Belépés
Varga Judit: eljött a keresztény-konzervatív zöld politika ideje
... jelentőséget tulajdonított a vidéki közösségek és a helyi kezdeményezések támogatásának. A vidéki közösségek, amelyek jellemzően függnek a természettől, mindig döntő szerepet játszottak a fontos ökológiai ismeretek, értékek és készségek átadásában nemzedékről nemzedékre - mutatott rá. A Nobel-díjas osztrák természettudóst, Konrad Lorenzt idézve hangsúlyozta: a gazdák nem felejtik ...
2020-01-27 14:51:34
KDNP: a környezeti problémák eredete és megoldása is az emberben kereshető
... kereszténydemokrata politikus a nyugati és keleti egyházfők közös nyilatkozatát.
A kisebbik kormánypárt képviselőcsoportjának vezetője szólt arról is, a teremtett világ rendje átfogó, ökológiai szemléletet feltételez, ugyanis a természet és az ember iránti érzéketlenség összefügg. Ferenc pápát idézve Harrach Péter hozzátette, a természeti örökséggel együtt létezik egy hasonló...
2020-01-16 14:41:26
Új útvonalakkal és vándortáborral bővül idén a Vándortábor program
... természeti értékeit. Kiemelte: az erdei vándortáborok célja, hogy megszerettessék a természetjárást a gyerekekkel, és kiemelten kezelik a környezettudatos szemléletformálást is. A táborok ökológiai lábnyoma minimális, a szervezők újrahasznosítható és tartós csomagolóanyagok használatára törekednek, és felhívják a figyelmet a tudatos energia- és vízhasználatra.
Storcz Botond, ...
2020-01-16 12:02:15
Bővíti tevékenységét az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
... beállítását jelenti működő gazdaságokban, illeszkedve a gazdálkodók által meghatározott termelési célokhoz - ismertették.
Az ÖMKi az on-farm projektjén kívül is tudásátadással, agroökológiai módszerek közvetítésével támogatja a magyar ökogazdákat és az áttérést tervezőket, 2020-tól a Vidékfejlesztési program keretében megvalósuló szaktanácsadási hálózat ökológiai gazdálkodás...
2020-01-15 15:11:52
Elszaporodtak az ezüstkárászok az erdélyi Szent Anna-tóban
... betelepítés következtében - megjelent, majd túlzott mértékben elszaporodott az ezüstkárász (Carassius auratus gibelio) a tóban. Ahová az invazív halfaj bekerül, ott képes felborítani az ökológiai egyensúlyt. Az ezüstkárász ugyanis kieszi a zooplanktonokat, amelyek az algákkal táplálkoznak.
"Ha a halakat eltávolítjuk vagy csökkentjük a mennyiségüket, akkor van esély arra, hog...
2020-01-15 11:01:33
Kötelező zászlóval is jelölni a sertéshús származási helyét a nagyobb boltok húspultjaiban
... felmerülhet benne, hogy biztosan friss, hazai előállítású sertéshúst készül-e megvásárolni. Emellett egyre jobban erősödik a fogyasztói tudatosság, többen odafigyelnek az adott termék ökológiai lábnyomára, amely a belföldi termelés esetén kisebb, hiszen az import esetén a szállítás okozta környezetterheléssel is számolni kell.
A rendelet jelenleg csak sertéshúsra vonatkozik,...
2020-01-14 16:10:10
Beiktatták az első koalíciós kormányt Spanyolországban
... Podemos vezetője, akinek hatáskörébe tartozik az ENSZ 2030-ig meghatározott fenntarthatósági fejlődési céljainak megvalósítása is.
Teresa Ribera eddigi környezetvédelmi minisztert ökológiai átmenetért és demográfiai kihívásért felelős miniszterelnök-helyettessé nevezték ki.
Miniszterből kormányfőhelyettes lett Nadia Calvino, aki továbbra is a gazdaság irányításáért fele...
2020-01-13 14:22:09
Önálló klímaügyi tárca felállítását szorgalmazza az LMP
...
Schmuck Erzsébet, a párt társelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján úgy ítélte meg: az ökológiai válsággal kapcsolatos feladatok megoldása érdekében a kormányzat szintjén is strukturált változásokra van szükség. Ide sorolta az ország gazdaság-, agrár- és társadalompolitikájának átalakítását, ahogy az energiaellátás "zöldítését" is.
Mindennek megvalósítása érdekében...
2020-01-13 13:51:31
Ausztrál tűzvész - Ökológus: tovább romolhat a helyzet januárban és februárban
... kaphattak.
Az ausztrá...
2020-01-11 11:01:28
Az új spanyol kormányban négy miniszterelnök-helyettesi poszt lesz
... vezetője, akinek határkörébe tartozik majd az ENSZ 2030-ig meghatározott fenntarthatósági fejlődési céljainak megvalósítása is.
Teresa Ribera, eddigi környezetvédelmi minisztert az ökológiai átmenetért és a demográfiai kihívásért felelős miniszterelnök-helyettessé nevezik ki, hangsúlyozva ezzel két, a ciklusban kiemelten fontos kormányzati területet.
Miniszterből kormány...
2020-01-09 16:57:54
1 2 3 ...................117 118 .........175 176 .........233 234 235 
Címkék: Varga Judit, Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet, Szent Anna-tóban, Konrad Lorenzt, Harrach Péter, Storcz Botond, Teresa Ribera, Nadia Calvino, Schmuck Erzsébet, környezeti problémák, emberben kereshető, erdélyi Szent, sertéshús származási, nagyobb boltok, első koalíciós, helyzet januárban, vidéki közösségek, helyi kezdeményezések, fontos ökológiai, kisebbik kormánypárt, teremtett világ, ember iránti, természeti örökséggel, erdei vándortáborok, táborok ökológiai, szervezők újrahasznosítható, tudatos energia-, gazdálkodók által, on-farm projektjén, magyar ökogazdákat, áttérést tervezőket, invazív halfaj, ökológiai egyensúlyt, ezüstkárász ugyanis, algákkal táplálkoznak, halakat eltávolítjuk, fogyasztói tudatosság, adott termék, belföldi termelés, import esetén, szállítás okozta, rendelet jelenleg, gazdaság irányításáért, párt társelnöke, ökológiai válsággal, kormányzat szintjén, ország gazdaság-, ökológiai átmenetért, demográfiai kihívásért, ciklusban kiemelten, spanyolországban, környezetvédelmi,
© 2013 TVN.HU Kft.