Belépés
Iparkamara: Júliusban javultak a cégvezetők várakozásai
... kiszámíthatatlanság a vállalatvezetői véleményekben érzékelhetően csökkent - írták.
A negyedéves konjunktúramutató értéke a kereskedelmi vállalkozások esetében a legmagasabb (+5 pont), az építőipari cégek körében +2, a gazdasági szolgáltatásokat nyújtó cégek esetében -6 pont, míg a feldolgozóipari cégek körében -9 ponttal a legalacsonyabb. Az előző negyedévhez képest a szolgá...
2020-08-13 15:42:16
Varga Mihály: támogatni kell a beruházásokat a gazdaságvédelem érdekében
... PreBeton Zrt. 5,3 milliárd forintos munkahelyteremtő beruházásához a kormány több mint 2,5 milliárd forintos támogatást nyújtott - mondta. Hangsúlyozta, hogy a jövőben is szükség lesz az építőipari beruházások további támogatására.
A veszélyhelyzet kihívásaira Magyarország időben hozta meg a védelmi intézkedéseket - emelte ki a tárcavezető, hozzátéve, hogy így most a munkahel...
2020-07-17 16:52:47
Tőzsde - Pozitív kezdés várható az európai tőzsdéken
... kereskedés legnagyobb vesztesei az utazási és üdülési területeken működő vállalatok voltak Európában, ágazati indexük két százalékkal csökkent. A gyengülő trend ellenében mozogtak az építőipari vállalatok részvények, ágazati indexük fél százalékos erősödésével.
Az olaj ára csökkent pénteken, a Brent az európai kereskedési idő kezdete előtt két órával 0,30 százalékkal állt al...
2020-07-17 07:31:04
GKI: enyhébb áremelkedés várható a lakásfelújítási piacon
...
Az MTI-nek kedden küldött, júniusi ágazati elemzésben kiemelik: idén év elején is folytatódott az építőipari kivitelezői árak emelkedése, beleértve a lakásfelújítások és korszerűsítések kivitelezési árait is. Ugyancsak emelkedtek az építőanyagok árai, bár az egyes építőanyagok árdinamikája között különbségek alakultak ki. A következő negyedévben az építőanyagárak és szolgálta...
2020-07-07 13:42:14
Koronavírus - Minden korábbinál többen dolgoznak rövidített munkaidőben Németországban
... ami 2,16 millió munkavállalót jelent. Kiugróan magas, 29,7 százalékos a rövidített munkaidőben dolgozók aránya a kereskedelemben is, ez 1,33 millió embert jelent.
A legkevésbé az építőipari cégek szorulnak rá a munkaidő csökkentésére, csupán 22 ezer dolgozót - az alkalmazottak 4,1 százalékát - állították át rövidített munkaidőre.
A rövidített munkaidő intézményét a 2008-...
2020-06-02 17:33:05
Szijjártó: versenyelőnybe kerülhetnek a beruházásokat végrehajtó magyar vállalatok
... okiratot a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.
A Bayer Construct Zrt. több mint 574 millió forintos beruházásához a magyar állam több mint 287 millió forinttal járul hozzá. Az építőipari és ingatlanfejlesztő vállalatcsoport építőipari technológiai fejlesztést hajt végre.
Az Indupro Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 830 millió forintot meghaladó beruházását több mint 28...
2020-05-27 12:12:01
Szijjártó: kiemelt feladat a világjárvány gazdasági hatásainak kezelése
... cég keresi a kitörési lehetőséget. Hangsúlyozta, hogy ebben partner a kormányzat, a veszélyhelyzetben a magyar kormány elsők között lépett a gyors kilábalás érdekében.
A Térváz Építőipari Kft. 298 millió forintot meghaladó beruházásához 149 millió forintot nyert el. A támogatásból a főként csarnok- és irodaépületeket tervező és kivitelező cég új berendezéseket szerez be....
2020-05-22 13:11:57
A német GDP 2,3 százalékkal csökkent az első negyedévben
... költenek járművek, gépek és egyéb eszközök beszerzésére. Ezeket a hatásokat pedig nem ellensúlyozta, hanem csak a még nagyobb visszaesést akadályozta meg, hogy az állami kiadások és az építőipari beruházások növekedtek az év első három hónapjában - emelték ki a statisztikai hivatal kutatóinak berlini tájékoztatóján.
A járvány miatt bevezetett korlátozások március közepétől v...
2020-05-15 12:30:48
Koronavírus - ITM: a vírusválság nem írja felül az útfejlesztési terveket
... mellett folyamatosan zajlottak az építkezések. A veszélyhelyzet fokozatos enyhítésével egyre több helyen indulhatnak új építkezések, és e beruházások "érdemben járulnak hozzá a magyar építőipari vállalatok talpon maradásához".
A megyeszékhelyek bekapcsolása mellett kiemelt cél a gyorsfogalmi utak elvezetése a határokig, figyelembe véve a szomszédos országok fejlesztéseit is. ...
2020-05-06 14:03:11
Szijjártó: az a cél, hogy Közép-Európa leggyorsabb és leghatékonyabb exportfinanszírozási rendszere jöjjön létr
... ingatlanportfoliót kiépítő és üzemeltető magyar társaságok így kiléphetnek a nemzetközi piacra, ami lehetővé teszi számukra a megszerzett piaci tudás, tapasztalat hasznosítását, továbbá az innovatív építőipari és egyéb termékek, szolgáltatások exportját, hiszen ezek beépülnek a fejlesztendő, üzemeltetésre átvett külföldi ingatlanokba - indokolt.
Kifejtette: egy ingatlanalap m...
2020-05-05 12:41:59
1 2 3 ..12 13 .19 20 .24 25 26 
Címkék: Varga Mihály, PreBeton Zrt, Bayer Construct Zrt, Indupro Kereskedelmi, Szolgáltató Kft, Térváz Építőipari Kft, cégvezetők várakozásai, gazdaságvédelem érdekében, európai tőzsdéken, lakásfelújítási piacon, beruházásokat végrehajtó, világjárvány gazdasági, első negyedévben, útfejlesztési terveket, vállalatvezetői véleményekben, negyedéves konjunktúramutató, kereskedelmi vállalkozások, építőipari cégek, gazdasági szolgáltatásokat, feldolgozóipari cégek, előző negyedévhez, kormány több, építőipari beruházások, veszélyhelyzet kihívásaira, védelmi intézkedéseket, gyengülő trend, építőipari vállalatok, európai kereskedési, építőipari kivitelezői, építőanyagok árai, egyes építőanyagok, következő negyedévben, rövidített munkaidőben, munkaidő csökkentésére, rövidített munkaidő, magyar állam, kitörési lehetőséget, magyar kormány, gyors kilábalás, főként csarnok-, hatásokat pedig, állami kiadások, statisztikai hivatal, járvány miatt, veszélyhelyzet fokozatos, magyar építőipari, megyeszékhelyek bekapcsolása,
© 2013 TVN.HU Kft.