Belépés
Útravaló – 2019. május 19., húsvét 5. vasárnapja
Kornéliusznak és háza népének megkeresztelkedése után Simon Péter beszámolt az első pogányok megtéréséről, majd Pál és Barnabás úti élményei is azt igazolták, hogy az evangélium világossága kilépett az ószövetségi nép köréből, és minden ember számára elérhetővé vált az üdvösség lehetősége.
Nem volt ez véletlen. Minden az Úristen üdvözítő rendje szerint történt. Istennek ember...
2019-05-19 17:31:45
Örök élet
..."Csodálkozol azon, hogy az embernek örök élete van? Csodálkozol, hogy az ember eljut az örök életre? Csodálkozz inkább azon, hogy Isten eljött a halálra érted. Mit csodálkozol az ígéreten, hiszen ily nagy zálogát kaptad!"

- Ágoston -...
2019-05-16 12:39:34
Ígéret
...,,Nem lehetséges, hogy Istennek az ígérettel az volt a szándéka, hogy elterelje a figyelmünket a látható dolgokról, és ráterelje a láthatatlan és hitbeli dolgokra? Aki Isten ígéretén él, az egy más atmoszférába emelkedett, mint amelyik a mindennapi élet mélyen fekvő völgyeiben nyomaszt minket."

-C. H. Spurgeon-
...
2019-04-22 18:12:05
Ukrán elnökválasztás - Zelenszkijék a nyelvtörvényről: más elképzelésük van az ukrán nyelv fejlesztéséről
...
Arra a kérdésre válaszolva, hogy Zelenszkij kész-e politikailag támogatni a nyelvtörvényt, Razumkov leszögezte, hogy a parlamentnek előbb el kell fogadnia a jogszabályhoz benyújtott módosításokat. Kijelentette, hogy államnyelv fejlesztése és támogatása az egyik kulcsfontossága feladata az államfőnek. "A módszereknek viszont inkább ösztönzőeknek kell lenniük, mert az hatékonya...
2019-04-22 14:51:26
Húsvéti vigília, Urunk feltámadásának ünnepe 04.19
...-Igenaptár oldalon
Hosszabb forma:
(1.) OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Isten látta, hogy nagyon jó mindaz, amit alkotott.
Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet. A föld puszta volt és üres, sötétség borította a mélységeket, és Isten lelke lebegett a vizek fölött.
Isten szólt: ,,Legyen világosság", és meglett a világosság. Isten látta, ...
2019-04-20 15:57:54
Ígéret
...,,Bízzál az Úrban, mert Ő komolyan gondolja, amit mond, és ígéretének minden betűjét megtartja."

-C. H. Spurgeon-...
2019-04-13 13:34:41
Engedelmesség
...,,Az Isten kinyilatkoztatott akaratának való engedelmesség gyakran legalább annyira hitből fakadó lépés, mint Isten egy ígéretének elfogadása."

-Jerry Bridges-...
2019-02-27 19:39:33
Vízen járva
...,,Legyen a ti hitetek szerint." Máté 9,29

Amikor az Úr Jézus megkérdezte a két vakot, hiszik-e, hogy Ő vissza tudja adni szemük világát, azok ,,igen"-nel válaszoltak. Mikor megérintette a szemüket, azt mondta: ,,Legyen a ti hitetek szerint" - és a vakok szemei megnyíltak.

Mindebből csak felszínesen következtethetünk arra, hogy csupán elegendő hi...
2019-02-25 08:28:32
2. évközi hét csütörtök 01.24
... hogy minden a szerint a minta szerint készüljön, ahogyan a hegyen mutattam neked."
Jézus annyival kiválóbb papi szolgálatot kapott, amennyivel magasabb rendű és tökéletesebb ígéreten alapul az a szövetség, amelynek ő a közvetítője.
Ez az Isten igéje. Zsid 7,25-8,6

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus sok beteget meggyógyít.
...................
2019-01-24 10:48:23
Örvendjünk Isten minden ígéretének
Örvendjünk Isten minden ígéretének

,,Te pedig, efrátai Betlehem, bár a legkisebb vagy Júda nemzetségei között, mégis belőled származik az, aki uralkodni fog Izráelen. Származása visszanyúlik a hajdani időkbe, a távoli múltba. Csak annyi időre szolgáltatja ki őket, amíg egy asszony szül, de honfitársainak maradéka haza fog térni Izráel fiaival együtt. A nyáj elé áll,...
2018-12-28 08:25:30
1 2 3 .......27 28 ....41 42 ....54 55 56 
Címkék: Örvendjünk Isten, Simon Péter, OLVASMÁNY Mózes, EVANGÉLIUM Szent Márk, ukrán nyelv, első pogányok, evangélium világossága, üdvösség lehetősége, embernek örök, ember eljut, örök életre, halálra érted, látható dolgokról, mindennapi élet, kérdésre válaszolva, parlamentnek előbb, jogszabályhoz benyújtott, egyik kulcsfontossága, módszereknek viszont, föld puszta, vizek fölött, ígéretének elfogadása, vakok szemei, minta szerint, hegyen mutattam, legkisebb vagy, hajdani időkbe, távoli múltba, asszony szül, nyelvtörvényről, kulcsfontossága, feltámadásának, fejlesztéséről, elnökválasztás, honfitársainak, ösztönzőeknek, kornéliusznak, engedelmesség, jogszabályhoz, nyelvtörvényt, módosításokat, atmoszférába, megérintette, figyelmünket, zelenszkijék, politikailag, kijelentette, parlamentnek, módszereknek, elképzelésük, megtéréséről, tökéletesebb, visszanyúlik, szolgáltatja, világossága, mélységeket, fejlesztése, közvetítője, nemzetségei, csodálkozol, láthatatlan, ószövetségi, válaszoltak, megkérdezte, felszínesen, szolgálatot,
© 2013 TVN.HU Kft.