Belépés
Pácolt Fokhagyma.
... 5 percig főzöm. Ezután levével együtt egy nagy befőttesüvegbe töltöm, és egy napig érlelem. Ismét felforralom, további 5 percig főzöm. Hagyom kihűlni. A leszűrt fokhagymagerezdeket apró üvegekbe töltöm, felöntöm a páclével, végül egy-egy evőkanál olajat csorgatok mindegyik üveg tetejére. Szorosan, légmentesen lekötöm, és sötét, hűvös helyen tárolom. Felbontás után csak hűtőszekrén...
2010-01-18 10:44:56
Fokhagymás Lecsópüré.
... húsdarálón vagy zöldségaprítón ledarálom. Befőző lábosba rakom, és sóval meghintve, folyamatos keverés közben lekvársűrűségűre főzöm. Még forrón belekeverem a tartósítót, és azonnal apró üvegekbe töltöm. Lekötöm, és száraz gőzben hagyom kihűlni. A lecsópürét felbontás után a hűtőszekrényben tanácsos tartani. Magyaros jellegű ételek kiváló ízesítője, de keverhetünk vele körözöttet ...
2010-01-18 10:43:47
Hagymás Zöldségcsalamáde.
... karikára vágom. A zöldségeket egy mély porcelán vagy üvegtálban sóval jól összekeverem. Lefedve állni hagyom. Másnap kicsavarom a levét, amelyet a só oldott ki belőle, és a zöldséget lazán üvegekbe töltöm. Közédugom a megtisztított és vékonyka hasábokra vágott tormát, valamint a megmosott, lecsöpögtetett kaprot. Körülbelül másfél-két liternyi vizet forralok, ecetet és cukrot öntök...
2010-01-18 10:38:52
Hagymás Uborkasaláta.
... Ismételten megmosom. Héjastól legyalulom. Hozzákeverem a megtisztított, megmosott és vékonyra karikázott vöröshagymát. Besózom. Lefedem, és másnapig állni hagyom. Gyengén kicsavarom és tiszta üvegekbe rakom. A visszamaradt sós léhez hozzákeverem az ecetet, a cukrot és 5 dl vizet. Beleszórom a fűszereket, és felforralom. Egy-két percnyi fövés után lezárom alatta a lángot, és hagyom...
2010-01-18 10:37:18
Fokhagymás-Csipős Ketchup.
... sűrűségűvé válik. Ecetet és sót teszek bele, természetesen megkóstolva, nehogy elsózzam. Ha már minden hozzávaló benne van, egy pillanatig forralom, közben kevergetem. Azon tűzforrón hosszú nyakú üvegekbe töltöm, és légmentesen lekötöm. Nedves gőzben legalább egy órán keresztül csírátlanítom, majd a vízben hagyom kihűlni. Végleges helyére állítom. Felbontás után célszerű a hűtősze...
2010-01-18 10:31:54
Tarkonyos Gyöngyhagyma.
... felforralom. (Inkább savanyú, mint édes legyen.) A tetején képződő habot leszedegetem. Beleszórom a borsot, majd a hagymákat is beletéve, az újraforrástól számított 2 percig forralom. Még forrón üvegekbe töltöm. Mindegyik üvegbe beledugok 2-2 szál tárkonylevelet. Hagyom, hogy teljesen kihűljön, végül légmentesen lekötöm, és a kamrába állítom. Szellős, hűvös helyen nagyon sokáig el...
2010-01-18 10:29:50
Bíborszél - Nem hiszem el
Bíborszél - Nem hiszem el

Egy cigarettavég, elmosódott tájkép
Festett hajú nők, a szemed hideg kék
Üvegek a földön, füstben száll a fény
Jéghideg a hajnal, véres már az ég

Egy szakadt boríték, összegyűrt emlék
Szavak, mondatok, hallottam már rég
Ölembe bújsz halkan, csókod, mint a jég
Olcsó a szerelem, álmodj szép mesét...
2010-01-16 20:39:44
Szilvalekvár.
... porrátört szegfűszeg.
A kimagozott szilvát keverjük össze a többi hozzávalóval. Legalább 3 órán át, főzzük,
id...
2010-01-16 18:18:54
Szőlőzselé.
Szőlőzselé

Hozzávalók: 1 kg szőlő kipréselt leve, 10 ek. citromlé, 1 kg. zselésítő cukor.
Gyümölcsök és az egészség
Keverjük össze a szőlő levét és a cukrot. Forraljuk fel, főzzük 5 percig.
Tegyük hozzá a citromlevet.
Töltsük üvegekbe és zárjuk le.
Frissen fogyasztva az igazi!
...
2010-01-16 18:08:12
A szeder
... öntsük bele egy vászonzacskóba, és csurgassuk ki a levét. Minden liter léhez 1 kg nádcukrot tegyünk, és lassú tűzön melegítsük, a forrás kezdetétől számítva 10 percig. Majd végül töltsük üvegekbe, és légmentesen lezárva gőzöljük ki.



Kókuszos szedertorta:

Hozzávalók:
25 dkg kókuszos kétszersült vagy müzli,
12 lap vagy 36 g színtelen zsel...
2010-01-15 20:18:55
1 2 3 .............317 318 ......475 476 477 .......633 634 635 
Címkék: Pácolt Fokhagyma, Fokhagymás Lecsópüré, Hagymás Zöldségcsalamáde, Hagymás Uborkasaláta, Fokhagymás-Csipős Ketchup, Tarkonyos Gyöngyhagyma, nagy befőttesüvegbe, napig érlelem, lecsópürét felbontás, hűtőszekrényben tanácsos, mély porcelán, zöldséget lazán, pillanatig forralom, órán keresztül, vízben hagyom, tetején képződő, újraforrástól számított, kamrába állítom, szemed hideg, szakadt boríték, kimagozott szilvát, többi hozzávalóval, szőlő levét, forrás kezdetétől, lekvársűrűségűre, zöldségcsalamáde, hűtőszekrényben, vászonzacskóba, zöldségaprítón, lecsöpögtetett, tárkonylevelet, befőttesüvegbe, megtisztított, természetesen, csírátlanítom, újraforrástól, cigarettavég, leszedegetem, hozzákeverem, uborkasaláta, szilvalekvár, gyöngyhagyma, hozzávalóval, összekeverem, vöröshagymát, visszamaradt, felforralom, zöldségeket, megkóstolva, légmentesen, keverhetünk, citromlevet, kétszersült, szedertorta, belekeverem, hűtőszekrén, húsdarálón, szőlőzselé, összegyűrt, hozzávalók, folyamatos, legyalulom, pillanatig, gyümölcsök,
© 2013 TVN.HU Kft.