Belépés
A memóriával kapcsolatos fontos felfedezést tettek az MTA agykutatói a Science-ben
... kutatócsoportjának új eredménye a memória rögzülésének megértésében hozhat tudományos áttörést. A kutatók egy olyan idegpályát találtak kísérleti egerek agyában, amely az agy ősi, részben ösztönös érzéseket kezelő részéből, az agytörzsből indul, és alapjaiban befolyásolja, hogy egy eseményt megjegyez-e az állat vagy sem.
Az agytörzsből induló, felszálló idegpályák általában ...
2019-05-23 21:10:53
Zsoltárimádság
... ezek a zsoltárok is a mieink. S hogyan imádkozzuk az általunk sosem tapasztalt, kimondhatatlan nyomorúságról és szenvedésről szóló imádságokat? Ezeket nem azért imádkozzuk, hogy olyan érzéseket gerjesszünk magunkban, amilyeneket saját szívünk tapasztalatból nem ismer, sem azért, hogy magunkon siránkozzunk. A szenvedés zsoltárait azért szabad és illő imádkoznunk, mert Jézus Krisztu...
2019-05-06 13:38:58
Harmonia.......
... A föld alatti vizek, vagyis a tudat alatti tartalmak táplálják. Kifelé állandónak tűnik, a mélyén azonban gazdag és változatos élet zajlik. A tó jelzi régi sérelmeid lakhelyét, a mély érzéseket, amik az ösztönös, ősi világból törnek elő. A képen hazánk legnagyobb tava, a Balaton látható, melyre ugyanaz a szélsőségesség jellemző, mint Magyarország egészére. Hirtelen jönnek a viharo...
2019-05-01 18:24:46
Fókuszban a nő 2.
...
megnevettetem, rám
csodálkozik, és megilletődik.
Ameddig nem áll be a közöny
csendje kettőnk között,
ameddig megvallatom,
és megnyitom őt.
Ameddig érzéseket váltok ki benne,
és vakon megbízik mindenben,
amit felé nyújtok, nincs
gyanakvás benne, nincs félelem.

Kis szobámban a holdfé...
2019-04-27 18:00:31
Fókuszban a nő 1.
...
megnevettetem, rám
csodálkozik, és megilletődik.
Ameddig nem áll be a közöny
csendje kettőnk között,
ameddig megvallatom,
és megnyitom őt.
Ameddig érzéseket váltok ki benne,
és vakon megbízik mindenben,
amit felé nyújtok, nincs
gyanakvás benne, nincs félelem.


...
2019-04-17 23:00:31
Konfrontáció
...,,Ha a konfrontáció során nem teszünk egyértelmű különbséget az 'én' és a 'te' között, a másik fél úgy érezheti, hogy irányítani próbáljuk őt, vagy olyan érzéseket tulajdonítunk neki, amelyek valójában nem az ő érzései. Így könnyen előfordulhat, hogy mindenre nemet fog mondani, bármit kérünk is tőle."

-Henry Cloud és John Townsend-...
2019-04-17 16:16:55
Harcos Katalin versei
... antológiában jelentek meg a versei. 2007. júniusa óta tagja az Író Kilencek Élő Magyar Írók és Költők Nemzetközi Körének.

Versei a legszebb, legfájdalmasabb, legünnepibb emberi érzéseket közvetitik. E csodás versekben megjelenő érzelmek bármikor, bárhol, bármelyikünkkel megtörténhetnek; valóságos meseként hatnak.

Önálló kötete Egyre feléd címmel 2013 januárba...
2019-04-09 19:00:25
Engedelmesség
..."Isten ad késztetéseket, érzéseket, de ezek általában az Iránta való engedelmesség következményei. Először hoznunk kell egy akarati döntést ("Olyan feleség akarok lenni, amilyennek Isten akar látni"). és akkor cselekednünk kell, engedelmesen lépni Isten felé. Isten megígérte, hogy elvégzi bennünk az Ő részét."

- Linda Dillow -...
2019-04-01 16:39:54
Aranyosi Ervin: Nyissunk szeretet-iskolát
... tenni.
Nem őrizni titkot, hiszen az egy csapda,
mert mikor kiderül, már be vagyunk csapva!
A titok, az olyan takargatnivaló,
veszélyt rejt magában - egy trójai faló!
Érzéseket rombol, amikor kiderül,
s fájdalmat okozhat, s fáj a szív legbelül.
Ki kell hát mondanom, mindazt, amit érzek,
mikor boldog vagyok, vagy ha belül vérzek.
Me...
2019-03-24 08:05:48
A koreai divat hagyományát bemutató kiállítás nyílik Budapesten
... inspirálták. A tárlat arra keresi a választ, hogy miként fejeződik ki az én a ruhákban, valamint az installációk és a művészetterápia eszközeivel vizsgálja az önismereti úthoz kapcsolódó érzéseket, a személyek közti viszonyokat.
A kiállítás kísérőeseménye lesz Quack Gong Dzsu március 30-ai művészetterápiás workshopja, amelyen a résztvevők koreai hanji papír, selyem és más tra...
2019-03-23 09:31:54
1 2 3 ....................247 248 ..........370 371 ..........493 494 495 
Címkék: Harcos Katalin, Aranyosi Ervin, Jézus Krisztu, John Townsend-, Kilencek Élő Magyar Írók, Költők Nemzetközi Körének, Linda Dillow, Gong Dzsu, memóriával kapcsolatos, koreai divat, memória rögzülésének, olyan idegpályát, agytörzsből indul, eseményt megjegyez-e, állat vagy, agytörzsből induló, általunk sosem, szenvedés zsoltárait, föld alatti, tudat alatti, mélyén azonban, mély érzéseket, képen hazánk, szélsőségesség jellemző, konfrontáció során, akarati döntést, olyan takargatnivaló, trójai faló, szív legbelül, tárlat arra, művészetterápia eszközeivel, önismereti úthoz, személyek közti, kiállítás kísérőeseménye, résztvevők koreai, művészetterápiás, művészetterápia, megtörténhetnek, bármelyikünkkel, legfájdalmasabb, takargatnivaló, zsoltárimádság, szélsőségesség, tapasztalatból, következményei, kimondhatatlan, kísérőeseménye, engedelmesség, megnevettetem, késztetéseket, nyomorúságról, tulajdonítunk, siránkozzunk, szenvedésről, antológiában, rögzülésének, megértésében, konfrontáció, cselekednünk, magyarország,
© 2013 TVN.HU Kft.