Belépés
Úzvölgyi katonatemető - A bíróságon és az ombudsmannál folytatódhat az eljárás a tavalyi erőszakos cselekmények
... Szolgálat feljelentése alapján vizsgálta meg a 2019. június 6-i úzvölgyi erőszakos temetőfoglalás ügyét, és rendelte el a nyomozás beszüntetését.
A Bákó megyei Darmanesti város önkormányzata tavaly áprilisban önkényesen román parcellát alakított ki a Hargita és Bákó megye határán fekvő katonatemetőben, amelyet korábban a székelyföldi Csíkszentmárton község gondozott. A tavaly...
2020-08-03 14:16:12
Roma holokauszt - Az áldozatokra emlékezett az Országos Roma Önkormányzat
... ezelőttihez hasonló tragédia - mondta a politikus.
Sztojka Attila, a Belügyminisztérium társadalmi esélyteremtési főigazgatóságának vezetője úgy fogalmazott, hogy az Országos Roma Önkormányzat olyan kincse az országnak, amely a legszélesebb hidakat képes megteremteni romák és nem romák között, ám a hidak építése még nem fejeződött be.
Fahidi Éva holokauszttúlélő, aki mag...
2020-08-02 15:13:12
Potápi: a magyar történelem elképzelhetetlen a németség nélkül
... nemzetiségi és etnikai kisebbségekről szóló törvénnyel a 13 magyarországi nemzetiség lehetőséget kapott arra, hogy települési szinten kulturális autonómiát építsen ki. "A nemzetiségi önkormányzatok azóta is jól működnek, hatáskörüket folyamatosan tudtuk bővíteni" - mondta.
A német az egyetlen nemzetiség Magyarországon, amelynek képviselője van az Országgyűlésben - jegyezte me...
2020-08-01 18:12:41
Különleges gazdasági övezet kialakítását támogatja a Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat Mosonmagyaróváron
...
Németh Zoltán (Fidesz-KDNP), az önkormányzat elnöke a határozat ismertetésében kiemelte, hogy a különleges gazdasági övezetté nyilvánítást Mosonmagyaróvár önkormányzata kezdeményezte, amivel a megyei önkormányzat egyetért.
A cél, hogy elősegítsék azon gazdasági területek feltárását, ahol olyan gazdasági környezet jöhet létre, ahol a megyei önkormányzat által megállapítot...
2020-07-31 16:02:29
Második világháborús brit és német vadászrepülőgép a Reptárban Szolnokon
... jelentős számban gyártottak. Ez a verzió rövidebb szárnyfesztávolsággal két ágyú-két géppuska fegyverzet-konfigurációval rendelkezett.
Bátori Zsolt, a Szol...
2020-07-30 12:51:32
Magyar Nemzet - Az önkormányzatok is mozgósítanak a székelyek petíciós kampánya mellett
...
Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke a lapnak elmondta, hogy levéllel fordul az önkormányzati érdekképviseletek vezetőihez, hogy tagjaik vegyék fel a kapcsolatot a testvérvárosaikkal és -megyéikkel, és kérjék meg őket arra, álljanak a székely petíció mellé.
Az ötletgazda önkormányzati vezető szerint ez sokat lendíthetne a székely petíció nemzetközi kampányán,...
2020-07-29 07:12:05
Az MSZP a tavak "fideszes gyarmatosítása" ellen nyújtott be népszavazási kezdeményezést
... olcsó pihenőhelyet keres magának.
A szocialista képviselő azt mondta, a Balaton északi pártján 2-3 szabadstrand maradt, a déli parton még van pár. Keszthelyen például a fideszes önkormányzat idén zárta be az utolsó szabadstrandot, pedig a választások alatt azt ígérte, meg fogja azt őrizni - közölte.
Elmondta, olyan megoldást szeretnének, hogy a fejlesztések is megvalósul...
2020-07-29 00:53:33
Borbély Lénárd: a csepeli gerincút építése nem lehet pártpolitikai ügy
... pályáznak. A pályázatról idén februárban a Fővárosi Közgyűlés döntött, amelyet a kormány támogatott.
Borbély Lénárd elmondta: az elmúlt hetekben értesültek arról, hogy a Fővárosi Önkormányzat hibásan adta be a pályázatot, ezért azt visszadobták. "Azt gondolom, hogy ekkora szarvashibát nem lehet véletlenül ejteni" - fogalmazott.
Mivel Csepel elesett ettől a támogatástól, ...
2020-07-20 17:52:37
Csepelen átadták a Laurencz László Sportcsarnokot
... jöhetett volna létre a TAO-támogatási rendszer nélkül".
"A kézilabda szövetség TAO-kerete fedezte a költségek hetven százalékát, a harmincszázalékos önrészt pedig a XXI. kerületi önkormányzat biztosította" - tájékoztatta az MTI-t a polgármester, aki hozzátette, hogy a TAO-pénz az Alpiq Csepeli Erőmű Kft. társasági adójából jött össze.
A hosszú percekig tartó, hatalmas v...
2020-07-18 13:11:42
Holman Magdolna az Állami Számvevőszék új alelnöke
... kijelölt tervezési és stratégiai feladatok ellátásáért - írják.
Az általa felügyelt ellenőrzések egyebek között az államháztartás mindkét alrendszerének, a központi alrendszer és az önkormányzati alrendszer széles területét érintették. Nevéhez köthető az "ellenőrzők ellenőrzése" program kidolgozása, amelynek keretében az ÁSZ olyan intézményeket vesz górcső alá, amelyek maguk ...
2020-07-17 13:41:45
1 2 3 ................433 434 .........650 651 ........865 866 867 
Címkék: Országos Roma Önkormányzat, Reptárban Szolnokon, Magyar Nemzet, Borbély Lénárd, Laurencz László Sportcsarnokot, Holman Magdolna, Állami Számvevőszék, Sztojka Attila, Fahidi Éva, Németh Zoltán, Bátori Zsolt, Baranya Megyei Önkormányzat, Fővárosi Közgyűlés, Fővárosi Önkormányzat, Mivel Csepel, Alpiq Csepeli Erőmű Kft, ombudsmannál folytatódhat, tavalyi erőszakos, áldozatokra emlékezett, magyar történelem, németség nélkül, székelyek petíciós, csepeli gerincút, nyomozás beszüntetését, székelyföldi Csíkszentmárton, legszélesebb hidakat, hidak építése, nemzetiségi önkormányzatok, egyetlen nemzetiség, önkormányzat elnöke, határozat ismertetésében, különleges gazdasági, megyei önkormányzat, verzió rövidebb, lapnak elmondta, önkormányzati érdekképviseletek, székely petíció, ötletgazda önkormányzati, szocialista képviselő, déli parton, fideszes önkormányzat, utolsó szabadstrandot, választások alatt, pályázatról idén, kormány támogatott, elmúlt hetekben, kézilabda szövetség, költségek hetven,
© 2013 TVN.HU Kft.