Belépés
Megszavazta a román szenátus a helyhatósági választások kiírásáról szóló törvénytervezetet
...
Romániában júniusban kellett volna önkormányzati választásokat tartani, azonban a koronavírus-járvány miatt nem rendezték meg. Hosszas alkotmányossági viták és politikai csatározások után végül az önkormányzati tisztségviselők megbízatásának lejárta előtt néhány nappal lépett hatályba a törvény, amely november elsejéig meghosszabbítja mandátumukat.
A jogszabály a parlame...
2020-07-07 15:52:18
Soltész: négyszázmillió forintos pályázat nemzetiségi beruházásokra
...
Soltész Miklós a járványhelyzet következményeinek enyhítésére indított országos támogatási programról közölte: a pályázat révén a kabinet a nemzetiségek céljait szolgáló kisebb, 1-2 millió forintos beruházások megvalósulását segíti, munkahelyek megóvását, újak létrehozását is támogatva.
Kiemelte: a pályázatban Baranya kiválóan teljesített, hiszen 75 millió forintos támo...
2020-07-07 15:41:47
Jelentős fejlesztések készültek el a Magyar falu program keretében Sajóbábonyban
... az alsóbbrendű utak felújításáról, továbbá a kisebb léptékű falusi fejlesztések támogatásáról.
Bejelentette: kedden pályázatok eredményeit tette közzé a Miniszterelnökség. Az önkormányzati tulajdonban lévő út- és hídépítés, illetve -felújítás, járdaépítés és -felújítás projekt keretében 718 pályázó 10 milliárd forint értékben kezdhet munkához.
Szólt arról is, hogy még le...
2020-07-07 14:21:39
Brenner Koloman: a Jobbik nemzeti, jobbközép, szociálisan érzékeny néppárt
... beadványt.
Felidézte, hogy 2018-ban a számvevőszék két alkalommal összesen csaknem egymilliárd forintra bírságolta meg a Jobbikot. Ez ahhoz vezetett, hogy a következő évben az európai parlamenti és az önkormányzati választásokon is alig volt pénzük kampányra.
Brenner Koloman teljesen érthetetlennek nevezte, hogy miért ítélt nekik kedvezőtlenül az EJEB.
A magyar jogr...
2020-07-07 14:11:35
Horgászturisztikai központ épül Tiszaroffon
... kezdheti működését az új horgászturisztikai központ. Bíznak abban, hogy 2022-ben már teljes kapacitással működhet - ismertette a polgármester.
A beruházás részleteiről elmondta: az önkormányzat egy régi ingatlanában alakítják ki a turisztikai látogatóközpontot, és egy új épületet hoznak létre rendezvénytérrel, csónaktárolóval, a tetején pedig apartmanokkal a vendégeknek....
2020-07-07 13:41:27
Párbeszéd: ne épüljenek luxusvillák a balatoni természetvédelmi területeken!
... bírságokkal kell büntetni az illegálisan épített villák és medencék tulajdonosait, hanem "le kell dózerolni" az épületeket - szögezte le. A probléma megoldása érdekében a helyi civilek és önkormányzatok bevonásával a Balaton-törvényt is módosítani kell - tette hozzá.
Kocsis-Cake Olivio úgy fogalmazott: ha 2022-ig nem történik semmi az ügyben, akkor a parlamenti választás után...
2020-07-07 13:21:35
Potápi: több mint 2,2 milliárd forintos támogatás a külhoni magyar közösségeknek
... együttműködések támogatására 250 millió forintos forrást biztosítanak; 373-an pályáztak, közülük 172-en kapnak támogatást.
A felhívásra magyarországi helyi (települési, megyei) önkormányzatok pályázhatnak egy vagy több külhoni településsel közös program megvalósítására. A programnak köszönhetően már több mint 1200 kapcsolat épült ki anyaországi és külhoni települések között ...
2020-07-07 12:51:35
Több mint 1500 köbméter tűzifára pályázhatnak intézmények
...
A közlemény szerint a hivatal által februárban indított tűzifaosztás során a pályázók a meghirdetett teljes mennyiséget, több mint 1273 köbméter faterméket vittek el. Elsősorban önkormányzatok pályáztak az EUTR ellenőrzések során elkobzott tételekre, de néhány egyházi jogi személy is segített tűzifát osztani a szociálisan rászorulóknak - tudatták.
Mint írták: a második k...
2020-07-07 11:01:16
Kevés a személyi változás az új francia kormányban, a kinevezettek többsége jobboldalról érkezett
... hierarchia szerint, miután a köztársasági elnök kiemelt kérdésként kezeli a környezetvédelmet, és kibővítette a minisztérium hatásköreit. Ennek egyik legfőbb oka, hogy a múlt heti önkormányzati választásokon a legtöbb nagyvárosban előretörtek a Zöldek.
Sajtóhírek szerint az államfő több Zöld-párti politikusnak is posztot ajánlott az új kormányban, de egyikük sem vállalta, mer...
2020-07-06 21:53:02
Koronavírus - A román ellenzék a miniszterelnököt tette felelőssé a védőmaszkok beszerzése körüli korrupciós bo
... szembesítsék, miszerint tudomása lehetett az állami cégnél gyanított megvesztegetésről, és az ügy egyik szereplője az ő védence.
Ciolacu szerint a PNL-kormány azért cserélt le - a PSD önkormányzati vezetői által kinevezett - kórházigazgatókat, hogy szabad utat biztosítson az egészségügyi felszerelések beszerzése körüli korrupciónak. A kormány nem hajlandó a törvény által előí...
2020-07-06 18:32:22
1 2 3 ...........2258 2259 .....3387 3388 ......4515 4516 4517 
Címkék: Brenner Koloman, Soltész Miklós, Kocsis-Cake Olivio, román szenátus, helyhatósági választások, balatoni természetvédelmi, külhoni magyar, személyi változás, kinevezettek többsége, román ellenzék, miniszterelnököt tette, védőmaszkok beszerzése, önkormányzati tisztségviselők, járványhelyzet következményeinek, pályázat révén, nemzetiségek céljait, pályázatban Baranya, alsóbbrendű utak, kisebb léptékű, önkormányzati tulajdonban, következő évben, európai parlamenti, önkormányzati választásokon, magyar jogr, beruházás részleteiről, régi ingatlanában, turisztikai látogatóközpontot, tetején pedig, illegálisan épített, probléma megoldása, helyi civilek, parlamenti választás, felhívásra magyarországi, vagy több, programnak köszönhetően, közlemény szerint, hivatal által, meghirdetett teljes, szociálisan rászorulóknak, köztársasági elnök, minisztérium hatásköreit, múlt heti, legtöbb nagyvárosban, államfő több, állami cégnél, egészségügyi felszerelések, törvény által, természetvédelmi, miniszterelnököt,
© 2013 TVN.HU Kft.