Belépés
Az ember mint a teremtő [...]
... beszéltem, a földi civilizáció mechanizálódását nem lehetne elkerülni. Ha az ember követni fogja ezt a hangot, valóban így lesz, mert az emésztés állata a jelent akarja tartóssá tenni, örökkévalóvá akarja tenni a jelent. Ami éppen nem akarja örökkévalóvá, tartóssá tenni a jelent, sőt, inkább oly illékonnyá, amennyire csak lehet, az az oroszlán organizációjából ered, és ez azt akar...
2019-01-17 14:28:22
Az Urantia könyv - 54. írás
... félreértések kiküszöbölésének módja, már réges-régen hitelét vesztette.


2. A szabadság elrablása
54:2.1 Az Isten a Fiúval közösen és a Szellemben tervezte meg az örökkévaló Havonát, és azóta rendelkezésre áll a teremtésben való, mellérendeltségi viszonyon alapuló közreműködés örök mintája — a megosztozásé. A megosztozás e mintája alkotja az eredeti form...
2019-01-17 09:51:47
Imádság
Imádság,

melyben a keresztyén ember azért esedezik, hogy Isten adjon neki erőt a bűn ellen


Óh mindentudó és mindenre elégséges Isten! Teljes szívemből kívánnék és szeretnék tökéletesen járni utaidban, kívánnám és szeretném akaratodat mindenben teljesíteni és életemet mindenben szentséges törvényed szerint rendezni. De, óh a siralmas romlottság, a nagy le...
2019-01-16 14:04:08
Harmonia.......
... végig, hol nyerhetsz időt a magad örömei számára. A jövőd már elkezdődött. Itt és most van! Úgy élj, hogy jelened határozza meg a múltadat és alapozza meg a jövődet. Minden pillanat örökkévaló.
Számtalan fajta óra étezik, homokóra, virág-óra, napóra, atomóra, és még sorolhatnánk. Hordasz órát? Mennyire függsz az időtől?

Szerelmi üzenete: Ne halogass! Ez a lefőbb ...
2019-01-15 15:58:16
Imádság
... gonoszul elfordítja a te kegyelmes jó célodat a maga veszedelmére, amikor úgy a földhöz ragad, hogy az örök életről, amelyre teremtetett, elfeledkezik. Úgy viseli magát, mintha e világ örökkévaló lakóhelye volna. Fut, fárad, epekedik, sőt vétkezik a földi javakért, az egy szükséges dolgot pedig, üdvösségének munkálását elmulasztja.
Szakaszd el, óh én Istenem, szívemet a világ...
2019-01-13 14:40:55
A világtól való elszakadás
... elszakadnod e világtól és azt nem szeretned:
1. E földi életet és minden e világi dolgot hiábavalóságnak tartva szívedet, lelkedet, kívánságodat ama jobb életre: a mennyeire és örökkévalóra emeld fel.
2. Életed fő céljául ne a földi dolgokat tedd, hanem azt, hogy Isten dicsőíttessék általad és te az ő boldog színének látására eljuthass.
3. Olyan túlzott világi szorg...
2019-01-12 17:08:35
Békesség e háznak! – A házszentelés hagyományáról
... karácsonyra kapott játékaikat is áldásra nyújthatják. Énekelhetjük Mária hálaénekét, a Magnificatot vagy például a 136. zsoltárt, az állandóan visszatérő refrénnel: ,,...mert irgalma örökkévaló!"
Mi ennek az értelme? Miért nem elég csak mondjuk a nappaliban hinteni a szenteltvizet? Egyfelől persze, hogy elég lenne. Ám azzal, hogy ilyenkor végigjárjuk a házat, á...
2019-01-04 23:18:44
Harmonia.......
... végig, hol nyerhetsz időt a magad örömei számára. A jövőd már elkezdődött. Itt és most van! Úgy élj, hogy jelened határozza meg a múltadat és alapozza meg a jövődet. Minden pillanat örökkévaló.
Számtalan fajta óra étezik, homokóra, virág-óra, napóra, atomóra, és még sorolhatnánk. Hordasz órát? Mennyire függsz az időtől?

Szerelmi üzenete: Ne halogass! Ez a lefőbb ...
2019-01-04 16:38:41
Somlyó György
SOMLYÓ GYÖRGY


Somlyó György (Balatonboglár, 1920. november 28. - Budapest, 2006. május 8.) magyar költő, író, e...
2018-12-29 20:00:39
Megváltó született! Istené a dicsőség, miénk a békesség
... képzeletbeli történet egyik napján, hanem egy napon, abban az időben, amikor Augusztusz volt a római birodalom császára és Kviriniusz Szíria helytartója (2. vers).
Ezt a napot az örökkévalóságban, még a világ teremtése előtt eltervezték. Valóban, az egész világegyetem - kimondhatatlan fényévnyi térrel és galaxisok billióival - ezért a napért és ennek a napnak az ...
2018-12-29 14:54:55
1 2 3 ....................246 247 ..........369 370 ..........491 492 493 
Címkék: Somlyó György, Énekelhetjük Mária, SOMLYÓ GYÖRGY, Kviriniusz Szíria, ember mint, világtól való, házszentelés hagyományáról, földi civilizáció, ember követni, emésztés állata, jelent akarja, szabadság elrablása, örökkévaló Havonát, teremtésben való, eredeti form, keresztyén ember, siralmas romlottság, magad örömei, maga veszedelmére, földhöz ragad, örök életről, földi javakért, földi dolgokat, állandóan visszatérő, nappaliban hinteni, római birodalom, világ teremtése, egész világegyetem, organizációjából, mechanizálódását, mellérendeltségi, kiküszöbölésének, örökkévalóságban, hiábavalóságnak, kimondhatatlan, hagyományáról, szenteltvizet, rendelkezésre, dicsőíttessék, balatonboglár, kívánságodat, közreműködés, megosztozásé, énekelhetjük, képzeletbeli, örökkévalóvá, házszentelés, üdvösségének, elfeledkezik, veszedelmére, sorolhatnánk, magnificatot, örökkévalóra, világegyetem, félreértések, teljesíteni, tökéletesen, megosztozás, civilizáció, karácsonyra, elkezdődött, eltervezték, teremtésben, teremtetett, elmulasztja,
© 2013 TVN.HU Kft.