Belépés
Fidesz-KDNP: rendkívüli jogkörével visszaélve döntött Eger polgármestere a Senator ház eladásáról
... kiállni a határozat szükségszerűsége mellett. Ennek azonban ellentmond, hogy a megyeszékhely költségvetése 600 millió forint tartalékkal rendelkezik, míg "az előző városvezetés gazdálkodásának eredménye", hogy a tavalyról áthúzódó pénzmaradványként ezt további 2 milliárd forint egészíti ki - mondta.
Az ország jövő évi költségvetés-tervezete a helyhatóságok "kivéreztetésének" ...
2020-06-26 15:32:26
Önkormányzati színházakat ellenőrzött az ÁSZ
... kijavításáról és a gazdálkodás szabályszerűségének helyreállításáról - állapította meg a számvevőszék.
Az ÁSZ elemzői arra is felhívták a figyelmet, hogy a színházak szabályszerű gazdálkodásának előmozdítása érdekében szükséges az önkormányzati tulajdonosi kontrollok erősítése a teátrumok működése és gazdálkodása felett.
A hatályos jogszabályok széles körű eszközrendszer...
2020-03-27 12:41:40
Fővárosi Közgyűlés - Budapest elkötelezett az Ez a minimum! antikorrupciós program megvalósításában
... teszek a Fővárosi Közgyűlésnek a minimumprogram megvalósítása melletti elköteleződésre, illetve az implementáció első lépéseként a Budapest Főváros Önkormányzata működésének és gazdálkodásának átláthatóságáról szóló rendelet megalkotására" - fogalmazott.
A javaslatban a főpolgármester kitért arra is, hogy a fővárosi önkormányzat és a Főpolgármesteri Hivatal közzétételi gyakor...
2019-11-05 14:29:32
Önkormányzat 2019 - Ács Rezső: a szekszárdiak elfogadták az elvégzett munkát
... tízből négy körzetben nyertek mandátumot; arra a kérdésre, hogy miért alakult így, később kell megkeresni a választ.
A közeljövő legfontosabb feladatának nevezte a város stabil gazdálkodásának megőrzését, illetve azt, hogy továbbvigyék a folyamatban lévő fejlesztéseket. Hozzáfűzte: a képviselőkkel közös célokat kell kitűzni azért, hogy a város érdekei ne sérüljenek.
"A M...
2019-10-13 23:43:38
Önkormányzat 2019 - Márki-Zay Péter élhető, szerethető várossá tenné Hódmezővásárhelyt
... hódmezővásárhelyi közgyűlésben, így a polgármester első lépésként ingyenessé tenné a helyi tömegközlekedést egy városkártya bevezetésével. Emellett fontosnak tartja az önkormányzati cégek gazdálkodásának áttekintését is, ahol álláspontja szerint a közelmúltban is sok jele volt a korrupciónak.
Az önkormányzat számít a városi beruházásoknál az európai uniós és kormányzati forrá...
2019-10-13 22:27:00
Önkormányzat 2019 - Farkas Örs: Karácsony miatt Zugló hitelből finanszírozza mindennapjait
... konszolidálta, több tízmilliárdos a költségvetése, ennek ellenére a Karácsony Gergely által kinevezett jegyző azt mondja, hogy hihetetlen sok nehézséggel kell szembenéznie a kerület gazdálkodásának.
Hozzátette: olyan bevételekkel számol az önkormányzat, amelyek tarthatatlanok. Példaként említette, hogy még ki sem írták azoknak az ingatlanoknak az értékesítésére a pályázatot, ...
2019-08-31 22:02:44
Az ÁSZ átadta második félévi ellenőrzési tervét az Országgyűlésnek
... követelményét.
Az Állami Számvevőszék a közvagyonnal történő szabályszerű, felelős, hatékony gazdálkodás előmozdítása érdekében a második félévben folytatja azon intézmények gazdálkodásának, működésének ellenőrzését, amelyek maguk is végeznek ellenőrzési, felügyeleti tevékenységet.
Folytatódik a nemzeti - többségi állami és önkormányzati - tulajdonban álló gazdasági társ...
2019-07-10 10:12:06
Krónika 8. rész (azonnali kérdések, kérdések)
... önkormányzati törvény szabadságot biztosít az önkormányzatok gazdálkodásakor, de ehhez felelősségnek is kell társulnia - hangsúlyozta. A kormányhivatalok ellenőrzik az önkormányzat gazdálkodásának szabályszerűségét, de a célszerűségét nem, utóbbiról a választók mondanak ítéletet.
Jobbik: meddig mérgezik még Magyarországot?
Varga-Damm Andrea (Jobbik) azt mondta, hogy a tá...
2019-07-08 19:12:14
ÁSZ: stabil a városi önkormányzatok gazdálkodása
... a költségvetésük a bevételi és a kiadási oldal együttesével meghaladja az 1400 milliárd forintot.
Felidézte, hogy az ÁSZ 2010 után azt követően végezte el az önkormányzatok gazdálkodásának átfogó ellenőrzését, hogy a települések jelentős adósságot halmoztak fel. Éppen ennek az ellenőrzésnek a nyomán döntött az Országgyűlés az önkormányzatok adósságának konszolidációjáról, ame...
2019-03-22 11:51:42
ÁSZ: jogosulatlan adatkezelésnek minősül a jelentéstervezetek nyilvánossá tétele
... legyen. A számviteli, a párt- és a kampánytörvény egyértelmű és kötelező előírásokat határ...
2019-01-27 16:14:42
1 2 3 6 7 9 10 11 12 13 
Címkék: Fővárosi Közgyűlés, Márki-Zay Péter, Farkas Örs, Fővárosi Közgyűlésnek, Budapest Főváros Önkormányzata, Főpolgármesteri Hivatal, Karácsony Gergely, Állami Számvevőszék, Varga-Damm Andrea, szekszárdiak elfogadták, elvégzett munkát, városi önkormányzatok, határozat szükségszerűsége, megyeszékhely költségvetése, előző városvezetés, tavalyról áthúzódó, ország jövő, színházak szabályszerű, önkormányzati tulajdonosi, teátrumok működése, hatályos jogszabályok, minimumprogram megvalósítása, implementáció első, főpolgármester kitért, fővárosi önkormányzat, közeljövő legfontosabb, város stabil, folyamatban lévő, képviselőkkel közös, város érdekei, polgármester első, helyi tömegközlekedést, városkártya bevezetésével, önkormányzati cégek, önkormányzat számít, városi beruházásoknál, európai uniós, kerület gazdálkodásának, közvagyonnal történő, második félévben, önkormányzatok gazdálkodásakor, kormányhivatalok ellenőrzik, önkormányzat gazdálkodásának, választók mondanak, kiadási oldal,
© 2013 TVN.HU Kft.