Belépés
Romániai választások - Ponta és Basescu is indulna a bukaresti főpolgármester-választáson
... szombaton bejelentette: a főpolgármester-jelöltön kívül Bukarest mind a hat kerületében közös jelölteket indítanak. A PMP-t állítólag azért zárták ki a jobboldali összefogásból, mert önkormányzati képviselői az elmúlt években többször a szociáldemokratákat támogatták voksaikkal.
Az Adevarul szerint az európai parlamenti mandátummal rendelkező, "kiszámíthatatlan" Basescu indul...
2020-08-04 11:51:27
Menesztette a mohácsi jegyzőt a város polgármestere
... főjegyzőjét, hogy fokozott figyelemmel kövesse nyomon a szeptember 27-i időközi választást, hogy azon a "mohácsi polgárok valós akarata érvényesülhessen".
Mohácson a 2019-es őszi önkormányzati választásokon Csorbai Ferenc (MSZP) azt követően válhatott a Duna-parti település polgármesterévé, hogy egyedüli ellenfele, a várost 1998 óta irányító, a posztért újrainduló Szekó Józse...
2020-08-03 18:43:34
Romániában a nagy pártok erősödését, az alternatív alakulatok gyengülését mutatja egy friss felmérés
... és Traian Basescu volt államfő által alapított jobboldali Népi Mozgalom Párt (PMP) júliusban nem érte el 4 ...
2020-07-31 13:54:05
Erdélyi sajtó: Dorin Florea nem pályázik újra a marosvásárhelyi polgármesteri tisztségre
... tanácsadójaként foglalkoztatott Claudiu Maiorra ruházta át, és amint Soós Zoltán e heti kampányrendezvényén elhangzott: a polgármester az elmúlt négy évben mindössze kétszer jelent meg a helyi önkormányzati testület ülésén, de csak azért, hogy bírálja a tanácsot, aztán tíz perc után távozott.
Az eddigi bejelentések alapján a szeptember végi önkormányzati választásokon a függe...
2020-07-29 13:04:01
Kitűzték a mohácsi időközi helyhatósági választás időpontját
... mert a mohácsi képviselő-testület hétfői ülésén - Pávkovics Gábor alpolgármester (Fidesz-KDNP) előterjesztése alapján - kimondta feloszlását.
A választópolgárok polgármester- és önkormányzatiképviselő-jelöltekre is voksolnak majd, utóbbiak közül nyolcat közvetlenül, egyéni választókerületben választanak meg, míg három képviselő a kompenzációs listáról juthat be a testületbe. ...
2020-07-08 16:22:39
Brenner Koloman: a Jobbik nemzeti, jobbközép, szociálisan érzékeny néppárt
... hogy 2018-ban a számvevőszék két alkalommal összesen csaknem egymilliárd forintra bírságolta meg a Jobbikot. Ez ahhoz vezetett, hogy a következő évben az európai parlamenti és az önkormányzati választásokon is alig volt pénzük kampányra.
Brenner Koloman teljesen érthetetlennek nevezte, hogy miért ítélt nekik kedvezőtlenül az EJEB.
A magyar jogrend semmiféle jogorvoslati ...
2020-07-07 14:11:35
Kevés a személyi változás az új francia kormányban, a kinevezettek többsége jobboldalról érkezett
... hierarchia szerint, miután a köztársasági elnök kiemelt kérdésként kezeli a környezetvédelmet, és kibővítette a minisztérium hatásköreit. Ennek egyik legfőbb oka, hogy a múlt heti önkormányzati választásokon a legtöbb nagyvárosban előretörtek a Zöldek.
Sajtóhírek szerint az államfő több Zöld-párti politikusnak is posztot ajánlott az új kormányban, de egyikük sem vállalta, mer...
2020-07-06 21:53:02
Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete
... polgármester az új testület megalakulásáig és az új városvezető megválasztásáig ellátja feladatát, gyakorolja hatáskörét.
A választópolgárok az új választásokon polgármester- és önkormányzatiképviselő-jelöltekre is voksolnak majd, utóbbiak közül nyolcat közvetlenül, egyéni választókerületben választanak meg, míg három képviselő a kompenzációs listáról juthat be a testületbe.|...
2020-07-06 15:11:50
Szerbiai választások - A hivatalos végeredmény is a Szerb Haladó Párt elsöprő győzelmét erősítette meg
...
Szerbiában június 21-én parlamenti, vajdasági tartományi és önkormányzati választást tartottak.
A végleges eredmények alapján az országos választásokon fölényesen győztes jobbközép SNS-nek 188 képviselője lesz a 250 fős belgrádi törvényhozásban. Ez 21-gyel több, mint amennyi a kétharmados többséghez szükséges.
A második helyen a balközép Szerbiai Szocialista Párt (...
2020-07-05 22:28:56
A Zöldek győztek a francia nagyvárosokban az önkormányzati választásokon
...
A választásra jogosultak alig 40 százaléka járult vasárnap az urnákhoz, ez több mint 20 százalékkal kevesebb a legutóbbi, hat évvel ezelőtti választáshoz képest. Soha ilyen jelentős nem volt még a távolmaradás a francia helyhatósági választásokon. Az elnöki hivatal jelezte, hogy az államfőt "jelentősen aggasztja a nagyon alacsony választási részvétel".
A koronavírus-jár...
2020-06-29 00:01:06
1 2 3 ....................64 65 ..........97 98 ..........128 129 130 
Címkék: Dorin Florea, Brenner Koloman, Szerb Haladó Párt, Csorbai Ferenc, Szekó Józse, Traian Basescu, Népi Mozgalom Párt, Claudiu Maiorra, Soós Zoltán, Pávkovics Gábor, Szerbiai Szocialista Párt, mohácsi jegyzőt, város polgármestere, nagy pártok, alternatív alakulatok, friss felmérés, marosvásárhelyi polgármesteri, mohácsi időközi, személyi változás, kinevezettek többsége, hivatalos végeredmény, francia nagyvárosokban, önkormányzati választásokon, jobboldali összefogásból, elmúlt években, európai parlamenti, szeptember 27-i, 2019-es őszi, várost 1998, posztért újrainduló, elmúlt négy, helyi önkormányzati, eddigi bejelentések, szeptember végi, választópolgárok polgármester-, kompenzációs listáról, következő évben, magyar jogrend, köztársasági elnök, minisztérium hatásköreit, múlt heti, legtöbb nagyvárosban, államfő több, végleges eredmények, országos választásokon, kétharmados többséghez, második helyen, balközép Szerbiai, választásra jogosultak, francia helyhatósági, elnöki hivatal, nagyon alacsony,
© 2013 TVN.HU Kft.