Belépés
Brexit - Barnier: aggasztó Johnson ír határral kapcsolatos álláspontja
... (backstop) ügye, amire azért van szükség, mert az Egyesült Királyság az egységes piacból és a vámunióból is ki akar lépni. Az ír-szigeti határ szabad átjárhatósága viszont az ír-szigeti konfliktust lezáró, úgynevezett nagypénteki megállapodás egyik sarokköve. A mechanizmus alapján az Egyesült Királyság egésze vámuniós viszonyrendszerben maradna az EU-val, ha - illetve amíg - nem s...
2019-09-05 13:12:12
EU-csúcs - Kétlépcsős megközelítésről állapodtak meg a Brexit-határidő hosszabbításának ügyében
... megszűnésének június 30-ig terjedő elhalasztását kezdeményezte szerdán.
A csúcson jóváhagyták emellett azokat a jogilag kötelező erejű biztosítékokat, amelyeket a brit belpolitikai konfliktus alapját képező, úgynevezett ír-északír pótmegoldás ügyében fogadott el márciusban Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Theresa May.
A huszonhetek leszögezték, hogy ne...
2019-03-22 07:05:18
Vádat emeltek egy volt brit katona ellen az észak-írországi "véres vasárnap" ügyében
... volt brit katona ügyében folyt, a vádhatóság szerint azonban a másik 16 egykori ejtőernyős ellen nem sikerült elegendő bizonyítékot összegyűjteni.
Az észak-írországi felekezeti konfliktus egyik legtragikusabb, a történelembe véres vasárnap néven bevonult eseményének Londonderry volt a színhelye.
Brit ejtőernyősök 1972 januárjában tüzet nyitottak az északír katolikus polg...
2019-03-14 13:21:32
Brexit - Nem történt áttörés Jean-Claude Juncker és Theresa May brüsszeli tárgyalásán
... közötti "mély és kivételes" jövőbeli partnerség kialakítását.
A tájékoztatás szerint megvitatták, hogy a meghatározott alapelvek betartása mellett milyen garanciákat lehetne adni a konfliktus alapját képező, úgynevezett ír-északír pótmegoldás (backstop) ideiglenes jellegének biztosítására.
Juncker és May megerősítette, hogy elkötelezettek az ír-szigeti kemény határellenő...
2019-02-20 22:32:19
Brexit - A héten folytatódnak a tárgyalások a rendezetlen brit kiválás elkerülése érdekében
...
A tárcavezető arról számolt be, hogy Geoffrey Cox brit igazságügyi miniszter össze fogja állítani módosítási javaslatait a konfliktus alapját képező, úgynevezett ír-északír tartalékmegoldásra vonatkozóan, és a felek hamarosan egyeztetést kezdenek ezekről.
Diplomáciai források szerint a következő Barclay-Barnier találkozót a hét közepén tartják.
Jean-Claude Juncker, ...
2019-02-19 11:21:47
Brexit - Barnier: folytatódnak az egyeztetések a rendezetlen brit kiválás elkerülése érdekében
... szerződés a legjobb megoldás a jelenlegi helyzetben, annak szövege pedig nem tárgyalható újra, kizárólag a jövőbeli kapcsolatokról szóló politikai nyilatkozat.
A brit belpolitikai konfliktus alapja az ezen szerződésbe foglalt, úgynevezett ír-északír tartalékmegoldás, amely egyfajta biztosítékként szolgál az ír-szigeti határellenőrzés visszaállításának elkerülésére. Ezt a lond...
2019-02-11 23:42:48
Brexit - Tusk: a pokolban van egy külön hely a brit kilépéspárti kampány szervezői számára
... kemény Brexit elkerülése kell legyen, amihez a londoni parlament elutasítása miatt holtpontra jutott folyamat felélesztésére van szükség.
Hangsúlyozta, hogy a brit belpolitikai konfliktus alapját képező, úgynevezett backstop-záradék az ír-szigeti béke fenntartásának biztosításához szükséges. "Az EU elsősorban békeprojekt, nem tesszük kockára a békét, nem határozzuk meg a lejá...
2019-02-06 14:53:01
Brexit - Maas: rendkívül kicsi a Brexit leállításának esélye
... tárgyalások eredménye, már eleve kompromisszum, különösen Észak-Írország ügyében. Nem jöhet létre szigorúan ellenőrzött határ az Ír Köztársasággal. Nem kockáztathatjuk, hogy az északír konfliktus ismét fellángoljon" - hangsúlyozta a német külügyminiszter.
Az Ír Köztársaság és Észak-Írország határa lesz a brit kilépés után az EU és az Egyesült Királyság egyetlen szárazföldi ha...
2019-02-03 07:03:57
Brexit - Juncker: növeli a rendezetlen kiválás kockázatát az előző napi londoni szavazás
... Európai Parlament (EP) plenáris ülésén szólalt fel, és leszögezte, hogy nem tárgyalható újra a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről szóló szerződés, ahogy benne a brit belpolitikai konfliktus alapját képező, úgynevezett ír-északír tartalékmegoldás sem.
"Készen kell állnunk minden forgatókönyvre, a legrosszabbra is" - hangsúlyozta.
Hozzátette ugyanakkor, hogy hisz a...
2019-01-30 17:32:57
Brexit - Az európai uniós intézmények képviselői ragaszkodnak az eddigi közös állásponthoz
... parlament alsóháza kedden felszólította a kormányt, hogy kérje a Brexit-szerződés újranyitását a bennmaradó EU-tagállamoktól, és tárgyaljon "alternatív lehetősége...
2019-01-30 14:41:57
1 2 3 
Címkék: Jean-Claude Juncker, Theresa May, Egyesült Királyság, Európai Bizottság, Geoffrey Cox, Európai Parlament, volt brit, héten folytatódnak, rendezetlen brit, külön hely, brit kilépéspárti, rendezetlen kiválás, előző napi, európai uniós, eddigi közös, egységes piacból, ír-szigeti határ, ír-szigeti konfliktust, mechanizmus alapján, csúcson jóváhagyták, jogilag kötelező, brit belpolitikai, huszonhetek leszögezték, vádhatóság szerint, észak-írországi felekezeti, történelembe véres, északír katolikus, tájékoztatás szerint, meghatározott alapelvek, konfliktus alapját, ír-szigeti kemény, tárcavezető arról, felek hamarosan, következő Barclay-Barnier, legjobb megoldás, jelenlegi helyzetben, jövőbeli kapcsolatokról, ezen szerződésbe, ír-szigeti határellenőrzés, londoni parlament, ír-szigeti béke, északír konfliktus, német külügyminiszter, brit kilépés, brit EU-tagság, bennmaradó EU-tagállamoktól, hosszabbításának, tartalékmegoldás, külügyminiszter, megközelítésről, határellenőrzés, kockáztathatjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.