Belépés
Krónika 15. rész (egyszer használatos műanyagok, napirend lezárása)
... darabszám alapú termékdíj bevezetését javasolta ezekre a zacskókra, emellett látszatmegoldásnak nevezte a biológiailag lebomló műanyag csomagolóanyagok forgalmazását, mivel ezen cikkek újrahasznosítása nem megoldott.
Juhász Hajnalka (KDNP) elmondta, a műanyag nagy mennyiségű és ésszerűtlen használata elleni fellépést a fenntartható környezeti állapot és az uniós követelménye...
2020-06-09 23:49:49
Bejelentették a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj idei nyerteseit
... létrehozása újrahasznosított műanyagból. A bútortervben bemutatott félipari hőpréssel előállított műanyagtáblák alternatívaként szolgálhatnak a bútorgyártásban.
Szintén az újrahasznosítás jegyében, Tóth Ádám olyan sorolható belsőépítészeti stuktúrák tervével nyerte el a zsűri bizalmát, melynek csomópontjai műanyag hulladékból, összekötő elemei pedig falécekből állnak. A felnő...
2020-05-21 12:21:57
Csaknem kétmilliárd forintos környezetvédelmi beruházást hajtott végre a királyegyházi cementgyár
... hasznosításának megkezdésével indult. Ezzel nemcsak a fosszilis energiahordozók felhasználását csökkentették, hanem elkötelezték magukat a szemétégetésre, illetve lerakásra ítélt hulladékok újrahasznosítása mellett is. A cementgyártás zárt technológiája lehetővé teszi, hogy a felhasznált tüzelőanyagok beépüljenek a cementbe.
A környezetvédelmi beruházásaik következő lépése a...
2019-12-13 19:09:54
Megújul a hulladékgazdálkodás Debrecenben
... helyettes államtitkár arról is beszélt, hogy Magyarországon évente négymillió tonna hulladék keletkezik. Fontosnak nevezte, hogy a körforgásos gazdasági modell - termelés-fogyasztás-újrahasznosítás - térhódításával ne keletkezzen hulladék, s ha mégis, akkor azt ne szemétként, hanem másodhasznosítású nyersanyagként kezeljék.
Az üzemavatón Kardos Marianna és Virágh László ügyve...
2019-09-12 14:11:33
Tizenkét ország csaknem 150 alkotójának munkái a Határtalan design kiállításon
... nyomtatóval készült textilje is.

A két részt összekötő szakaszt a nomád és az organikus "hangulat" jegyében állították össze. A Mischer Traxler Stúdió napenergiára és az újrahasznosításra utaló környezettudatos projektje mellett Roberto Rota olasz tervező fotelje és széke, valamint Kele Sára fiatal magyar dizájner újrahasznosított anyagokból készült, vintage bútorkolle...
2019-05-30 21:14:27
Megállapodtak az EU-intézmények arról, hogy egyes rákkeltő vegyi anyagokra új határértékéket vezetnek be az uni
... -finomítás, a nikkel-kadmium akkumulátorok gyártása, a mechanikus fémbevonás, a cink- és rézolvasztás, az üveggyártás, az elektronikai, vegyipari vagy műanyag termékek gyártása, az újrahasznosítás, valamint használják öntödékben, laboratóriumokban, illetve az egészségügyben is.
A szóban forgó öt anyag - valamint más, egyelőre még mérlegelés tárgyát képező anyagcsoportok - lev...
2019-01-29 16:12:15
Áder: a klímaváltozás nem csak veszély, lehetőség is
... használjuk, majd eldobjuk" kultúrájának.
Át kell térni a körforgásos gazdaságra, ahol a hulladék már nem szemét, hanem nyersanyag. Példaként említette az e-hulladék hasznosítását és újrahasznosítását.
Kitért arra is, hogy jelentősen nő a Föld népessége, tovább folytatódik az urbanizáció, 2050-re a Föld lakóinak 75 százaléka városlakó lesz, és ehhez megfelelő infrastruk...
2018-12-07 13:31:55
Műanyag erdő az újrahasznosítás jegyében
... árvaházban és idősek otthonában élőket, és további 100 önkéntest. A közös erővel létrejött műanyag erdő színesebbnél színesebb plasztik növényekkel és állatokkal hívja fel a figyelmet az újrahasznosítás és az új értékek megteremtésének fontosságára.

...
2018-06-12 16:58:30
Országos Könyvtári Napok - Több mint 185 program Nyíregyházán és Szabolcs megyében
... kötetbemutatójával indul a rendezvénysorozat hétfő délután. Kedden ismeretterjesztő előadásokkal és kézműves foglalkozásokkal várják a közönséget a Zöld könyvtár napon, amelyen a hulladék-újrahasznosítás, illetve a környezet- és természetvédelem fontosságára próbálják felhívni a figyelmet.
Szerdán az olvasásnépszerűsítő programot folytatva könyvválasztó napot tartanak a város...
2016-10-03 14:44:37
Virágokkal díszített elhagyatott ház.
... felhasználni. Szerette volna a fenntarthatóság és természetközeli élet jegyében újraformálni a romot. Minden használható területre új és új növényeket ültetett. Remélem, hogy a újrahasznosítás gondolatát ébresztem ezzel másokban. Ha sikerrel járok, másként tekintenek majd az elhagyatott házakra.

...
2015-12-22 20:37:05
1 2 3 
Címkék: Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj, Országos Könyvtári Napok, Juhász Hajnalka, Tóth Ádám, Kardos Marianna, Virágh László, Mischer Traxler Stúdió, Roberto Rota, Kele Sára, királyegyházi cementgyár, újrahasznosítás jegyében, biológiailag lebomló, műanyag nagy, fenntartható környezeti, uniós követelménye, bútortervben bemutatott, zsűri bizalmát, fosszilis energiahordozók, cementgyártás zárt, felhasznált tüzelőanyagok, környezetvédelmi beruházásaik, körforgásos gazdasági, üzemavatón Kardos, újrahasznosításra utaló, nikkel-kadmium akkumulátorok, mechanikus fémbevonás, szóban forgó, körforgásos gazdaságra, e-hulladék hasznosítását, közös erővel, rendezvénysorozat hétfő, újrahasznosítás gondolatát, elhagyatott házakra, környezettudatos, környezetvédelmi, foglalkozásokkal, természetvédelem, újrahasznosított, újrahasznosítása, csomagolóanyagok, ismeretterjesztő, belsőépítészeti, újrahasznosítás, bútorgyártásban, energiahordozók, természetközeli, hasznosításának, alternatívaként,
© 2013 TVN.HU Kft.