Belépés
Megbocsátás
... egyetlen reményt az jelentette, hogy teljes elfogadással fordulunk egykori ellenségeink felé. A fogolytáborban tanultam meg, hogy a megbocsátás nem valamiféle szentimentalizmus, hanem lelki értelemben legalább olyan alapvető törvény, mint a gravitáció. Aki a gravitáció törvényét nem veszi figyelembe, az kitöri a nyakát - aki pedig a megbocsátás törvényét hagyja figyelmen kív...
2018-11-18 14:53:08
Rudolf Steiner
Szellemi hierarchiák és tükröződésük a fizikai világban

7.

[Az angyalok testisége a vízben, az arkangyaloké a levegőben, az archéké a tűzben van. A lemúriai emberiség vándorlásait a Vénusz fiai vezetik. Atlantiszon a Merkúr-szellemek működtek. Manu megőrzi a hét atlantiszi orákulum vezetőinek étertestét, és átadja a risiknek. Az angyalok élettel hatják át az A...
2018-11-07 21:36:50
Szellemi hierarchiák
... (bölcsességszellemek).

A formaszellemek, mint nevük is elárulja a külső formákért felelnek. Szám szerint heten vannak, ebből hatan a Napon élnek, míg egy a holdra költözött. Természetesen szellemi értelemben. A holdon lakozó formaszellem nem más, mint Jehova. Ő innen veri vissza a Napról érkező szellemi fényt és megfékezi az ártalmas démoni holderőket.

A düna...
2018-11-07 21:35:14
Heraldika
... kapta, akik a címerek első középkori szakértői voltak.

Két részre oszlik: címerelméletre és címerművészetre.

A címerelmélet, elméleti heraldika vagy a szorosabb értelemben vett címertudomány a címerjogot, a címerek történetét érinti, a szabályos és szabályellenes címerekkel, a címerismerettel (régiesen: címerisme) foglalkozik.

A címerművészet, a cí...
2018-11-07 12:31:05
Magyar művészek is szerepelnek a közép- és kelet-európai zenei fesztiválon Varsóban
...
Az első alkalommal megrendezendő, Lengyelország függetlensége 100. évfordulójához is kötődő fesztivál a szervezők közlése szerint a visegrádi csoport (V4) országai mellett a szélesebb értelemben vett térség zenei hagyományát szemlélteti, beleértve többek között a balti államok, a balkáni térség, illetve Ausztria, Ukrajna és Fehéroroszország művészetét.
Az Eufóniák konce...
2018-11-07 11:31:50
A szeretet törvénye
... említett (Jn 13:34-35)?
Jézus tisztán látta, hogy a parancsolatok megtartása és a szeretet egymáshoz kapcsolódik. Általában nem szoktunk beszélni a szeretet „törvényeiről”, bizonyos értelemben azonban mondhatjuk, hogy e törvények a Tízparancsolat rendelkezései. Azt vázolják fel, hogy mit vár tőlünk Isten, hogyan mutassuk ki a szeretetünket iránta és a többi ember iránt.
...
2018-11-06 11:17:02
Isten képmása
... ,,képmásával" vagy ,,hasonlatosságával" bírni legegyszerűbben kifejezve azt jelenti, hogy azért lettünk megteremtve, hogy Istenre hasonlítsunk. Ádám nem abban az értelemben hasonlított Istenre, hogy hús-vér lény volt. A Szentírás azt mondja, hogy ,,Isten Lélek" (angolban: szellem) (János 4:24), következésképpen test nélkül létezik. Mindamellett, Ád...
2018-11-06 11:01:12
MÖSZ - Erdei: kinek az érdeke ez a vizsgálat?
... valamint az illetékes szakbizottság megállapításai alapján szükségesnek tartja hivatalos eljárás megindítását annak tisztázására, hogy "az ifjúsági világbajnokság vonatkozásában büntetőjogi értelemben felelősség terheli-e a döntési és végrehajtási folyamatokban részt vevő személyeket". A MÖSZ vezetősége felkérte az elnököt, hogy a hatóság részére az anyagokat átadja.
Erdei Zs...
2018-10-31 11:31:13
2018. október 29., hétfői Napiszöveg
... megmenekül.).

,,Hallgass a szívedre! Jól ismerjük
ezt a mondást, hiszen a világban
nagyon népszerű. Azonban veszélyes
Lehet megfogadni ezt a tanácsot,
sőt, bizonyos értelemben Írás-ellenes.
A Biblia óva int minket attól, hogy
a gyarló szívünkre, pusztán az érzéseinkre
hallgassunk döntéshelyzetekben.
És megtörtént eset...
2018-10-31 06:36:41
A Magyar Ökölvívó Szakszövetség eljárást indít az ifjúsági világbajnokság költségvetése miatt
... valamint az illetékes szakbizottság megállapításai alapján szükségesnek tartja hivatalos eljárás megindítását annak tisztázására, hogy "az ifjúsági világbajnokság vonatkozásában büntetőjogi értelemben felelősség terheli-e a döntési és végrehajtási folyamatokban részt vevő személyeket".
A MÖSZ vezetősége felkérte Erdei Zsolt elnököt, hogy a hatóság részére az anyagokat átadja....
2018-10-29 17:52:53
1 2 3 ................786 787 ........1179 1180 ........1571 1572 1573 
Címkék: Rudolf Steiner, Magyar Ökölvívó Szakszövetség, Isten Lélek&#8221, Erdei Zs, Erdei Zsolt, szeretet törvénye, ifjúsági világbajnokság, fogolytáborban tanultam, gravitáció törvényét, nyakát &#8211, megbocsátás törvényét, fizikai világban, angyalok testisége, lemúriai emberiség, angyalok élettel, külső formákért, holdon lakozó, ártalmas démoni, címerek első, szorosabb értelemben, címerek történetét, első alkalommal, szervezők közlése, visegrádi csoport, szélesebb értelemben, balti államok, balkáni térség, parancsolatok megtartása, szeretet egymáshoz, szeretet „törvényeiről”, szeretetünket iránta, többi ember, értelemben hasonlított, illetékes szakbizottság, hatóság részére, anyagokat átadja, gyarló szívünkre, következésképpen, fehéroroszország, címerismerettel, címerművészetre, legegyszerűbben, évfordulójához, megállapításai, formaszellemek, világbajnokság, fogolytáborban, tízparancsolat, szabályellenes, címerelméletre, vonatkozásában, költségvetése, szakszövetség, rendelkezései, szeretetünket,
© 2013 TVN.HU Kft.