Belépés
Szeptember végén újra látható lesz a híres prágai Orloj
... szakemberek először megjelölték, összeírták, majd szétszerelték és az elmúlt kilenc hónap alatt teljesen kitisztították, felújították és elvégezték a szükséges alkatrészcseréket.
Petr Skála szerint az óra több száz éves történetében most volt első ízben darabjaira szedve és felújítva. Szakértői vélemények szerint az Orloj most visszakapta a 19. század végi alakját: lecserélté...
2018-09-20 10:42:30
Enneagram - Egyes Archetípus Szintjei
... és másokkal szemben: aprólékoskodó, ítélkező, perfekcionista. Makacsul ragaszkodik a nézeteihez mindennel kapcsolatban: helyreigazítja az embereket és zaklatja őket, hogy azt tegyék, ami szerinte helyes. Türelmetlen, soha nem elégedett semmivel, ami nem az ő előírásai szerint történik. Moralizáló, megfedd másokat, nyers modorú, tele van méltatlankodó haraggal.

Egészségt...
2018-09-05 00:00:04
Harmonia.......
... nem ismered a természetét, nem tapasztalhatod meg az időn kívüli létezést. Az óramű az idő természetének megismerésére figyelmeztet. Arra, hogy az idő uralható, s hogy folyása érzéseink szerint relatív, az óramű szerint azonban abszolút. Itt nincs helye a megérzéseknek, csak a tények számítanak. A ráció kártyája.

Szerelmi üzenete: Párkeresőknek a józan, érzésektől mente...
2018-07-07 16:36:19
Évszázados állatszobrocskákat találtak a prágai Óvárosi városháza felújításakor
... rejtekhelyen.
Az óra naptárát körülölelő üregekben és rejtekhelyeken néhány kőszobrocskát is találtak, amelyek állatokat - például kutyát vagy baglyot - ábrázolnak és az első elemzések szerint a 15. század elejéről származhatnak. A szakértők egyelőre többet nem tudnak.
A mostani felújítás alatt ismét megpróbáltak rátalálni arra a titkos rejtekhelyre, amelyről a múltban t...
2018-06-12 14:31:41
Úgy látszik, az életben minden ...
Úgy látszik, az életben minden valamilyen láthatatlan óramű percmutatója szerint történik: egy pillanattal elébb sem lehet "dönteni", csak amikor a dolgok és helyzetek önmaguktól döntenek.

Márai Sándor...
2018-06-10 07:09:11
Sors
..."Úgy látszik, az életben minden valamilyen láthatatlan óramű percmutatója szerint történik:
egy pillanattal elébb sem lehet "dönteni", csak amikor a dolgok és helyzetek önmaguktól döntenek."


...
2018-03-07 10:38:45
Márai Sándor: Az igazi
Márai Sándor: AZ IGAZI (részletek)


Mert nem lehet csak a valóságnak, a célszerűnek élni... Valami fölösleges is kell az élethez, valam...
2018-01-22 17:00:51
Wass Albert: A magyarságtudat gyakorlata
... szökkenni, rügyet bontani lehetősége lenne? Őrizgetni, tisztogatni, védelmezni egy ösvényt, amelyről a kishitűség ,,reálpolitikusai" már többször kijelentették, hogy - szerintük - nem vezet többé sehova?
Álmatlan éjszakák hosszú során magam is gyötrődtem ezzel a kérdéssel, míg végül is megleltem a választ. Lelkem, értelmem, tapasztalataim alapján hiszem...
2018-01-08 14:28:32
Felújítás miatt leállt Prága híres csillagászati órája, az Orloj
... szakemberek először megjelölik és összeírják, majd szétszerelik, hogy fél év alatt teljes egészében kitisztíthassák, felújíthassák és elvégezzék a szükséges alkatrészcseréket.
A tervek szerint lecserélik mindazokat a modern elemeket, amelyeket a 2. világháború utáni felújításkor szereltek az órába, a különböző acélhuzalokat például újra kenderből készült zsinórokra cserélik.|...
2018-01-08 12:41:39
Hónapok óta először szólalt meg a Big Ben
... nélkülözniük kell.
A harangjáték rendkívüli népszerűségét illusztrálja, hogy még Theresa May miniszterelnök is méltatlankodott a hosszú szünet miatt.
A Big Bent némaságra ítélő szakértők szerint azonban ha a 13,7 tonnás harang a felújítás idején is működne - ami technikailag megoldható lenne -, az súlyosan károsíthatná az óra és a torony renoválását végzők hallását....
2017-11-09 18:43:05
1 2 3 ..10 11 .16 17 .20 21 22 
Címkék: Egyes Archetípus Szintjei, Márai Sándor, Wass Albert, Petr Skála, Theresa May, híres prágai, prágai Óvárosi, életben minden, magyarságtudat gyakorlata, elmúlt kilenc, szükséges alkatrészcseréket, nézeteihez mindennel, időn kívüli, óramű szerint, tények számítanak, ráció kártyája, első elemzések, szakértők egyelőre, mostani felújítás, titkos rejtekhelyre, pillanattal elébb, célszerűnek élni, kishitűség &#8222, tervek szerint, modern elemeket, különböző acélhuzalokat, harangjáték rendkívüli, hosszú szünet, felújítás idején, súlyosan károsíthatná, torony renoválását, méltatlankodott, kitisztíthassák, reálpolitikusai, tapasztalataim, rejtekhelyeken, magyarságtudat, tapasztalhatod, kitisztították, miniszterelnök, perfekcionista, helyreigazítja, csillagászati, kőszobrocskát, kijelentették, szétszerelték, párkeresőknek, megismerésére, felújíthassák, acélhuzalokat, természetének, felújításakor, népszerűségét, aprólékoskodó, megérzéseknek, származhatnak, szabadosagnes, méltatlankodó, rejtekhelyen, felújították,
© 2013 TVN.HU Kft.