Belépés
Magyarország kiáll a szuverenitásáért
... vezetéssel szemben. Így sikerült elérni júliusban, hogy a korábbi tervekkel ellentétben lényegesen több forrást kapjunk, és így sikerült most elérni azt is, hogy az úgynevezett ,,jogállamisági" mechanizmus ne lehessen politikai nyomásgyakorlási eszköz.
📷A közép-európai térség politikai, társadalmi és gazdasági megerősítése egyáltalán nem tetszik azoknak a &...
2020-12-09 22:45:46
EU-csúcs - Szijjártó: a magyarok uniós forrásairól a magyaroknak kell dönteniük
... bármilyen típusú politikai zsarolásnak vessen alá minket, bárki bármilyen módon zsarolni próbálja a magyar embereket az európai uniós források felhasználása tekintetében. Az úgynevezett jogállamisági mechanizmus erre ad lehetőséget: zsarolásra, politikai befolyásolásra".
Azt mondta, a most Brüsszelben zajló vita jóval többről szól, mint hogy a helyreállítási alap belső strukt...
2020-07-19 10:21:25
Koronavírus - Michel: kompromisszumkészségre van szükség az EU-költségvetés elfogadásához
... megoldást támogat" - fogalmazott.
Később kiadott közleményében azt írta, a költségvetés jóváhagyását "az EP balliberális többsége a fejlesztési források kifizetésének az úgynevezett jogállamisági feltételekhez kötésétől teszi függővé, valójában azonban a tagállamok politikai zsarolására alkalmas eszközt akar létrehozni ezen források zárolásának lehetőségével".
Véleménye ...
2020-07-08 20:23:11
Koronavírus - Angela Merkel elhagyta a házi karantént, ismét hivatalában dolgozik
... hangsúlyozta: "a megértés és a deeszkaláció (a feszültség csökkentése) világos jelére van szükség a magyar kormány részéről".
Arról is szólt, hogy be kell vezetni egy úgynevezett jogállamisági mechanizmust, amelynek révén rendszeresen valamennyi EU-tagországban megvizsgálják a jogállamiság elveinek érvényesülését. Mint mondta, ha valamennyi tagállamnak alá kell vetnie magát a...
2020-04-03 16:12:06
Varga Judit: a kormány elkötelezett a romaintegráció mellett
... felelős államtitkár a bejárás során nagyon fontosnak nevezte, hogy a nagykövetek Budapesten kívül a vidékkel is megismerkedjenek.
Hozzátette, hogy a nagykövetek sokat hallanak jogállamisági kérdésekről Magyarországról, például a Sargentini-jelentésben is külön fejezet szól a romaintegrációról, illetve a kisebbségek helyzetéről, ezért is fontos, hogy "első kézből" legyenek in...
2019-11-15 16:41:56
EP: a tagállamoknak sürgősen meg kell állapodniuk az unió következő költségvetéséről
... forrásvesztés a vidékfejlesztési támogatások terén a közös uniós agrárpolitikában is.
"Elutasítjuk a közösségi források szubjektív, politikai büntetésként alkalmazható, úgynevezett jogállamisági feltételekhez kötését, a gazdaságilag, munkahelyteremtés szempontjából jól teljesítő régiók politikai vádak alapján történő büntetését" - fogalmazott a képviselő.
Az uniós fejles...
2019-10-10 14:51:36
Újabb szakaszba lépett a lengyel bírói fegyelmi kamara miatti uniós jogsértési eljárás
... egyebek mellett a hatékonyságot javítaná a problémák korai észlelése, valamint a párbeszéd és a nyomon követés tekintetében.
Létrehoznak egy valamennyi uniós tagállamra kiterjedő jogállamisági felülvizsgálati ciklust, amelynek keretében évente jelentés fog készülni, továbbfejlesztik az igazságügyi eredménytáblát, illetve lépéseket tesznek a jogállamiság európai kultúrájának e...
2019-07-17 17:02:37
EU-tisztújítás - Von der Leyen: többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentése érdekében
... érdekében teljes és átfogó eszköztárat használjunk európai szinten. Nem lehet kompromisszumot kötni, ha a jogállamiság tiszteletben tartásáról beszélünk. Ezért az egész EU-ra vonatkozó jogállamisági mechanizmust kell kialakítani az Európai Bizottság vezetésével" - fogalmazott.
Az Európai Bizottság mindig az uniós szerződések független őre lesz. Megvédi a jogállamiságot, bárho...
2019-07-16 12:02:25
Manfred Weber: hatékonyabb jogállamisági mechanizmusra van szükség az Európai Unióban
... elnökeként miként kívánja kezelni a magyarországi helyzetet.
A német politikus elmondta, meg akarja találni a módját annak, hogy a jövőben anélkül is kikényszeríthető legyen a jogállamisági elvek tiszteletben tartása, hogy ki kellene várni a hetes cikkes eljárás bonyolult és hosszú folyamatát.
"Azt gondolom, hogy szükség lenne egy hiteles és szigorúbb jogállamisági mecha...
2019-01-14 12:21:34
Évértékelő - Csillapodott a válsághangulat idén az EU-ban, de maradtak még problémák és nézetkülönbségek
... sokak gondolják úgy, hogy ez lenne a legjobb.
Más területeken már közel sem volt ilyen nagy az összhang az EU országai között, például továbbra is komoly feszültséget okoztak a jogállamisági viták, különösen Magyarországgal és Lengyelországgal, illetve egyre gyakrabban a romániai helyzettel kapcsolatban.
Az Európai Parlament szeptemberben nagy többséggel megszavazta a ma...
2018-12-31 07:21:09
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Angela Merkel, Varga Judit, Manfred Weber, Európai Unióban, Európai Bizottság, Európai Parlament, magyarok uniós, magyaroknak kell, házi karantént, kormány elkötelezett, romaintegráció mellett, tagállamoknak sürgősen, unió következő, lengyel bírói, illegális bevándorlás, válsághangulat idén, korábbi tervekkel, úgynevezett &#8222, közép-európai térség, magyar embereket, európai uniós, úgynevezett jogállamisági, most Brüsszelben, helyreállítási alap, költségvetés jóváhagyását, fejlesztési források, tagállamok politikai, feszültség csökkentése, magyar kormány, jogállamiság elveinek, bejárás során, nagykövetek Budapesten, nagykövetek sokat, kisebbségek helyzetéről, vidékfejlesztési támogatások, közös uniós, közösségi források, uniós fejles, hatékonyságot javítaná, problémák korai, nyomon követés, valamennyi uniós, igazságügyi eredménytáblát, jogállamiság európai, jogállamiság tiszteletben, egész EU-ra, uniós szerződések, magyarországi helyzetet, német politikus, módját annak, jövőben anélkül,
© 2013 TVN.HU Kft.