Belépés
Hétfőn kezdődik a választási időszak Romániában
... volna önkormányzati választásokat tartani, azonban a koronavírus-járvány miatt nem rendezték meg. Hosszas alkotmányossági viták és politikai csatározások után végül az önkormányzati tisztségviselők megbízatásának lejárta előtt néhány nappal lépett hatályba az a törvény, amely november elsejéig meghosszabbítja mandátumukat.
A jogszabály lerövidítette a választási előkészülete...
2020-07-17 15:22:29
A bukaresti képviselőház is megszavazta, hogy szeptember 27-én rendezzék az önkormányzati választásokat
... volna önkormányzati választásokat tartani, azonban a koronavírus-járvány miatt nem rendezték meg. Hosszas alkotmányossági viták és politikai csatározások után végül az önkormányzati tisztségviselők megbízatásának lejárta előtt néhány nappal lépett hatályba a törvény, amely november elsejéig meghosszabbítja mandátumukat.

A jogszabály a parlamentre bízta, hogy sarkalatos ...
2020-07-08 14:32:33
Megszavazta a román szenátus a helyhatósági választások kiírásáról szóló törvénytervezetet
... volna önkormányzati választásokat tartani, azonban a koronavírus-járvány miatt nem rendezték meg. Hosszas alkotmányossági viták és politikai csatározások után végül az önkormányzati tisztségviselők megbízatásának lejárta előtt néhány nappal lépett hatályba a törvény, amely november elsejéig meghosszabbítja mandátumukat.
A jogszabály a parlamentre bízta, hogy sarkalatos törvén...
2020-07-07 15:52:18
Megszavazta a román szenátus az önkormányzati tisztségviselők mandátumának meghosszabbítását
... terjesztették be, miután az alkotmánybíróság hatályon kívül helyezte azokat a korábbi jogszabályokat, amelyekkel a bukaresti kormány, illetve a parlament korábban az önkormányzati tisztségviselők mandátumának meghosszabbításáról rendelkezett.
Daniel Fenechiu, a PNL frakcióvezetője szerint a kormánypárt egyetért ugyan a törvény céljával, de azzal az előírással nem, hogy idén n...
2020-06-12 13:02:01
Romániában szeptember 27-én rendezhetik meg az elhalasztott önkormányzati választásokat
... minősítette, és hatályon kívül helyezte azokat a jogszabályokat, amelyekkel a bukaresti kormány, illetve a parlament a koronavírus-járvány miatt meghosszabbította az önkormányzati tisztségviselők június 21-én lejáró mandátumát.
Azzal minden párt egyetértett, hogy a járvány miatt el kell halasztani a választásokat, de vita alakult ki arról, hogy mennyivel. A PSD azt akarta elé...
2020-06-11 14:32:17
Alkotmánysértőnek bizonyultak Romániában a polgármesterek mandátumát meghosszabbító jogszabályok
...
Az Agerpres hírügynökség úgy tudja: a kormány erről szóló sürgősségi rendelete azért bukta el a normakontrollt, mert a helyhatósági választott tisztségviselők mandátumát csak törvénnyel lehet meghosszabbítani, a parlament által később megszavazott, azonos tárgyú törvény pedig azért, mert az alaptörvény nem tesz lehetővé "párhuzamos" jogalkotást.
A témáról belpolitikai cs...
2020-06-03 14:32:22
Romániában a parlament akar dönteni a kormány helyett az önkormányzati választások időpontjáról
... korábban iktatták a szenátus házbizottságánál.
A szenátus által már elfogadott, a képviselőházban csütörtökön napirendre tűzött törvénytervezet szerint a választott önkormányzati tisztségviselők mandátuma a rendkívüli állapot végétől számított legfeljebb hat hónapig hosszabbodik meg.
A kormányon lévő Nemzeti Liberális Párt (PNL) által leginkább kifogásolt különbség a két...
2020-04-23 18:42:47
Krónika 4. rész (kormányzati igazgatás, különleges jogállású szervek)
... úgynevezett érdemtelenség megállapítására vonatkozó passzust, mint mondta, ennek alapján az érintett dolgozó a munkáltató döntésére nem tud majd reagálni.
Az önkormányzati tisztségviselők bérezése szerinte megalázó, bizonyos dolgozóknál történt emelés, másoknál pedig nem. Ezen is jó lenne mielőbb változtatni - jegyezte meg a jobbikos képviselő.
Lehetett volna egy az el...
2019-11-21 18:42:15
Ludovic Orban meg akarja tisztítani a "pártfogoltaktól" a román államapparátust
...
Orban szerdán, az első hivatalos kormányülés elején leszögezte: ezentúl kizárólag hozzáértő, feddhetetlen és a polgárok szolgálata iránt elkötelezett tisztségviselőket akar látni a kormányhivatalokban, amelyeket szerinte megtöltöttek "ingyenélő" rokonaikkal az eddig kormányon lévő szociáldemokraták (PSD).
A minisztériumokban létszámstop lép hatályba, és ellenőrzik azokat...
2019-11-06 14:51:36
Három alpolgármestert és három tanácsnokot választottak Szombathelyen
... polgármester előterjesztésére a közgyűlés titkos szavazással László Győzőt és Horváth Attilát és Horváth Soma Ádámot (mindhárom Éljen Szombathely!) választotta alpolgármesternek, és az új tisztségviselők letették hivatali esküjüket.
A közgyűlés a polgármester javaslatára - a Fidesz-KDNP képviselők tartózkodása mellett - külkapcsolatokért felelős tanácsnoknak választotta Szuha...
2019-10-31 14:33:30
1 2 3 .8 9 .12 13 15 16 17 
Címkék: Ludovic Orban, Daniel Fenechiu, Nemzeti Liberális Párt, László Győzőt, Horváth Attilát, Horváth Soma Ádámot, Éljen Szombathely, választási időszak, bukaresti képviselőház, önkormányzati választásokat, román szenátus, helyhatósági választások, önkormányzati tisztségviselők, elhalasztott önkormányzati, polgármesterek mandátumát, parlament akar, kormány helyett, önkormányzati választások, román államapparátust, jogszabály lerövidítette, választási előkészülete, parlamentre bízta, alkotmánybíróság hatályon, korábbi jogszabályokat, bukaresti kormány, parlament korábban, kormánypárt egyetért, törvény céljával, járvány miatt, kormány erről, helyhatósági választott, parlament által, témáról belpolitikai, szenátus házbizottságánál, szenátus által, képviselőházban csütörtökön, választott önkormányzati, rendkívüli állapot, kormányon lévő, érintett dolgozó, munkáltató döntésére, jobbikos képviselő, első hivatalos, polgárok szolgálata, eddig kormányon, minisztériumokban létszámstop, közgyűlés titkos,
© 2013 TVN.HU Kft.