Belépés
Koronavírus - ITM: a szakképzésben folytatja a továbbtanulók csaknem kétharmada
... lehessünk, mint az elmúlt évtizedben - fogalmazott.
Idén tovább nőtt a szakképzés népszerűsége a nyolcadik osztályos tanulók körében. 35,8 százalékukat gimnáziumba, 42,1 százalékukat technikumba, 20,3 százalékukat szakképző iskolába, 1,4 százalékukat pedig szakiskolába vették fel. A szeptemberben induló technikumi képzést közel 34 ezer fiatal választotta; idén nagyobb arányba...
2020-05-02 10:21:27
Felvételi - Szombaton lesz a középiskolába jelentkezők központi írásbeli vizsgája
... Gyakorlatorientált oktatást akarnak nyújtani, hogy a fiataloknak biztos megélhetésük legyen - mondta.
Az új szabályozás alapján a szakképző intézményeknek két típusuk lesz: az ötéves technikum és a hároméves szakképző iskola - közölte Schanda Tamás.
A technikum egyesíti a gimnázium és a szakmatanulás előnyeit. Az ilyen képzésben résztvevők matematikából, magyarból, törté...
2020-01-13 17:41:55
ITM: februárban már az új rendszer szerint működő szakképzésbe jelentkeznek a tanulók
...
Az államtitkár felidézte, hogy a 2020-21-es tanévtől felmenő rendszerben átalakul a szakképzés intézményi szerkezete. A szakképző intézményeknek két típusa lesz, az ötéves technikum és a hároméves szakképző iskola.
Bódis József kiemelte, hogy a technikusképzés egyesíti a gimnázium és a szakmatanulás előnyeit. Az öt év elvégzése után a tanulók egyszerre kapják meg az éret...
2020-01-08 13:52:09
Parragh: sokkal több lehetőségünk van, mint amit kihasználunk a magyar-horvát gazdasági kapcsolatokban
... tenni.
Kitért arra is, hogy a parlament éppen három napja fogadta el a szakképzésről szóló új jogszabályt, amelynek értelmében a hároméves szakképzés mellett visszatér az ötéves technikum intézménye, ahonnan egyetemre mehetnek a diákok. Ma a szakmát szerzők 48 százaléka helyezkedik el a szakmájában, 32 százaléka továbbtanul és 10 százalék körüli a lemorzsolódás - jelezte....
2019-11-22 19:11:03
ITM: a versenyképesség erősítését szolgálja az új szakképzési rendszer
...
Az általános iskolát elvégzők a technikum és a szakképző iskola közül választhatnak. A technikumban ötéves osztatlan képzés keretében szerezhetnek érettségit és technikusi oklevelet, a szakképző iskolában pedig hároméves képzéssel sajátíthatnak el egy szakmát - ismertette az államtitkár az Országgyűlés által kedden elfogadott szakképzési törvény részleteiről szólva.
Kiem...
2019-11-20 13:11:42
Átalakul a szakképzés
...
Az Országgyűlés 119 igen, 40 nem szavazattal és 15 tartózkodás mellett fogadta el kedden Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter törvényjavaslatát a szakképzésről, amely a 2011-ben elfogadott elődjét váltja fel.
A törvény preambulumában célként jelölik meg a többi között egy olyan szakképzési rendszer kialakítását, amely a tudásalapú gyakorlati ...
2019-11-19 10:41:20
ITM: a gazdaság igényeihez kell igazítani a szakképzést
... versenyképességét és egyben igényeit - fogalmazott.
Pölöskei Gáborné a szakképzés strukturális megújításáról szólva elmondta, a nyolcadik osztályt elvégző, szakmát tanulni akaró gyerekek ötéves technikumokba, illetve hároméves szakképző iskolákba jelentkezhetnek majd.
A diákok először ágazati ismereteket tanulnak, ezután választanak szakmát, így a döntésük sokkal megalap...
2019-10-14 16:31:58
Pölöskei Gáborné: átláthatóbbá, egyértelműbbé válik az Országos Képzési jegyzék
... azt, ami szakiránynak tekinthető.
A szakképzésben az iskolai képzések 2020 szeptemberében indulnak, az oktatási intézményekben összesen 174 szakma áll majd rendelkezésre. Ebből 98 technikumi szint, 76 a szakképző iskola szintje - fejtette ki Pölöskei Gáborné, aki úgy értékelt: bőven van választási lehetőség.
A diákok a technikumokban először ágazatot választanak, és ál...
2019-10-02 11:41:23
Palkovics: tíz év után először többen választották a szakképzést, mint a gimnáziumot
... és képzett munkaerőt kaphatnak.
Palkovics László szerint a rendszer figyel a felsőoktatásba továbblépőkre is, 2020-tól a szakgimnáziumok négy plusz egy éves képzési struktúráját a technikumok ötéves képzése váltja fel, ahonnan a diákok gyakorlati tapasztalatokkal léphetnek munkába, illetve a továbbtanulás esetén közvetlenül a szakirányú felsőfokú képzésbe.
Emellett a sza...
2019-08-31 14:21:49
Iposz: vonzóbbá teheti a szakképzést az új oktatási stratégia
...
Németh László hozzátette: a Szakképzés 4.0 stratégia szerint a szakgimnáziumokat ötéves technikumok váltják fel, a képzés alatt minden diáknak jár ösztöndíj és a tanult szakmájukat vállalatoknál gyakorolva munkajövedelmet is kapnának majd.
Magyarország feléli munkaerő-tartalékait, így az új szakképzési stratégia a gazdasági igényeket veszi alapul - hangsúlyozta.
Elm...
2019-03-21 10:01:11
1 2 
Címkék: Pölöskei Gáborné, Országos Képzési, Schanda Tamás, Bódis József, Palkovics László, Németh László, szakképzésben folytatja, továbbtanulók csaknem, középiskolába jelentkezők, magyar-horvát gazdasági, versenyképesség erősítését, gazdaság igényeihez, elmúlt évtizedben, szakképzés népszerűsége, nyolcadik osztályos, szeptemberben induló, fiataloknak biztos, szakképző intézményeknek, ötéves technikum, hároméves szakképző, technikum egyesíti, szakmatanulás előnyeit, ilyen képzésben, államtitkár felidézte, 2020-21-es tanévtől, szakképzés intézményi, technikusképzés egyesíti, tanulók egyszerre, parlament éppen, szakképzésről szóló, hároméves szakképzés, szakmát szerzők, általános iskolát, szakképző iskola, technikumban ötéves, szakképző iskolában, 2011-ben elfogadott, törvény preambulumában, többi között, olyan szakképzési, tudásalapú gyakorlati, szakképzés strukturális, nyolcadik osztályt, diákok először, döntésük sokkal, iskolai képzések, oktatási intézményekben, technikumokban először,
© 2013 TVN.HU Kft.