Belépés
LMP: válságban van a vízügyi ágazat
... mondván: Palkovics László nem ad érdemi választ kérdéseire.
Hozzátette: törvénymódosításukban a közműadó eltörlését kezdeményezik, amely évente 12-15 milliárd forintot hagyna az önkormányzati vagy állami tulajdonban lévő, gyakran veszteségesen működő társaságoknál.
Frakciótársa, Hohn Krisztina az LMP országgyűlési határozati javaslatát ismertette. Ebben arra szólítanák f...
2019-03-22 11:52:00
ÁSZ: stabil a városi önkormányzatok gazdálkodása
... Tihamér annak az ellenőrzésnek a tapasztalatairól számolt be, amelynek során az ország valamennyi, vagyis 322 városi rangú településének 2015-2016-os gazdálkodását vizsgálta az ÁSZ az Önkormányzati Kockázati Megfigyelő Rendszer (Ökomer) használatával.
Az alelnök hangsúlyozta: a fenntartható pénzügyi és vagyongazdálkodási stabilitás annál is inkább fontos ezen településeken, m...
2019-03-22 11:51:42
Tűz ütött ki Csurgón egy családi házban, egy ember meghalt
...
A tájékoztatás szerint a körülbelül száz négyzetméter alapterületű Zrínyi utcai családi ház egyik helyiségében keletkezett tűzhöz a nagyatádi hivatásos és a csurgói önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik két vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását.
A tűzoltási utómunkálatok közben az egységek a házban egy embert ...
2019-03-21 23:52:32
Fővárosi Közgyűlés - A közbeszerzési kft. megszüntetéséről is dönthetnek jövő szerdán a képviselők
... és hatékony társasági gazdálkodás elősegítése érdekében 2017. júniusában adásvétel útján került a BVH Zrt., a fővárosi városüzemeltetési holding tulajdonába, megszüntetve közvetlen önkormányzati tulajdonú társasági státuszát. Feladatkörét az elmúlt években többször módosították, utoljára 2018. március 1-jel hatállyal - olvasható a javaslatban.
Mint írták, a 2018. március else...
2019-03-21 21:32:21
Betiltják a vezetett városnéző sétákat Amszterdam vöröslámpás negyedében
... szervezhetnek az ezzel foglalkozó irodák.
"Nem tartjuk helyénvalónak azt sem, hogy a turisták a szexmunkásokon legeltessék a szemeiket" - mondta Udo Kock, a terveket bejelentő önkormányzati képviselő.
Felmérések szerint hetente több mint ezer szervezett csoport érkezik a vöröslámpás negyedbe, a kora esti csúcsidőben óránként mintegy 28.
Az intézkedés több hasonló lé...
2019-03-21 17:12:20
Kollektív munkaügyi vitát kezdeményez az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság
... pótlék összegét számítsák be az illetménynövekedés, a jubileumi jutalom, valamint egyes bérpótlékok számítási alapjába.
Az OKSZ képviseli az MKKSZ kormányzati tisztviselők és önkormányzati köztisztviselők keresetének rendezésére irányuló sztrájkkövetelését.
A sztrájkbizottság az egyeztetések eredményének függvényében dönt az esetleges sztrájk időpontjáról - írták a korm...
2019-03-21 12:12:02
Négy településen tartanak időközi választást vasárnap
... választókerületben három független jelölt indul, a két névjegyzékben mintegy háromezer választópolgár szerepel.
A Zala megyei Tótszentmártonban két horvát ...
2019-03-21 07:05:13
Pénzügykutató Zrt.: idén a tavalyihoz képest szerényebben, 3,7 százalékkal bővül a GDP
... el. A forint/euró árfolyam 2018-ban éves átlagban 318 forint lesz - tette hozzá.
Várhegyi Éva elmondta: a gazdaság belső hajtóerői is gyengülnek, bár a kormány az uniós és az önkormányzati választások évében is igyekszik élénkíteni a keresletet, de erre korlátozottan lesznek lehetőségei. A harmadik éve erősödő bérigényeket egyre nehezebb ellensúlyozni a költségvetésben, hatás...
2019-03-20 14:02:04
Kormánypártok: a házfelújításon kívül még mit és mennyit kért Ujhelyi István a vállalkozóktól?
... vállalat vezére azt vallotta, hogy mintegy 30-40 millió forint értékben újították fel Ujhelyi István házát. Cserébe a szocialista politikus - aki a szocialista kormányzás alatt az önkormányzati és településfejlesztési minisztérium, és a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára is volt - azt ígérte, hogy búsás megrendeléshez juttatja a céget.
A Fidesz és a KDNP választ vár, hogy a...
2019-03-20 12:41:58
Ab: a közterület-használati díjnak a szolgáltatás értékéhez kell igazodnia
...
Az Ab szerdán közzétett határozatában rámutatott: bár az önkormányzati tulajdonú közterületek használatára vonatkozó szabályok, díjak megállapítása a helyi önkormányzat hatáskörébe tartozik, nem szakadhat el attól az alapelvtől, hogy a gazdasági szolgáltatás értékét hivatott kifejezni.
Az Ab bírói kezdeményezésre megsemmisítette egy önkormányzati rendelet mellékletének a...
2019-03-20 11:11:29
1 2 3 ...................929 930 .........1393 1394 .........1857 1858 1859 
Címkék: Fővárosi Közgyűlés, Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság, Pénzügykutató Zrt, Ujhelyi István, Palkovics László, Hohn Krisztina, Önkormányzati Kockázati Megfigyelő Rendszer, Várhegyi Éva, Miniszterelnöki Hivatal, vízügyi ágazat, városi önkormányzatok, családi házban, ember meghalt, vezetett városnéző, tavalyihoz képest, házfelújításon kívül, szolgáltatás értékéhez, közműadó eltörlését, önkormányzati vagy, tapasztalatairól számolt, ország valamennyi, alelnök hangsúlyozta, fenntartható pénzügyi, tájékoztatás szerint, körülbelül száz, nagyatádi hivatásos, csurgói önkormányzati, épület átszellőztetését, tűzoltási utómunkálatok, fővárosi városüzemeltetési, elmúlt években, ezzel foglalkozó, szexmunkásokon legeltessék, terveket bejelentő, vöröslámpás negyedbe, kora esti, intézkedés több, jubileumi jutalom, egyeztetések eredményének, esetleges sztrájk, gazdaság belső, önkormányzati választások, szocialista politikus, szocialista kormányzás, önkormányzati tulajdonú, helyi önkormányzat,
© 2013 TVN.HU Kft.