Belépés
Bodri
... szeretne.
A fa derekához
jól odakötözték.
Meg se tudna szabadulni,
bárhogy erőlködnék.

Odamegyek hozzá.
Bőrébe' se fér meg.
Alig tudja jelét adni
boldog örömének.
Nem is voltunk eddig
olyan jó barátok.
De most a Bodri szemében
titkos reményt látok:
Azt hiszi, eloldom,
s mehet szabadjára.
Dehogy jönne,...
2019-07-12 20:00:39
Fekete Péter: a határon túli fesztiválok az összetartozásról is szólnak
...
Az államtitkár örömének adott hangot, hogy míg pénteken este a fiatalok a koncertekre készültek, napközben a családoké volt a fesztivál, a különböző sátrakban pedig elemzések, viták, társadalmi beszélgetések folytak az aktuális kérdésekről.
A hetedik alkalommal megszervezett Kanizsa Fesztet az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatta. Mint Fekete Péter fogalmazott, ...
2019-07-05 21:33:26
Potápi: van jövője a felvidéki magyarságnak
... megőrzését szolgálja.
Keszegh István, Martos polgármestere megköszönte és nagyvonalúnak nevezte az óvoda megépítését szolgáló támogatást, az új intézményt pedig a helyi gyülekezet örömének és a Felvidék egyik legszebb óvodájának nevezte, olyannak amely egyúttal üzenet a jövőnek is.
Az új martosi református óvoda a magyar kormány 825 ezer eurós támogatásának köszönhetően ...
2019-07-03 19:51:46
Húsvéti csend
... Názáreti Jézus drága testét,
mert élt, előttük feltámadva járt.
Visszhangozd szívük ujjongó szavát.
Húsvétról zengjen, zengjen hát az ének!
Lelkem, adj hangot húsvét örömének!

Figyelek... várok... Csend van, hosszú, tiszta,
mint mikor az ég harmatkönnyét issza
minden fűszál még... és hiába kérem:
ösvényein ott jár az élő Me...
2019-06-22 18:24:18
Ferenc pápa levele Jakubinyi György érseknek
Örvendtem, hogy személyesen megismerhettem egyházatok valóságát, mely oly gazdag a hagyományokban, olyan élő és elkötelezett a hit örömének megvallásában."
Személyesen megismerhettem egyházatok valóságát
2019. június 18.,
.........
Ferenc pápa Jakubinyi György gyulafehérvári érseknek ...
2019-06-18 23:01:05
Imádság
...,,Az imádság igazából nem az emberi szív pillanatnyi tartalmának, bánatának vagy örömének a kiöntése, hanem az Isten Jézus Krisztusban kijelentett akaratának szakadatlan, folytonos tanulása, befogadása, emlékezetünkbe vésése."

-Dietrich Bonhoeffer-...
2019-05-06 13:57:43
Tavaszköszöntő Floralia ünnepet tartanak a hétvégén Gorsiumban
... infrastrukturális feltételek is sokat javultak.
Jelezte: szeretné a rommezőt rendbe tenni oly módon, hogy a látogatók a teljes területet szabadon bejárhassák.
Brájer Éva alpolgármester örömének adott hangot amiatt, hogy Nádorfi Gabriella halála után újra van szakmai vezetője Gorsiumnak. Úgy vélte, a legfontosabb cél, hogy a fiatalabb generációk előtt is ismertté tegyék a...
2019-04-23 12:21:08
Szent István Rádió - Nagyszombat
... örömet halljuk és látjuk: ,,Krisztus világossága", erre válaszolunk: ,,Istennek legyen hála." Ezután hangzik föl az Egyház leggyönyörűbb éneke, az Exultet, a Húsvéti örömének. A húsvéti örömének az ünnep tartalmát fogalmazza meg, a fényt, amely a feltámadást és a megváltást jelképezi.
A húsvéti örömének elhangzása után kezdődik az igeliturgia, amely végi...
2019-04-21 20:33:59
Nagyszombat és húsvéti vigília
... örömet halljuk és látjuk: ,,Krisztus világossága", erre válaszolunk: ,,Istennek legyen hála." Ezután hangzik föl az Egyház leggyönyörűbb éneke, az Exultet, a húsvéti örömének. A húsvéti örömének az ünnep tartalmát fogalmazza meg, a fényt, amely a feltámadást és a megváltást jelképezi.
A húsvéti örömének elhangzása után kezdődik az igeliturgia, amely végi...
2019-04-20 16:30:41
Nagycsütörtök – Az Eucharisztia és az egyházi rend ...
... emlékére a püspök vagy a pap megmossa az arra kiválasztott emberek lábát. A lábmosás szertartásában Jézus példájára emlékezik az Egyház. Az esti szentmise elején a jelképek az utolsó vacsora örömének hangulatát idézik. Ezért van a pap fehér miseruhában, ezért szól a mise elején az orgona, és ezért van virág az oltáron. A Dicsőségre minden templomban megszólalnak a harangok, a csen...
2019-04-18 15:51:44
1 2 3 .......................71 72 ...........106 107 ...........141 142 143 
Címkék: Fekete Péter, Jakubinyi György, Tavaszköszöntő Floralia, Szent István Rádió, Kanizsa Fesztet, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Mint Fekete Péter, Keszegh István, Názáreti Jézus, Isten Jézus Krisztusban, Brájer Éva, Nádorfi Gabriella, határon túli, felvidéki magyarságnak, hétvégén Gorsiumban, egyházi rend, államtitkár örömének, koncertekre készültek, családoké volt, különböző sátrakban, aktuális kérdésekről, hetedik alkalommal, óvoda megépítését, helyi gyülekezet, magyar kormány, imádság igazából, emberi szív, rommezőt rendbe, teljes területet, fiatalabb generációk, húsvéti örömének, ünnep tartalmát, megváltást jelképezi, püspök vagy, arra kiválasztott, lábmosás szertartásában, esti szentmise, utolsó vacsora, mise elején, összetartozásról, hagyományokban, megismerhettem, gyulafehérvári, emlékezetünkbe, szertartásában, alpolgármester, tavaszköszöntő, megszervezett, polgármestere, nagyvonalúnak, leggyönyörűbb, nagycsütörtök, beszélgetések, megvallásában, harmatkönnyét, támogatásának, minisztériuma,
© 2013 TVN.HU Kft.