Belépés
Mérgező is lehet a dísztök
... illetve a nem ehető fajták esetében egyértelműen jelöljék, hogy a termék fogyasztásra alkalmatlan. Az élelmiszerlánc-biztonsági hatóság ugyanakkor a vásárlók figyelmét is felhívja arra, hogy étkezési célra csak garantáltan ehető tökfélét használjanak fel, a dísztököket pedig csak eredeti rendeltetésüknek megfelelően használják.
A Nébih tájékoztatása szerint Franciaország jele...
2018-10-20 15:50:55
A kukorica bajusza ingyen gyógyszer
... Kukoricalisztet, darát őrölnek, melyek ma már kevésbé fogyasztott ételek alapanyagául szolgálnak. A kukoricacsír...
2018-08-10 07:06:13
Az Agrárminisztérium a halfogyasztás megduplázását tűzte ki célul
... Hozzátette, hogy megszületett az "Állami halgazdálkodási feladatok támogatása" fejezeti kezelésű előirányzat, ennek kerete az idén 500 millió forint.
A szaktárca adatai szerint az étkezési célra szánt hal mennyisége az elmúlt években folyamatosan emelkedett Magyarországon, egyebek között az intenzív módon történő afrikaiharcsa-termelés növekedésének következtében, amely taval...
2018-07-21 19:39:37
Hasmenésre jó a sóska
... a növényből főzetet is lehet készíteni és azt kortyolgatni. A virágos hajtásokból készített főzet eredményesen veszi fel a harcot a bakteriális eredetű hasmenéssel.

A sóskát étkezési célra is felhasználhatjuk. Készíthetünk belőle, levest, főzeléket és különféle salátákat. Oxaláttartalma miatt azonban nagy mennyiségben nem javasolt a fogyasztása, mivel vesekövet okoz. Vi...
2018-06-17 17:18:03
Akácvirág-limonádé, a hűsítő és egészséges ital
... fogyasztásra, mert a boltban kapható citrusfélék héját gomba- és baktériumölő szerekkel kezelik, amely eljárás következményeként a gyümölcs héja alkalmatlanná válik az emberi fogyasztásra. Ezért étkezési célra vagy a boltban kapható szárított reszelt tasakos citromhéjat használjuk, vagy megbízható forrásból származó biocitromot.

Melyik akác virága alkalmas szörpnek? Van...
2018-05-08 16:50:31
Orbáncfű: kisimít ideget és ráncot
... orbáncfűkivonat alkoholfüggő állatoknál csökkentette az alkoholéhséget. Eredményeiket más kutatócsoportok is megerősítették. Emellett az orbáncfű hatóanyaga megtalálható az alkohol, egészségtelen étkezési szokások stb. által megterhelt máj és májgyulladás kezelésére összeállított többkomponensű készítményekben.

Klimax, változókori tünetek
Leginkább a változókor id...
2018-04-14 19:34:33
Orbáncfű: kisimít ideget és ráncot
... orbáncfűkivonat alkoholfüggő állatoknál csökkentette az alkoholéhséget. Eredményeiket más kutatócsoportok is megerősítették. Emellett az orbáncfű hatóanyaga megtalálható az alkohol, egészségtelen étkezési szokások stb. által megterhelt máj és májgyulladás kezelésére összeállított többkomponensű készítményekben.


Klimax, változókori tünetek

Leginkább a vá...
2018-04-03 14:10:39
Kampányt indít az agrárkamara a marhahús-fogyasztás növeléséért
... levágott szarvasmarhák 64 százaléka tehén, 23 százaléka bika volt. Mindez rávilágít arra, hogy idehaza jellemzően a tejtermelésüket befejező teheneket vágják le, és nem a kimondottan az étkezési célra tenyésztett húsmarhákat - fűzte hozzá.
A statisztikai adatok alapján a tavalyi év első 11 hónapjában Magyarország 40 ezer tonna élő marhát exportált, az import pedig valamivel m...
2018-03-07 12:33:00
Fülöp Attila: a civil szféra a társadalmi jóakarat megtestesítője Magyarországon
... kiemelt családtámogatási formák egyike a gyermekétkeztetés, amely 74 milliárd forintból a teljes gyermeklétszám csaknem egyharmadának: 620 ezer fiatalnak biztosít ingyenes vagy kedvezményes étkezési lehetőséget.
Bodó Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője a püspökladányi Napfényes Támogató Szociális Egyesület munkáját méltatva hangsúlyozta: a szervezet élő példáj...
2017-04-13 14:02:52
Március- Kikelet hava- Tavaszelő hava- Böjtmás hava
... Elterjedt szokás volt a nagycsütörtöki rituális mosakodás a faluhoz közeli folyóban. Egy-egy faluban az állatokat is megmosták. Bajelhárító szerepet tulajdonítottak ennek a rituálénak. Sajátos étkezési szokás szerint hagyományosan spenótot ettek ezen a napon, ezért zöldcsütörtöknek is nevezték.


Nagypéntek

Nagypéntek, Jézus kínszenvedésének és keresztha...
2017-03-01 15:05:39
1 2 3 ..13 14 ..20 21 ..26 27 28 
Címkék: Fülöp Attila, Március- Kikelet, Bodó Sándor, Napfényes Támogató Szociális Egyesület, kukorica bajusza, halfogyasztás megduplázását, civil szféra, társadalmi jóakarat, termék fogyasztásra, vásárlók figyelmét, dísztököket pedig, szaktárca adatai, étkezési célra, elmúlt években, intenzív módon, növényből főzetet, virágos hajtásokból, bakteriális eredetű, sóskát étkezési, boltban kapható, gyümölcs héja, emberi fogyasztásra, orbáncfű hatóanyaga, tejtermelésüket befejező, statisztikai adatok, import pedig, teljes gyermeklétszám, térség fideszes, püspökladányi Napfényes, nagycsütörtöki rituális, faluhoz közeli, zöldcsütörtöknek, kínszenvedésének, felhasználhatjuk, családtámogatási, rendeltetésüknek, kukoricalisztet, kutatócsoportok, készítményekben, halgazdálkodási, tulajdonítottak, orbáncfűkivonat, tejtermelésüket, alkoholéhséget, megtestesítője, magyarországon, oxaláttartalma, megerősítették, többkomponensű, gyermeklétszám, élelmiszerlánc, nagycsütörtöki, hagyományosan, megduplázását, növekedésének,
© 2013 TVN.HU Kft.