Belépés
Diabétesz problémák-interjú Soltész Erzsébet, dietetikussal
A cukorbetegség kockázata csökkenthető, ám ehhez változtatnunk kell az étrendünkön és az életmódunkon is - hívja fel a figyelmet Soltész Erzsébet dietetikus, A rost jó! című rosttudatos táplálkozásról szóló könyv társszerzőjével. Cikkünkben több tévhitről is szó lesz az édesítőszerekkel, a light termékekkel kapcsolatban, valamint arról, hogyan szoktathatjuk le magunkat a túlz...
2021-03-30 19:26:09
A kínai orvoslás tippjei az egészséges emésztésért
... ez által a tápanyag-felszívódás is sokkal jobb lesz.

Összesen öt íz létezik: édes, sós, savanyú, keserű és csípős, ezek mind az ételek energetikus tulajdonságait tükrözik. Az étkezés során az a cél, hogy mind az öt ízt megfelelő mennyiségben kombináljuk, miközben a természetes édes íznek kell kiemelkedőnek lennie. Ez nem azt jelenti, hogy édességeket kell túlnyomó többs...
2021-03-28 22:49:25
A lábmosás
A lábmosás

Urunk, utolsó étkezése közben
láb-törlőnek kendőt kötött magára,
kérdőn figyelte minden tanítványa,
amint kezétől víz csobog a csöndben,

s Ő egy lavór mellé térdelve mossa
mindannyiuknak fáradt lábait már.
Péter felugrik: "Ugyan mi lesz itt már?!
Az én lábam te nem mosod meg soha!"

"Nem érted ezt, de majd egy...
2021-03-19 07:07:48
Otthoni gyógymódok puffadásra
... otthoni gyógymódot, melyek segíthetnek az emésztési zavarokon és így a puffadás leküzdésében, megszüntetésében is.

A köménymag nagyon hasznos lehet, ha puffadástól szenvedünk. Étkezés után igyon köményteát vagy rágcsáljon el néhány köménymagot. Ez a gyógynövény nagyon hatékony az emésztési zavarok megszüntetésében, így a puffadás problémájának megoldásában is.
...
2021-03-11 21:24:14
Mindkét lábbal a földön
... engedelmeskedett nekik." (Lk 2,51)

Jézus földi élete nagyrészt meglehetősen mindennapi volt, pont úgy, mint ahogy a mi életünk mindennapi. Részese volt a nappal és éjjel, az étkezés és a munka egyhangúságának. És kapcsolatban volt szüleivel, fivéreivel és nőtestvéreivel, éppúgy, mint mi a mienkkel.
József valószínűleg korán meghalt. Még élt, amikor Jézus tize...
2021-03-06 07:39:04
Útravaló – 2021. március 4.
... Az állatokban több részvét volt, mert azok nyalogatták a koldus sebeit, így enyhítették fájdalmát. Hányan nézik ma is közömbösen embertársaik szenvedését? Nem zavarja őket az sem, amikor étkezés közben látják a híradásokban éhező, haldokló embertársaikat. Bennem van-e együttérzés a környezetemben élő rászorulók iránt? Mikor tettem legutóbb konkrétan valamit értük?

Magya...
2021-03-04 12:37:57
A legerősebb gyógynövény:
... használni: Önts egy teáskanál rozmaringhoz 2 pohár forrásban lévő vizet, töltsd át egy termoszba, hagyd állni 30 percig, majd szűrd le. Vegyél be ebből 1-2 evőkanállal napjában 3-szor, étkezések előtt.

2. Fiatalítja a bőrt
Hidratálja a bőrt, csökkenti a ráncokat, serkenti a vérkeringést, tonizál, elhárítja a gyulladásokat, eltünteti a pigment foltokat.

E...
2021-02-22 21:50:52
Gyomorégésre és refluxra
... nyers, szűretlen almaecet fogyasztása megakadályozhatja a savas reflux kialakulását. Ehhez keverjen össze 2 dl vízben egy teáskanálnyi almaecetet és fogyassza el ezt a keveréket minden egyes étkezés előtt.

A gyömbér nemcsak az émelygés, hanem a reflux megszüntetésében is kiemelkedő szerepet játszik. Készíthetünk belőle teát, ami akkor a leghatásosabb, ha étkezések előtt...
2021-02-17 20:14:10
Hamvazószerdával megkezdődik a húsvéti előkészületi idő, .
... hívek részére. E két napon és nagyböjt többi péntekén a 14 évesnél idősebb tagjait arra kéri az Egyház, hogy a böjti fegyelem megtartásaként ne fogyasszanak húst és a legfeljebb háromszori étkezés részeként csak egyszer lakjanak jól. A görög katolikus közösségekben hamvazószerda előtti hétfőn kezdődik a nagyböjti időszak.
Mindezen előírások mellett fontos rámutatni arra, hogy...
2021-02-17 14:46:50
Hamvazó szerda - nagyböjt kezdete
... hívek részére. E két napon és nagyböjt többi péntekén a 14 évesnél idősebb tagjait arra kéri az Egyház, hogy a böjti fegyelem megtartásaként ne fogyasszanak húst és a legfeljebb háromszori étkezés részeként csak egyszer lakjanak jól. A görögkatolikus közösségekben hamvazószerda előtti hétfőn kezdődik a nagyböjti időszak.
Mindezen előírások mellett fontos rámutatni arra, hogy ...
2021-02-16 16:25:42
1 2 3 ................815 816 .........1222 1223 ........1629 1630 1631 
Címkék: Soltész Erzsébet, kínai orvoslás, egészséges emésztésért, legerősebb gyógynövény, húsvéti előkészületi, cukorbetegség kockázata, figyelmet Soltész, light termékekkel, ételek energetikus, étkezés során, természetes édes, lavór mellé, emésztési zavarokon, puffadás leküzdésében, köménymag nagyon, gyógynövény nagyon, emésztési zavarok, puffadás problémájának, munka egyhangúságának, állatokban több, koldus sebeit, híradásokban éhező, teáskanál rozmaringhoz, pigment foltokat, savas reflux, teáskanálnyi almaecetet, keveréket minden, gyömbér nemcsak, reflux megszüntetésében, böjti fegyelem, legfeljebb háromszori, görög katolikus, nagyböjti időszak, görögkatolikus közösségekben, hamvazószerdával, megszüntetésében, édesítőszerekkel, engedelmeskedett, társszerzőjével, egyhangúságának, embertársaikat, megtartásaként, mindannyiuknak, tulajdonságait, táplálkozásról, környezetemben, nőtestvéreivel, görögkatolikus, leghatásosabb, hamvazószerda, cukorbetegség, közösségekben, gyulladásokat, dietetikussal, szoktathatjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.