Belépés
Jaj, a legyőzöttnek! - Trianon, 1920. június 4.JAJ, A LEGYŐZÖTTNEK! - TRIANON, 1920. június 4.


Nem a vesztés a bukás, hanem a lemondás.

(Delcasse)


A történelmi Magyarország, a Kárpátok övezte föld, Európa közepe. Minden oldalról jól védhető, természetes határokkal övezett. Tökéletes földrajzi és gazdasági egység. Sokak szerint Magyarország határai...
2020-05-08 20:00:30
Az EMSZ szerint Klaus Iohannis politikájának lényegévé vált a magyarellenesség
... semmilyen körülmények között nem vagyunk hajlandóak feladni abbéli szándékunkat, hogy nyelvhasználati jogainkat a lehető legszélesebb körben kiterjesszük. Ugyanígy nem mondunk le önrendelkezési törekvéseinkről sem, melyek eredményeként - az államelnök egyre kétségbeesettebb nyilatkozatai ellenére is - élhető jövőt biztosíthatunk az erdélyi magyarságnak" - áll a nyilatkozatban....
2020-05-04 17:02:05
100 éves a magyar gyász
... rombolásába. Magyarország megcsonkítása annyira becstelen, hogy senki nem vállalja érte a felelősséget. Mindenki úgy tesz, mintha nem tudna róla, mindenki szemérmesen hallgat.
A népek önrendelkezési jogára való hivatkozás csak hazug formula..., a leggonoszabb módon visszaéltek a győzelemmel... Nincsen olyan francia, angol vagy olasz, aki elfogadná hazája számára azoka...
2020-04-06 18:00:53
Koronavírus - NAIH: bizonyos esetekben elfogadható a kérdőívek kitöltetése a munkavállalókkal
... kockázatértékelés alapján úgy véli, a módszer alkalmazása szükséges és arányos mértékben korlátozza a munkavállalók magánszférájához fűződő jogát.
A munkáltatók - a kizárólag az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény hatálya alá tartozó, például a bűnüldözési, honvédelmi, nemzetbiztonsági célú adatkezelést folytató szerveket kivéve - az á...
2020-03-10 20:03:32
Katalán válság - Havonta tanácskozik mostantól a spanyol és a katalán kormány
... találkozó utáni sajtótájékoztatóján kijelentette: a konfliktus az olyan alapvető jogok tagadásából fakad mint a véleményszabadság, a gyülekezési szabadság, de mindenek felett a népek önrendelkezési joga.
"Katalónia demokratikusan és szabadon akar dönteni saját politikai jövőjéről" - hangoztatta.
Mint mondta, a két kormány elindult "a párbeszéd útján", az első találkozó a...
2020-02-26 22:33:03
Katalán válság - Szakértő: mintegy 2500 katonát vezényeltek Katalóniába
...
Közölte, Spanyolország területi egysége "vörös vonal" a vezetés számára, amit nem enged átlépni.
Amióta az önrendelkezési válság elkezdődött - 2012 óta -, a hadsereg minden módon, például nyilatkozataiban vagy a hadgyakorlatokon keresztül érezteti jelenlétét Katalóniában - tette hozzá Sobieski Tamás.
Megjegyezte, egyelőre azt sem tudni, hogy pontosan ki rendelte el...
2020-01-14 08:51:14
Brexit - Skócia hivatalosan felszólította a brit kormányt az újabb függetlenségi népszavazás lehetővé tételére
...
Nicola Sturgeon edinburghi hivatalában felolvasott nyilatkozatában közölte: a múlt heti brit parlamenti választás eredménye nyomán immár vitathatatlanná vált a skót kormány felhatalmazása arra, hogy a skót népnek felajánlhassa a döntést saját jövőjéről.
A választáson edinburghi hivatalában felolvasot...
2019-12-19 12:52:00
Az ukrán elnök benyújtotta a decentralizációt célzó alkotmánymódosítási javaslatát a parlamentnek
... helyi közösségek az önkormányzatokon, azok szervein, illetve vezetőin keresztül gyakorolják az önrendelkezés jogát. Szintén az alkotmányban rögzítik azt, hogy a helyi közösségek önrendelkezési jogukat közvetlenül is gyakorolják választásokon, helyi népszavazásokon, helyi kezdeményezéseken és a törvény által meghatározott egyéb formákon keresztül.
Az előterjesztés részletesen ...
2019-12-16 15:39:56
Kövér: az állam legfőbb célja az ország szuverenitását és a magyar családokat erősíteni
... szuverenitás "ártalmas eróziójának a jele, amely egyben az Európai Unió politikai cselekvőképtelenségének is az egyik előidézője" - fogalmazott a házelnök rámutatva arra, hogy az európai önrendelkezési képesség nem lehet jobb, vagy több, hatékonyabb mint az egyes európai államok önrendelkezési képessége.
Elmondta, harminc évvel ezelőtt a nyugat-európai országok társadalmi köz...
2019-11-14 22:25:32
Egyre kevesebb interjút ad a német kancellár
... kormányfői interjúk számának alakulásáról arra hivatkozva, hogy nem vezetnek ilyen statisztikát, és csak akkor állított össze egy kimutatást, amikor egy berlini ügyvéd az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvényre hivatkozva bíróságon követelt betekintést a hivatal aktáiba.
A Der Tagesspiegel kifejtette, hogy az interjúk számának csökkenése...
2019-11-01 13:02:11
1 2 3 ..................58 59 .........87 88 ........115 116 117 
Címkék: Klaus Iohannis, Sobieski Tamás, Nicola Sturgeon, Európai Unió, magyar gyász, kérdőívek kitöltetése, katalán kormány, brit kormányt, újabb függetlenségi, ukrán elnök, decentralizációt célzó, állam legfőbb, ország szuverenitását, magyar családokat, német kancellár, történelmi Magyarország, lehető legszélesebb, államelnök egyre, erdélyi magyarságnak, népek önrendelkezési, leggonoszabb módon, módszer alkalmazása, munkavállalók magánszférájához, információs önrendelkezési, olyan alapvető, gyülekezési szabadság, párbeszéd útján, első találkozó, vezetés számára, önrendelkezési válság, hadsereg minden, hadgyakorlatokon keresztül, múlt heti, skót kormány, skót népnek, döntést saját, választáson edinburghi, önrendelkezés jogát, alkotmányban rögzítik, helyi közösségek, törvény által, előterjesztés részletesen, egyik előidézője, házelnök rámutatva, európai önrendelkezési, egyes európai, nyugat-európai országok, berlini ügyvéd, hivatal aktáiba, interjúk számának, magyarellenesség, decentralizációt,
© 2013 TVN.HU Kft.