Belépés
Korszerű államháztartási informatikai rendszert fejleszt a Magyar Államkincstár
... arra: a kiépülő Kincs-Tár adattárház tételesen tartalmazni fogja a részletes költségvetéseket és annak módosításait, a kincstári számlavezető rendszer tranzakcióit, a központi és önkormányzati alrendszer beszámolóit, az országos támogatási rendszerben rögzített és megítélt támogatásokat, valamint a Kincstár által számfejtett illetményeket.
Jelezte, hogy az államháztartási tör...
2020-07-17 12:42:10
Krónika 3. rész (azonnali kérdések)
... löki, megfojtja azokat a települési önkormányzatokat, ahol veszített a Fidesz a helyhatósági választáson. Miért büntetik őket? - kérdezte.
Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára azt válaszolta: nehéz elhinni, hogy Oláh Lajos az önkormányzatokért aggódik, mert a baloldal az önkormányzati rendszert a pénzügyi ellehetetlenülés szélére sodorta. Az önkormá...
2020-06-02 16:22:01
Krónika 10. rész (bizottsági jelentések)
... anyakönyvi törvény módosítását bírálva kegyetlen és embertelen szabályozásnak nevezte, hogy a javaslat lényegében lehetetlenné teszi a jogi nemváltást.
Tovább korlátozzák az önkormányzati jogokat azzal, hogy augusztus 15-25. között az állam "einstandolja" Budapest egy jelentős részét - fogalmazott.
Az előterjesztő nevében felszólaló Orbán Balázs, a Miniszterelnökség ál...
2020-05-18 20:32:33
Bódis: az új finanszírozási modellel az egyetemek rugalmasabban reagálnak a kihívásokra
... a jelenlegi állami egyetemi rendszerben számos olyan probléma van, amelyeket költségvetési és vagyontörvényi kötöttségek, közbeszerzési nehézségek okoznak. Az új modell által egy önkormányzati típusú egyetemi irányítás jön létre, és a döntéseket az egyetemeken felállított kuratóriumok hozzák meg - emelte ki.
A felsőoktatási intézmények többségének régi vágya, hogy egy kevésb...
2020-05-18 09:51:29
Koronavírus - Még több óvodát nyitnak meg a vidéki nagyvárosokban
... szintén valamennyi óvoda megnyitja kapuit, kivéve két intézményt, mert az egyikben fejlesztés zajlik, a másik pedig egy korábban eldöntött átalakulás miatt marad zárva. Valamennyi nem önkormányzati fenntartású óvoda és bölcsőde esetében visszavonták a korábban elrendelt rendkívüli szünetet, ezek az intézmények is nyitva tartanak. Cser-Palkovics András polgármester a játszóterek és...
2020-05-13 19:41:12
Koronavírus - Nő az óvodák iránti igény vidéken
... helyett már két bölcsődében helyezhetők el a gyerekek, és tíz óvoda biztosítja az ellátást. Az intézményekbe csak a dolgozók és a gyerekek léphetnek be, a szülők nem.
Gyulán nyolc önkormányzati fenntartású óvodában - az egy csoportban ellátható legfeljebb 5 gyermeket figyelembe véve - 130 férőhely van, jelenleg 95-en igénylik a felügyeletet - mondta Makráné Gombkötő Zita, az ...
2020-05-11 15:32:05
Koronavírus - További korlátozásokat vezettek be az önkormányzatok
... lehetőségét is. A buszvezetők biztonsága érdekében az első ajtót és a járművek első traktusát továbbra is zárva tartják Pécsen, s jegyet vásárolni sem lehet a járműveken.
Az önkormányzati fenntartású bölcsődék és óvodák keddtől ügyeleti rendszerben működnek keddtől és biztosítják a közétkeztetést és a felügyeletet az ellátást igénylő gyermekek részére, utóbbi lehetőséget a p...
2020-03-17 07:08:48
Koronavírus - Több önkormányzat már döntött az intézménybezárásokról
... gyermekek további felügyeletét. Ezt követően viszont csak a kijelölt intézményekbe vihetik őket a szülők, ha nem tudják az elhelyezésüket megoldani.
Veszprémben is bezárnak az önkormányzati bölcsődék és óvodák, ám keddig még ügyelnek, vagyis a jövő hét első két napján tudják fogadni a gyermekeket.
Zalaegerszegen hétfőn, kedden és szerdán tartanak ügyeletet az intézménye...
2020-03-14 19:23:03
Tavaly meghaladta a 60 milliárd forintot az Erste Bank profitja
... korábbit. Jelentős mértékben nőtt a kisvállalkozók részesedése, hitelállományuk 16 százalékos bővüléssel 240 milliárd forintra gyarapodott. A 223 milliárd forintos nagyvállalati és önkormányzati hitelállomány ennél is jelentősebb, 39 százalékos növekedést jelent. A kereskedelmi ingatlanok finanszírozása 25 százalékos növekedéssel 292 milliárd forintra emelkedett.

Az Ers...
2020-03-10 13:42:36
DK: a kormány felelőssége a jövedelmi különbségek növekedése
... kifizethetné a kártérítést.
Arra a felvetésre, hogy a szegregációs ügy még 2004-ben, a szocialista kormányok idején kezdődött, azt válaszolta, hogy 2010 előtt az iskolafenntartás önkormányzati hatáskör volt, az államnak csak arra volt lehetősége, hogy jelezze a problémát és szakmai segítséget kínáljon. 2009-2010-től állnak rendelkezésre azok az eszközök, amelyek a jogi fellép...
2020-01-14 15:29:59
1 2 3 ........31 32 .....47 48 .....62 63 64 
Címkék: Magyar Államkincstár, Erste Bank, Pogácsás Tibor, Oláh Lajos, Orbán Balázs, Cser-Palkovics András, Makráné Gombkötő Zita, egyetemek rugalmasabban, vidéki nagyvárosokban, óvodák iránti, kormány felelőssége, jövedelmi különbségek, kiépülő Kincs-Tár, részletes költségvetéseket, kincstári számlavezető, országos támogatási, települési önkormányzatokat, helyhatósági választáson, önkormányzatokért aggódik, önkormányzati rendszert, pénzügyi ellehetetlenülés, javaslat lényegében, jogi nemváltást, önkormányzati jogokat, jelentős részét, előterjesztő nevében, jelenlegi állami, önkormányzati típusú, egyetemeken felállított, felsőoktatási intézmények, egyikben fejlesztés, másik pedig, korábban eldöntött, korábban elrendelt, intézményekbe csak, gyerekek léphetnek, buszvezetők biztonsága, első ajtót, járművek első, önkormányzati fenntartású, ellátást igénylő, kijelölt intézményekbe, elhelyezésüket megoldani, önkormányzati bölcsődék, kisvállalkozók részesedése, kereskedelmi ingatlanok, szocialista kormányok,
© 2013 TVN.HU Kft.