Belépés
Fekete István: Az ima
... könyvből imádkoztam és nem is a régi kis imádságokat mondtam. A kivilágosodó értelem szavakat keresett, melyek újak, szépek voltak és csak az én örömömet, bánatomat, kérésemet vitték az Örökkévaló elé.

Aztán jött az előbbi világégés és mindig mélyen megrendített az imára zendült kürtök rivalgása s a térdre hullt harctérre induló századok halálos csendje, ahol szinte ére...
2019-07-13 07:54:30
Fekete István: Az ima
... könyvből imádkoztam és nem is a régi kis imádságokat mondtam. A kivilágosodó értelem szavakat keresett, melyek újak, szépek voltak és csak az én örömömet, bánatomat, kérésemet vitték az Örökkévaló elé.

Aztán jött az előbbi világégés és mindig mélyen megrendített az imára zendült kürtök rivalgása s a térdre hullt harctérre induló századok halálos csendje, ahol szinte ére...
2019-07-08 13:15:12
Pillanatnyi szenvedés - örök dicsőség
... mérlegre tesszük őket, kiderül, hogy a szenvedések pehelykönnyűek, míg a dicsőség mérhetetlenül súlyos. Ha naptár szerint nézzük, a szenvedések csak egy pillanatig tartanak, míg a dicsőség örökkévaló.

Ha utunk végén Üdvözítőnkre tekintünk, akkor e jelenlegi idő szenvedései jelentéktelenné halványulnak:

Jutalmunkat majd elnyerjük egyszer,
ha mindig az Úr ...
2019-07-08 11:01:01
Csak amit a Lélek által teszünk, marad meg
...,,Amit az emberek a saját erejükből és a saját képességeik által tesznek, az csak az időre szól. Az örökkévalóság vonása nincs bennük. Csak az, amit az örökkévaló Lélek által teszünk, marad meg mindörökké. Minden más fa, széna és pozdorja."

-A. W. Tozer-...
2019-05-25 16:10:57
Sík Sándor versei
... feleljetek!
Ne nézzétek, kit, csak öleljetek!
Ki tudja, szív még hány akad,
Aki megrezzen a testvéri szóra,
S egy félénk visszhang benne fölfakad,
És ráébred az örökkévalóra.

EMBER


Embernek lenni!
Csak-embernek, semmi egyébnek,
De annak egésznek, épnek,
Föld-szülte földnek
É...
2019-03-04 22:00:30
Füle Lajos: Napi csendességek 365 napon
... 64.7)

Január 6.
TÚLLÁTHATUNK

Túlláthatunk a láthatáron,
nem vagyunk az Időbe zárva:
jöttünk az örökkévalóságból,
megyünk az örökkévalóságba.

"Mivelhogy nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra; mert a látható...
2019-02-26 21:00:38
Ahogyan Krisztus: olyan, mint aki szolgál
... megtapasztaljam ezt az áldásos szolgáló életet. A te személyedben megláttam, hogy a szolga lelkülete királyi lelkület, a mennyből származik, és felemel a mennybe Isten Fiának Lelke által. Örökkévaló szeretet, lakozz bennem! Így az életem hasonló lesz a tiédhez, és arról beszél majd, mint a tiéd: ,,én közöttetek olyan vagyok, mint aki szolgál."
Ó Isten megdicsőült F...
2019-02-05 19:47:27
ooOoo
... számára. Ám éppen mivel az ember egy metafizikai állat, olyan perspektívát is meg tud nyitni, mely tagadja az olyan eszmények létezését, amelyek jelen realitását felülmúlják, valamint az örökkévaló meglétét a dolgok mögött. Sőt, az ember olyan álláspontot is képviselhet, miszerint az egyedi jelenségek e jelenvaló világa az egyedüli és egyetlen létező világ.

Következéské...
2019-01-29 10:43:09
Van Aki vár
... boldogságra.

Jöjj Testvér! Fogjuk meg egymás kezét
és a lélek szárnyain epedve-vágyva
repüljünk, szálljunk fel a magasságba!

Van Aki vár tártkarjával téged
örökkévaló szeretettel átöleli lelked,
új szívet s örömet ad neked.

Az igaz, hűn szeretőt ha elfogadod
bánatod, szenvedésed mellett
oly örömre lelhetsz
amit má...
2019-01-29 07:59:15
Lelki és örökkévaló javak
A keresztyén embernek különösen a lelki és örökkévaló javakért kell imádkozni


Amennyivel a lélek előbbre való és drágább a testnél, a mennyország a földnél, annyival drágábbak és előbbre valók a lelki és örökkévaló javak a földieknél és ideigvalóknál. Jók ezek is és ezeket is Isten, a minden jónak kútfeje osztogatja, ezért lehet ezeket is illő módon szeretni, kérni...
2019-01-25 16:13:04
1 2 3 .............44 45 .......66 67 ......87 88 89 
Címkék: Fekete István, Füle Lajos, Ahogyan Krisztus, Isten Fiának Lelke, Jöjj Testvér, kivilágosodó értelem, előbbi világégés, imára zendült, térdre hullt, szenvedések pehelykönnyűek, dicsőség mérhetetlenül, szenvedések csak, pillanatig tartanak, dicsőség örökkévaló, saját erejükből, saját képességeik, időre szól, örökkévalóság vonása, örökkévaló Lélek, testvéri szóra, félénk visszhang, láthatókra nézünk, áldásos szolgáló, szolga lelkülete, mennyből származik, mennybe Isten, életem hasonló, metafizikai állat, olyan eszmények, örökkévaló meglétét, dolgok mögött, ember olyan, egyedi jelenségek, lélek szárnyain, keresztyén embernek, lélek előbbre, minden jónak, örökkévalóságból, jelentéktelenné, láthatatlanokra, örökkévalóságba, megtapasztaljam, pehelykönnyűek, örökkévalóság, mérhetetlenül, ideigvalóknál, kivilágosodó, halványulnak, csendességek, következéské, megrendített, tártkarjával, perspektívát, személyedben, túlláthatunk, üdvözítőnkre, örökkévalóra, pillanatnyi, imádságokat, mennyország, szenvedések, szenvedésed,
© 2013 TVN.HU Kft.