Belépés
Hazugság és az igazság
... Igazságot, félre
nézett haraggal és megvetéssel. Szegény Igazság visszatért a kútba s örökre elbújt,
hogy szégyenét rejtse. Azóta a Hazugság körbejárta a világot az Igazságnak öltözve
és így a társadalom nagyon boldog.
Mert a világnak nincs vágya megismerni a meztelen Igazságot.


...
2022-08-06 05:13:39
Néhány napja, amíg a medencében voltam, láttam
..."Néhány napja, amíg a medencében voltam, láttam egy fiatal anyukát és a kislányát bejönni a medence területére nagyon szépen összehangolt fürdőruhába öltözve.
Az anyuka, összehangolt szalagra kötött tökéletes laza fürtjeivel, az első néhány percet hangosan beszélt telefonon egy barátjával, miközben a lánya állt és várta, hogy bemenjen a medencébe.
Anya letette a telefont,...
2022-06-16 07:49:20
Karácsonyi filmek: A Grincs (2000)
... tovább fokozza azzal, hogy felgyújtja a főtéren magasodó karácsonyfát.

Szenteste a zöld, szőrös lény elhatározza, hogy egyszer s mindenkorra véget vet a karácsonynak. Mikulásnak öltözve szánt készít, hogy Kifalvára repülhessen, és a Kik minden karácsonyi dekorációját és ajándékát egy hatalmas zsákba gyűjtve ellopja tőlük az ünnepet. Rénszarvasnak a kutyáját, Maxet teszi...
2022-01-11 12:00:06
Clement Clarke Moore: Szent Miklós látogatása
... meghallottam a tetőn
Minden kis pata ágaskodása és mancsozása.
Ahogy rajzoltam a fejemben, és megfordultam,
Le a kéményen Szent Miklós kötözve jött.
Szőrmébe volt öltözve, a fejétől a lábáig,
És az ő ruhája mind be volt szennyezve hamutól és koromtól;
Egy köteg játékot, amit a hátára dobott,
És úgy nézett ki, mint egy árus,...
2021-12-06 17:02:07
Advent angyalai
...


Az első vasárnap angyala
Négy héttel karácsony előtt valami nagyon fontos dolog történik: egy angyal kék köpenybe öltözve leszáll az égből, hogy közelebb húzódjon az emberekhez. Azok, akik jól figyelnek, meghallják a hangját. Ma van az első napja, ...
2021-11-28 22:45:46
Őszi levelek
... később rá emlékezve a tél
szürkeségében se fázzunk. Megkönnyezik a felhők, mintha
nem tudnák, hogy egyszer visszatér. Utolsó ünnepe ez a
természetnek, tarka, meleg színekbe öltözve, hogy aztán a
fagy királynője méltósággal foglalja el méltó helyét. Mégis
szépek a hűs hajnalok, a narancsszín naplementék, s
ahogy a levelek keringve hullanak alá puha sző...
2021-11-16 05:17:09
Hun mondakör
... parton, pontosan azon a helyen ahol a csodaszarvas eltűnt, kétszáz tündérlány énekszavára lejtette bűbájos táncát Dul király két gyönyörű szép lánya, a holdsugár ezüstjébe öltözve.

Hunor és Magor azon nyomban szerelembe estek a tündér-király két gyönyörű lányába. Ott helyben feleségül is vették őket, a kétszáz legény pedig letelepedett velük az új orsz...
2021-10-26 21:00:33
A feleségem nem dolgozik
... felesége?
F: Korán ébred, mert rendet kell raknia, mielőtt leülne reggelizni: megteríti az asztalt, összekészíti a gyerekeknek az uzsonnát az iskolába, ellenőrzi, hogy jól fel vannak-e öltözve és megfésülve, hogy ittak-e tejet és megették-e a reggelit, megmosták-e a fogukat, és bepakolták-e az összes iskolai felszerelésüket.
P: Hogyan járnak iskolába a gyermekei?
F:...
2021-10-14 18:00:01
1122 ÉVE volt a Brenta menti csata
...

Megkíséreltek a magyarokkal szemben kellő ellenállást kifejteni, de az hamar összeomlott és így a magyarok pár óra alatt tönkreverték az egész itáliai sereget, Berengár is csak egyszerű katonának öltözve tudott elmenekülni.


Képek:

Felsö 1. - Árpád fejedelmünk ábrázolása a Feszty-körképen
Felső 2. - A brentai csata magyar lovasíjászai...
2021-09-25 20:15:32
Árva vára
... a vétkeiért. Nehogy valaki elárulja, ezért a vár kertjében foglalatoskodó ügyefogyott, siketnéma legénnyel ásatta ki a börtön falát és vezettette el a rabot. Maga pedig parasztlegénynek öltözve elvitte egy galíciai kolostorba. Apja nem tudott a dologról, ő meg nem szólt neki, mert félt a haragjától, és apja tettében gátolta volna.

- Aztán ismerted te azt a rabot? –...
2021-06-17 22:00:22
1 2 3 ......................145 146 ...........217 218 ...........289 290 291 
Címkék: Clement Clarke Moore, Szent Miklós, Szegény Igazság, medencében voltam, társadalom nagyon, világnak nincs, meztelen Igazságot, fiatal anyukát, kislányát bejönni, medence területére, első néhány, lánya állt, főtéren magasodó, hatalmas zsákba, kéményen Szent, köteg játékot, hátára dobott, első vasárnap, első napja, narancsszín naplementék, levelek keringve, holdsugár ezüstjébe, kétszáz legény, összes iskolai, magyarokkal szemben, hamar összeomlott, egész itáliai, brentai csata, börtön falát, galíciai kolostorba, parasztlegénynek, felszerelésüket, foglalatoskodó, megkíséreltek, szürkeségében, rénszarvasnak, letelepedett, lovasíjászai, dekorációját, karácsonynak, összehangolt, karácsonyfát, csodaszarvas, természetnek, összekészíti, tönkreverték, meghallottam, megfordultam, megkönnyezik, ellenállást, összeomlott, énekszavára, magyarokkal, megvetéssel, gyerekeknek, naplementék, elhatározza, repülhessen, méltósággal, mindenkorra, ügyefogyott, elmenekülni, fejedelmünk, narancsszín, fürdőruhába, medencében, mikulásnak, mancsozása,
© 2013 TVN.HU Kft.