Belépés
Varga Mihály: egyre népszerűbb a kisadózók tételes adója
... között Magyarországon a legalacsonyabb a társasági adó, harmadik legalacsonyabb a személyi jövedelemadó. Az adóhivatal már harmadik éve készíti el a magánszemélyek adóbevallását. Idén az érintettek köre az egyéni vállalkozókkal bővül - sorolta a miniszter.
A jövőben is folytatják a vállalkozásokat érintő adó- és adminisztrációs terhek csökkentését - mondta Varga Mihály.
...
2019-01-16 11:11:53
A PM célja, hogy az érintettek már januárban igénybe vegyék az adókedvezményeket
...
Rámutatott: gondot jelent, hogy több tízezer dolgozó késve adja le a szükséges nyilatkozatot, például a családi kedvezmény igénybevételéhez.
Emlékeztetett: a családi kedvezmény egy gyermek után 10 ezer forint, a kétgyerekes családoknak gyermekenként 20 ezer, vagyis együtt 40 ezer forint, a harmadik gyermektől gyermekenként 33 000 forint adómegtakarítást jelent.
Izer...
2019-01-14 15:02:11
Magyar Posta: a megszokott rendben történik a nyugdíjak postai kézbesítése
...
A közleményben hangsúlyozzák, a kézbesítés a megszokott rendben történik, 12 munkanapon keresztül, január 31-ig zajlik.
A Magyar Posta felidézi, hogy az érintettek tavaly novemberben megkapták a személyre szabott nyugdíjnaptárjukban, ebben egész évre látják havi bontásban, melyik napon viszi a nyugdíjat a postás.
A nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások jelentős részé...
2019-01-14 13:01:29
Új jogállás jön létre a honvédelmi alkalmazottaknak
... Ezen jogviszony szerint dolgoznak majd a nem hivatásos vagy szerződéses katonai, illetve kormányzati szolgálati viszony keretében elvégzendő honvédségi feladatok ellátói.
Bár az érintettek civil alkalmazottak, speciális helyzetüknél fogva mégis igazodniuk kell a honvédségi fegyelemhez. Ezért a katonákhoz hasonlóan korlátozzák a véleménynyilvánítási, a gyülekezési szabadságot...
2018-12-12 13:31:27
Szép napot mindenkinek!
... jogellenesen kurtították meg a rokkant nyugdíjakat. Azaz hat évvel a történtek után, az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) számos ítélete nyomán az AB is megerősítette: nem lehet az érintettek kárára a rokkant nyugdíjakon spórolni. A magyar állam mulasztásos alkotmánysértést követett el azzal, hogy nem alkotott megfelelő szabályokat a rokkant nyugdíjak felülvizsgálatára. Ez u...
2018-12-04 09:36:29
KSH: tovább javult a háztartások jövedelmi helyzete tavaly
... legalább négyben hiányt szenved (például nem tud rendesen befűteni vagy nem engedhet meg magának egy hét nyaralást).
A legnehezebb helyzetben azok vannak, akik mindhárom szempontból érintettek, őket tekintik mélyszegénységben élőknek. Mintegy 120 ezer ember tartozik ebbe a csoportba, és a számuk sajnos nem csökken 2016 óta - jelezte Janák Katalin.
A leginkább veszélyezte...
2018-11-30 13:36:36
Krónika 1. rész (eszközkezelő)
... államtitkár.
Fónagy János közölte, a kormány gazdasági intézkedései hatására a programban részt vevő bérlők többségének helyzete stabilizálódott, ezért most lehetővé kívánják tenni, hogy az érintettek rendkívül kedvező feltételekkel visszavásárolhassák ingatlanjukat.
Hozzátette: lehetőség lesz az egyösszegű és a részletre történő vételre, kamatot nem számítanak fel, és k...
2018-11-28 10:41:36
Szakszervezetek: elfogadhatatlan a Munka törvénykönyvének több módosítása
... munkaidő-beosztásban, például a több műszakos munkar...
2018-11-22 19:59:13
Varga Mihály: duplájára emelkedik a közfoglalkoztatottak elhelyezkedési juttatása novembertől
...
A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a munkabér mellett járó elhelyezkedési juttatás ezzel havi 45 600 forintra emelkedik, így még jobban motiválhatják a közfoglalkoztatottakat, hogy az elsődleges munkaerőpiacon, sokkal magasabb bérezés mellett találják meg a boldogulásukat.
A Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program célja, hogy a kellő motivációval, szakképzettséggel ...
2018-10-28 07:05:09
A KDNP üdvözli az ápolási díj megemelését
...
A kisebbik kormánypárt csütörtök az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte, hogy az ápolási díj növelését már régóta várták az érintettek, a gazdaság helyzete most tette lehetővé, hogy ez megvalósulhasson.
Kitértek arra is, hogy 2010 és 2018 között 63 százalékkal nőtt a legsúlyosabb állapotú hozzátartozót gondozók ellátása, és a tervek szerint több lépcsőben még tová...
2018-10-11 13:42:04
1 2 3 .......27 28 ....41 42 ....53 54 55 
Címkék: Varga Mihály, Magyar Posta, Emberi Jogok Európai Bíróságának, Janák Katalin, Fónagy János, kisadózók tételes, megszokott rendben, nyugdíjak postai, honvédelmi alkalmazottaknak, háztartások jövedelmi, személyi jövedelemadó, magánszemélyek adóbevallását, érintettek köre, egyéni vállalkozókkal, vállalkozásokat érintő, szükséges nyilatkozatot, családi kedvezmény, gyermek után, kétgyerekes családoknak, harmadik gyermektől, közleményben hangsúlyozzák, érintettek tavaly, személyre szabott, érintettek civil, honvédségi fegyelemhez, katonákhoz hasonlóan, gyülekezési szabadságot, rokkant nyugdíjakat, történtek után, érintettek kárára, rokkant nyugdíjakon, magyar állam, rokkant nyugdíjak, legnehezebb helyzetben, számuk sajnos, leginkább veszélyezte, kormány gazdasági, programban részt, érintettek rendkívül, részletre történő, több műszakos, pénzügyminiszter hangsúlyozta, munkabér mellett, elsődleges munkaerőpiacon, versenyszférába program, kellő motivációval, kisebbik kormánypárt, gazdaság helyzete,
© 2013 TVN.HU Kft.