Belépés
Nagyanyáink bölcsessége – antibiotikum nélkül!
... érződik annyira az intenzív íz.

TIPP: Hagymatea
Két-három fej vöröshagymát mossunk meg jó alaposan héjastul, és vágjuk össze. Főzzük néhány percig egy liter vízben. Ízesíthetjük szárított kamillával, hársfával is. Pirítsunk meg három evőkanálnyi barna cukrot, és hígítsuk fel a hagymafőzettel. Mézzel édesítve igyuk, aprókat kortyolgatva.

Forralt bor
...
2018-11-09 19:57:40
Sajtos-sonkás tészta sütve
... tesszük.
Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, felöntjük 1 dl vízzel és puhára főzzük. Ízesíthetjük borssal, oregánóval.
Ha megfőtt a sonka, akkor a tésztát összekeverjük a szaftos raguval és hozzákeverjük a bacont is.
Egy tűzálló edényt vajjal kikenünk és...
2018-07-25 00:36:46
TÖLTÖTT CIKKINI - változatok
... készítünk a következő módon: 6 db nagy érett paradicsomot meghámozunk, a húsát kis kockákra vágva. 4 evőkanál olajban bazsalikommal ízesítve15 percig gyenge tűzön főzzük, esetleg cukorral ízesíthetjük.
Az elkészített mártásba tesszük a megtöltött cukkiniket, reszelt sajttal megszórjuk, és alufóliával letakarva, forró sütőben 30 percig sütjük.

...
2018-07-20 18:36:28
Sütemények gyümölccsel - BOGYÓSOK
...

PUHA BOGYÓS GYÜMÖLCSÖK:

SZAMÓCA
A szamóca magában vagy más savanykás gyümölccsel párosítva kitűnő a süteményen. Ízesítőként használhatunk vaníliát, citrusféléket, de ízesíthetjük mandulával is.
MÁLNA
A málnának nagyon jó, édes sütemény töltelék. A málna erős aromájú ezért ne keverjük más aromás gyümölccsel, mert elnyomja a jellegzetes ízét. ...
2018-07-10 18:09:45
Nem csak süteménybe vagy szörpnek jó - így használd fel a...
... cukorral készített szirupban megfuttatott málnát tejtermékekkel vagy gabona alapú ,,tejekkel" gazdagíthatjuk, zöld fűszerekkel (menta, bazsalikom, citromfű, citromos kakukkfű) ízesíthetjük, majd visszahűtve kínálhatjuk.



Ha azonban túl meleg van a főzéshez vagy nincs türelmünk kivá...
2018-06-23 23:59:33
Nagyanyáink bölcsessége 1.
... ekkor nem érződik annyira az intenzív íz.
TIPP Hagymatea Két-három fej vöröshagymát mossunk meg jó alaposan héjastul, és vágjuk össze.. Főzzük néhány percig egy liter vízben. Ízesíthetjük szárított kamillával, hársfával is. Pirítsunk meg három evőkanálnyi barna cukrot, és hígítsuk fel a hagymafőzettel. Mézzel édesítve igyuk, aprókat kortyolgatva.

Forralt bor
...
2018-06-07 13:32:11
Töltött csirkemell
... töltjük be a csirkemellbe: így biztos nem fog kifolyni a sajtsütés közben!)

A mártáshoz finomra vágott hagymát, színesborsot, pecsenyelé alapot és tejszínt adunk. Vörösborral ízesíthetjük, amikor a mártás felforr, hogy ne ugorjon össze.

A forrás után visszatesszük a húst, és a mártással pár percig együtt pároljuk, hogy ízeink összeérjenek.

Köretkén...
2018-05-30 17:49:08
Fagyasszuk vagy tegyük el lekvárnak? Mindent a cseresznyéről
... befőzőcukrot, valamint 1 db citrom átszűrt levét. Az egészet főzzük fel, kevergetve forraljuk kb. 15 percig, majd töltsük befőttesüvegekbe. Ízlés szerint bodzavirággal vagy vaníliaaromával is ízesíthetjük.

+1 Tipp

A piacon csak érett cseresznyét vásároljunk, ugyanis nem ,,utánérő", vagyis ha leszedéskor zöld és éretlen, akkor az is marad.
Érde...
2018-05-29 23:50:58
Így főzd istenire a húsvéti sonkát!
... fölösleges só, és a kiszáradt rostok szépen megszívják magukat, könnyebb lesz megfőzni.
áztatás előtt a bőrt, és az alatta levő zsírréteget vagdaljuk be
a levet, amiben áztatjuk, ízesíthetjük fokhagymával, fehérborral
ne főzzük kuktába, hiszen itt a zsírréteg hamar kiolvad, és rágóssá válik a hús. Inkább szánjunk rá több időt: annyi óráig kell főzni, ahány kilós a s...
2018-05-10 06:44:18
Egyszerű tökfasírt
... majd forró olajban aranysárgára sütjük.



Megjegyzés

Kapor...
2018-05-05 23:54:44
1 2 3 ...................62 63 ..........93 94 .........123 124 125 
Címkék: TÖLTÖTT CIKKINI, PUHA BOGYÓS GYÜMÖLCSÖK, TIPP Hagymatea Két-három, húsvéti sonkát, liter vízben, apróra vágott, kockára vágott, tésztát összekeverjük, szaftos raguval, tűzálló edényt, következő módon, elkészített mártásba, megtöltött cukkiniket, szamóca magában, málnának nagyon, málna erős, jellegzetes ízét, főzéshez vagy, sajtsütés közben, mártáshoz finomra, mártás felforr, forrás után, egészet főzzük, piacon csak, kiszáradt rostok, alatta levő, zsírréteg hamar, befőttesüvegekbe, pirospaprikával, vaníliaaromával, hagymafőzettel, gazdagíthatjuk, tejtermékekkel, cseresznyéről, bodzavirággal, visszatesszük, bazsalikommal, összekeverjük, hozzákeverjük, használhatunk, citrusféléket, ízesíthetjük, antibiotikum, megfuttatott, fokhagymával, vöröshagymát, csirkemellbe, színesborsot, paradicsomot, kortyolgatva, befőzőcukrot, összeérjenek, aranysárgára, evőkanálnyi, fűszerekkel, nagyanyáink, vásároljunk, fehérborral, jellegzetes, vörösborral, zsírréteget, gyümölccsel, bölcsessége, ízesítőként, alufóliával, mindmegette, elkészített,
© 2013 TVN.HU Kft.