Belépés
Palkovics: tíz év alatt lecserélhető a városi buszállomány fele
... Zöld Busz Program 2020-21-es forrásaira október 15-én írnak ki...
2020-08-14 13:23:10
Koronavírus - Ludovic Orban: megtettük az óvintézkedéseket a tanévkezdetre és a választásokra
... elhalasztja a választásokat.
A miniszterelnök kifejtette: a választások nemcsak a demokrácia alapját jelentik, hanem a járvány elleni küzdelem szempontjából is fontos, hogy az önkormányzatok élén végre megkérdőjelezhetetlen legitimitású polgármesterek álljanak, akik nem újraválasztásuk esélyeinek csökkentését látják a népszerűtlen óvintézkedések meghozatalában.
Ludovic O...
2020-08-12 16:22:05
Potápi: a magyar történelem elképzelhetetlen a németség nélkül
... nemzetiségi és etnikai kisebbségekről szóló törvénnyel a 13 magyarországi nemzetiség lehetőséget kapott arra, hogy települési szinten kulturális autonómiát építsen ki. "A nemzetiségi önkormányzatok azóta is jól működnek, hatáskörüket folyamatosan tudtuk bővíteni" - mondta.
A német az egyetlen nemzetiség Magyarországon, amelynek képviselője van az Országgyűlésben - jegyezte me...
2020-08-01 18:12:41
Koronavírus - Johnson: karácsonyig remélhetőleg jelentősen normalizálódik az élet
... összegyűjtött tudásanyag azonban immár lehetővé teszi a koncentráltabb, egy-egy helyi körzetre összpontosuló védelmi intézkedések alkalmazását. Ennek jegyében szombattól Angliában a helyi önkormányzatok új jogköröket kapnak, amelyekkel saját illetékességi körzetükben önállóan rendelhetnek el korlátozó intézkedéseket, például rendezvények törlését, közterületek vagy intézmények lez...
2020-07-17 15:12:00
Koronavírus - Gulyás: a kormány szerdai ülésén tárgyal a rendezvényeket érintő szabályokról
... tűzijáték, mind az augusztus 15-e utánra tervezett fesztiválok, rendezvények kapcsán július közepén hoz döntést a kabinet - mondta.
A miniszter kitért arra, hogy a Települési Önkormányzatok Szövetsége 200 milliárdos önkormányzati hitelkeretére vonatkozó tervét azért nem támogatta a kormány, mert úgy döntött, hogy az önkormányzatok eladósodásának elkerülése érdekében, ha szüks...
2020-07-14 22:53:18
Krónika 7. rész (határozathozatalok, napirend után)
... civilnek álcázott szervezetek" uniós forrásból nem támogathatók; a források politikai és ideológiai feltételekhez kötése pedig elfogadhatatlan a jogállamiság címszó alatt.
Az önkormányzatok korlátozhatják a magánszálláshelyek kiadását
Az Országgyűlés lehetővé tette, hogy az önkormányzatok időben korlátozhassák a magánszálláshelyek kiadását.
A képviselők 149 igen sz...
2020-07-14 15:43:07
Koronavírus - MSZP: a kormány tegye ingyenessé a vízparti strandokat!
... köz...
2020-07-12 17:52:24
Alapítványoknak és egyesületeknek szóló öntesztet tett elérhetővé az ÁSZ
... feladatellátásához is hozzájárul az ÁSZ legújabb öntesztje.
Az ÁSZ fontos tanácsadó eszközei a 2014 novembertől kiadott és folyamatosan megújított öntesztek. Ezek több célcsoportnak (önkormányzatok, nemzetiségi önkormányzatok, egyházi intézmények, civil szervezetek, pártok és pártalapítványok, központi költségvetési szervek, európai uniós forrásokat felhasználó szervezetek, n...
2020-07-10 12:51:52
Krónika 10. rész (költségvetés, határozathozatalok)
... fenntartásáról is szól. Megmarad a járvány elleni védekezési alap, ehhez használhatják fel a gépjárműadót - mutatott rá. Ezért cserébe a kormány azt kínálja, hogy a szerényebb helyzetű önkormányzatok helyzete javul, a gazdaság talpra állításával pedig az önkormányzatok lehetnek a növekedés egyik kedvezményezettjei - jelentette ki.
Kiemelte, hogy a márciusi beszámolók alapján ...
2020-06-29 19:33:22
Krónika 9. rész (költségvetés)
... felszólalások

Hohn Krisztina (LMP) az öregségi nyugdíjminimum emelése mellett érvelt és az ökológiai beruházások fontosságát hangsúlyozta.
Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik) az önkormányzatok támogatásának növelését szorgalmazta, szerinte ugyanis a kormányoldal "kivérezteti" az önkormányzatokat.
Bősz Anett (DK) az egészségügyi dolgozók halaszthatatlan bérrende...
2020-06-29 19:02:49
1 2 3 .................106 107 .........159 160 ........211 212 213 
Címkék: Ludovic Orban, Zöld Busz Program, Ludovic, Települési Önkormányzatok Szövetsége, Hohn Krisztina, Potocskáné Kőrösi Anita, Bősz Anett, városi buszállomány, magyar történelem, németség nélkül, kormány szerdai, rendezvényeket érintő, kormány tegye, vízparti strandokat, miniszterelnök kifejtette, választások nemcsak, demokrácia alapját, járvány elleni, önkormányzatok élén, népszerűtlen óvintézkedések, nemzetiségi önkormányzatok, egyetlen nemzetiség, helyi önkormányzatok, augusztus 15-e, miniszter kitért, önkormányzatok eladósodásának, források politikai, jogállamiság címszó, önkormányzatok korlátozhatják, önkormányzatok időben, 2014 novembertől, szerényebb helyzetű, gazdaság talpra, önkormányzatok lehetnek, növekedés egyik, márciusi beszámolók, öregségi nyugdíjminimum, ökológiai beruházások, önkormányzatok támogatásának, egészségügyi dolgozók, elképzelhetetlen, pártalapítványok, óvintézkedéseket, önkormányzatokat, alapítványoknak, halaszthatatlan, újraválasztásuk, országgyűlésben,
© 2013 TVN.HU Kft.