Belépés
Kásler: az óvoda az oktatás egyik legfontosabb eleme
... amelynek keretében nagyjából száz új óvodát hoznak létre, csaknem nyolcvanat pedig felújítanak. A kabinet a programra 75 milliárd forintos támogatást biztosít.
A települési önkormányzatok a 2019-es költségvetési törvény alapján mintegy 150 milliárdot kapnak az óvodapedagógusok és az ő munkájukat közvetlenül segítők bértámogatására.
Az óvodák működtetési támogatása 23 mil...
2019-01-17 13:01:41
Statisztikai szolgáltatás beindítását jelentette be az RMDSZ
... változat elindításán is dolgoznak.
Barna Gergő szociológus elmondta: négy területről kívánnak adatokat közzétenni. Összegyűjtik a portálra az erdélyi demográfiai adatokat, az önkormányzatok infrastruktúrára, költségvetésre vonatkozó adatait, az oktatással kapcsolatos statisztikákat, és a GDP-re, foglalkoztatottságra, jövedelmekre vonatkozó gazdasági adatokat is közzé kívánna...
2019-01-17 12:11:31
Soltész Miklós: erőforrások a hazai nemzetiségek
... törölni mint nemzeteket Európa térképéről" - fogalmazott.
Soltész Miklós az őszi önkormányzati választásokkal kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy akkor nemzetiségi önkormányzatokat is választanak az érintett településeken. "Nem mindegy, hogy ki fogja képviselni a következő ciklusban a helyi nemzetiségieket" - jelentette ki.
Utalt arra, hogy a Kétegyházán megvaló...
2019-01-16 15:11:55
Helyettes államtitkár: idén 5,9 milliárd forintra pályázhatnak a civil szervezetek
... tette hozzá.
Az idei kiírásról szólva a helyettes államtitkár azt mondta, valós és hasznos pályázatokat várnak, amelyek bizonyos értelemben terheket vesznek le az állam és az önkormányzatok válláról, illetve az adott civil terület fejlődését szolgálják.
Az idei pályázatban megjelent az egyszerűsített támogatási rendszer, amelyek bevezetését a civiltörvény tavalyi módosít...
2019-01-16 13:51:38
Szili Katalin: "le kellene porolni" a román parlamentben egy évtizede elakadt kisebbségi törvényt
... akkor menjünk át rajta, amikor már egyáltalán párbeszédet tudtunk kialakítani a román többséggel."
Szili Katalin azt is megemlítette, hogy fontosnak tartaná a magyar többségű önkormányzatok fokozott együttműködését, hiszen ezt sem a román, sem az európai uniós szabályok nem tiltják.
A miniszterelnöki megbízott kedvező körülménynek tartotta, hogy Románia tölti be ebben a ...
2019-01-16 12:21:54
MSZP-Párbeszéd: a kormány felelőssége, hogy késett a nyugdíjak utalása
... kellett volna állnia és tájékoztatni kellett volna a nyugdíjasokat a késedelmes kifizetésről - mutatott rá. Szerinte a kormánynak óvintézkedéseket is kellett volna tennie, a helyi önkormányzatokon keresztül biztosítania kellett volna, hogy azok, akik rászorulnak, élelmiszercsomagot, illetve egyéb ellátást kapjanak.
Kifogásolta, hogy a kormány nem kért bocsánatot a nyugdíjasok...
2019-01-14 15:01:52
Új technológia tavasztól a balatoni iszapeltávolításban
...
Kollár József elmondta: a Balaton-parti önkormányzatok visszajelzései szerint jelentős probléma a strandokon keletkező lágyiszap időnkénti eltávolítása, és ezt az új, uszályra szerelt technológiával a korábbiaknál sokkal hatékonyabban, komplex módon lehet majd megtenni.
A cégvezető beszélt arról is, hogy várhatóan pár hétig tart majd egy-egy strand iszaptalanítása, amely...
2019-01-12 07:10:52
Agrárkamara: a földforgalmi törvény módosításával a magyar gazdáknál marad a termőföld
... vonatkozó további szabályok is változnak. A földbizottságok kiemelt szerepet töltenek be a földforgalom ellenőrzésében. Eddig, ha valaki nem értett egyet az állásfoglalásukkal, akkor az önkormányzatok képviselő-testületéhez nyújthatott be kifogást. A törvénymódosítás hatályba lépésével azonban már nem a képviselő-testületek vesznek részt az eljárásban, ugyanis a döntést a kormányh...
2019-01-11 10:41:20
Bódis: a pályaválasztást segíti az Educatio oktatási szakkiállítás
... ez a növekedés annak köszönhető, hogy a kiállítás olyan információkkal tud szolgálni, amelyek az utolsó pillanatokban is segítséget tudnak nyújtani.
Murai László, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke kiemelte, a kiállítás célja, hogy segítsen eligazodni a továbbtanulás útvesztőjében.
Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke azt hangsúlyo...
2019-01-10 12:01:30
Rendben találta a fővárosi forrásmegosztást a számvevőszék
... forint megosztandó kiadásról rendelkezett. A mego...
2019-01-08 11:22:00
1 2 3 ..................481 .........721 722 .........961 962 
Címkék: Soltész Miklós, Szili Katalin, Barna Gergő, Kollár József, Murai László, Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának, Gloviczki Zoltán, Oktatási Hivatal, oktatás egyik, hazai nemzetiségek, civil szervezetek, román parlamentben, évtizede elakadt, kormány felelőssége, nyugdíjak utalása, földforgalmi törvény, magyar gazdáknál, pályaválasztást segíti, fővárosi forrásmegosztást, települési önkormányzatok, 2019-es költségvetési, óvodák működtetési, erdélyi demográfiai, önkormányzatok infrastruktúrára, oktatással kapcsolatos, őszi önkormányzati, figyelmet arra, érintett településeken, következő ciklusban, helyi nemzetiségieket, idei kiírásról, helyettes államtitkár, önkormányzatok válláról, adott civil, idei pályázatban, egyszerűsített támogatási, civiltörvény tavalyi, román többséggel, magyar többségű, európai uniós, miniszterelnöki megbízott, késedelmes kifizetésről, kormánynak óvintézkedéseket, helyi önkormányzatokon, strandokon keletkező, korábbiaknál sokkal, cégvezető beszélt,
© 2013 TVN.HU Kft.