Belépés
Ismét újszülöttet találtak a babamentő inkubátorban Miskolcon
...
Ezúttal egy kisfiút tettek az inkubátorba, amely hétfőn jelzett, és a személyzet azonnal intézkedett. A perinatális intenzív centum munkatársai vették gondozásba a gyermeket, majd a koraszülött- és újszülött-pathológiai osztályra vitték - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház.
A 48 centiméterrel és 2900 grammos súllyal született k...
2019-06-04 12:41:26
Újszülöttet találtak Máriabesnyőn
...
A megyei rendőr-főkapitányság a police.hu-n megjelent közleményében azt írta: büntetőeljárásban vizsgálják az esetet.
A rendőrök állampolgári bejelentésre mentek ki a Gödöllőhöz tartozó Máriabesnyőn a Sztelek Dénes utca mögötti füves területre, mert ott egy férfi élő újszülöttet talált - olvasható a közleményben.
A mentők megkezdték a csecsemő ellátását....
2019-04-18 16:41:43
A Mi Hazánk járulékkedvezményekkel is segítené a gyermekvállalást
... említette, hogy jelenleg 81 ezer 40 éves nő él Magyarországon, ám tíz év múlva már csak 35 ezren lesznek.
Szerinte ez azt jelenti, hogy a kormány elképzeléseiben szereplő évi 140 ezer újszülöttet 2030-ban már ennek a 35 ezer nőnek kellene világra hoznia, ez pedig négy gyermek vállalását jelentené fejenként.
A részmunkaidős foglalkoztatást támogató kedvezményekkel összef...
2019-03-12 13:47:33
ooOoo
... glikoproteinek, melyek 4 polipeptid láncból épülnek fel. A láncok pedig diszulfid-hidakkal kapcsolódnak egymáshoz (-S-S-). Az antitesteknek 5 típusát különböztetjük meg:

* IgG - Az újszülöttet IgG-típusú immunoglobulinok védik a mikroorganizmusoktól élete első heteiben. Antibakteriális és antivirális hatású. Ide tartoznak az antitoxinok.
* IgA - a nyál, a könny, az...
2019-01-29 11:31:46
Vesztergom Andrea : Vannak, akik még emlékeznek rá...
... Majd ebből lesz életrevaló, nem olyan kis nyüzige, semmirekellő, mint a Bence...
Meg is született, hamarosan.
Tényleg fiú lett. Az asszony büszkén ölelte izzadt testéhez az újszülöttet...
Amikor Bence először meglátta az öccsét, csodálkozva felhúzta a szemöldökét.
- Valahogy... olyan érdekes feje van...
Az apja is, furcsállva nézegette a kisfiút, de nem sz...
2019-01-08 11:45:18
Vesztergom Andrea : Közeledett az ősz.
... legyen a tüdeje ahhoz, hogy életben maradjon. De az Isten megsegítette, mert csakhamar a halálos csendbe belevisított egy egészséges, tág tüdőből felszakadt sírás...
Amikor az újszülöttet a kezébe vette, alig látta a könnyeitől. A baba senkire nem hasonlított: savószínű szeme volt, és egy-két rőt hajszál a feje tetején.
- Sebaj! - legyintett Zsofka mama, miut...
2019-01-08 11:10:11
Esztergomban mutatott be szentmisét újév napján Erdő Péter .
... próféta szavai, hogy ,,ő maga lesz a béke". Amikor az evangélium szerint a pásztorok meghallják az angyal szózatát, amely békét hirdet az embereknek, elindulnak megkeresni az újszülöttet. Meg is találják Máriát, Józsefet és a jászolban fekvő gyermeket.
A mai ünnepen Szűz Máriát mint Isten Anyját tiszteljük. Hitvallás a mai ünnep, mert azt hirdeti, hogy Jézus valósá...
2019-01-02 13:39:00
A veréb, aki megmentette a Messiást
... napon át fel - alá járkált a palotájában, s minduntalan ezt kiabálta: Egy országban nem lehet két király!
Végül megparancsolta katonáinak, siessenek Betlehembe és öljék meg az újszülöttet.
- Hogyan? Mit mondtál?
- A katonák ma reggel keltek útra. Ha jól haladnak, hajnal előtt ideérnek.
- Akkor még tehetek valamit.... Ne haragudj, mennem kell, pihenj jól!
C...
2018-12-25 17:22:00
Ferenc pápa inkubátort ajándékozott két római kórháznak
... részlegének vezérigazgatója is jelen volt az átadásnál. Az ünnepségen a bíboros megáldotta az inkubátorokat. ,,A Tiberisz-szigeten található Fatebenefratelli kórházban évente közel 600 újszülöttet kezelnek az intenzív osztályon. 80 százalékuk koraszülött, akik nagyon törékenyek, de egyben nagyon erősek is, és akiknek sajátos kezelésre, állandó ellátásra van szükségük a szeret...
2018-12-20 17:35:12
Egészséges újszülöttet hagytak a kecskeméti megyei kórház inkubátorában
... intézmény dolgozói ezt követően adnak néhány perc időt a szülőknek, hogy elbúcsúzhassanak gyermeküktől, illetve, hogy anonimitásukat megőrizhessék, majd egy csapat veszi gondozásába az újszülöttet.
A neonatológus főorvos hangsúlyozta, mivel az anya terhes-gondozásáról semmilyen információ nem áll az orvosok rendelkezésére, számos vizsgálatot kell elvégezniük, és a gyermek me...
2018-11-07 16:12:11
1 2 3 ..........34 35 .....52 53 .....68 69 70 
Címkék: Vesztergom Andrea, Erdő Péter, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház, Egyetemi Oktatókórház, Sztelek Dénes, Amikor Bence, Szűz Máriát, Isten Anyját, babamentő inkubátorban, kecskeméti megyei, kisfiút tettek, személyzet azonnal, perinatális intenzív, rendőrök állampolgári, mentők megkezdték, csecsemő ellátását, kormány elképzeléseiben, részmunkaidős foglalkoztatást, láncok pedig, újszülöttet IgG-típusú, asszony büszkén, tüdeje ahhoz, halálos csendbe, kezébe vette, baba senkire, feje tetején, evangélium szerint, pásztorok meghallják, angyal szózatát, jászolban fekvő, bíboros megáldotta, intenzív osztályon, csapat veszi, neonatológus főorvos, orvosok rendelkezésére, gyermekvállalást, elbúcsúzhassanak, fatebenefratelli, immunoglobulinok, antibakteriális, foglalkoztatást, kedvezményekkel, vezérigazgatója, elképzeléseiben, rendelkezésére, anonimitásukat, különböztetjük, glikoproteinek, magyarországon, megparancsolta, inkubátorában, antitesteknek, megőrizhessék, centiméterrel, főkapitányság,
© 2013 TVN.HU Kft.