Belépés
Az eperfa levelének gyógyhatásai
... fenntartani a megfelelő vércukorszintet.

Eperfalevél tea készítése
1 evőkanál szárított eperlevélre öntsünk kb. 2 dl forró vizet és hagyjuk állni 10 percig. Fogyasszuk étkezések előtt naponta háromszor.

Az eperfalevélben számos olyan természetes, biológiai úton termelődő vegyület is megtalálható, amelyek hatékonyan csökkentik a vércukor szintjét, így a ...
2020-10-19 00:57:20
A kékszőlő gyógyhatásairól
... Készíthetünk vasbor lekvárt is!
A vasbor lekvár ugyanazokat a gyümölcsöket tartalmazza, mint a vasbor, csak sűrűbb formában. Naponta 1-3 teáskanálnyi mennyiség fogyasztása javasolt étkezés előtt. Hátránya a lekvárnak, hogy nem nagyon lehet egyszerre több gyümölccsel készíteni. Erre egyik kedvező megoldás lehet, ha lefagyasztjuk és összegyűjtjük. Tejtermékekkel együtt nem céls...
2020-10-19 00:27:15
A citromfű gyógyhatásairól
... tulajdonsága miatt az ókorban csípésekre, harapásokra külsőleg alkalmazták.

A nátha egyik ellenszere
Megfázás, influenza esetén izzasztásra használható. Emésztésjavításra étkezés előtt fogyasszunk belőle egy csészényit. Ha alvási problémákra isszuk, este lefekvés előtt tanácsos egy langyos csésze teát elkortyolgatni. Szívidegeinket, agyunkat, idegrendszerünket is...
2020-10-16 22:35:07
Mézben érlelt dió gyógyhatásai
... légcsőhurut, endokrin-mirigy bántalmak (elégtelenség), sebek kezelése.

A dió:
nagyszerű forrása a telítetlen zsírsavaknak, és néhány szem dió egy-egy magas zsírtartalmú, nehéz étkezés után normalizálhatja a koleszterinszintet. A dió segít megőrizni a vérerek rugalmasságát is. A gyümölcsben ráadásul sok omega-3 zsírsav és antioxidáns is található. Néhány tanulmán...
2020-10-15 21:22:58
Köles : A Föld ásványanyagokban leggazdagabb gabonája
... területről származik, ezért a szokásos étrend nem fedezi a szükségletet.

A titkos recept: teljes értékű barnaköles
Mivel az ismert aranyköles kemény kovasav tartalmú héja étkezésre alkalmatlan, ezért hántolni kell. Az aranykölesen kívül létezik az ősi- vagy barnaköles, amit nem kell hántolni. A középkor gyógyítóival egyetértve ezt a növényt még napjainkban is nagy...
2020-10-15 02:11:49
A gyógylevek és hatásaik
... percen belül szinte teljesen eloxidálódik, vagyis lebomlik. Fontos tudnivaló még, hogy a frissen készített innivalót csak lassan szabad fogyasztani, alaposan össze kell keverni nyállal, és étkezés előtt (semmiképp sem utána), vagy két étkezés között, önmagában ajánlott meginni. Aki nem tiszta léböjtöt tart, az préselés után ne szűrje le a frissen nyert lét, mert szűréskor értékes ...
2020-10-15 02:03:45
A petrezselyem, zeller és a kamilla közös titka a rák ellen
Sok mindent tudunk az egészséges étkezésről. Epidemiológiai tanulmányok sora talál szoros összefüggést bizonyos típusú étkezési szokások és a jobb egészségi állapot között különösen a szívbetegségek vonatkozásában.

De hogy mik azok a legapróbb részletek, az élelmiszerekben létező hatékony molekulák, amelyek aztán a hatásért felelősek, ez sok esetben rejtély marad. Különö...
2020-10-15 01:44:08
Készítsünk gyógyitalt zellergumóból!
... a főzetből.
Zellertinktúra: Naponta 3x30 cseppet (50ml) kell csepegtetni egy csésze vízbe, vagy gyógyteába.
Zellergyógybor: Fogyasszunk el belőle naponta 2x 3 kanállal minden étkezés után.

Vérnyomás csökkentésre
Zellerlé: Naponta 2x2 csészével kell meginni.
Zellerfőzet: Naponta igyunk meg 2 csésze teát ebből a főzetből.
Zellertinktúra: Naponta ...
2020-10-15 00:48:57
Erdei mogyoró – a tél agyfrissítő nasija


Az erdei mogyoró energiában, fehérjében, zsírokban, ásványi anyagokban, vitaminokban igen gazdag növény, melynek terméseit és leveleit egyaránt hasznosíthatjuk. Csonthéjas terményeit étkezésre, leveleit pedig teaként, borogatásként, vagy fűrdőkbe alkalmazza a népgyógy...
2020-10-14 23:36:50
A világ gyógyító fűszerei
... mozgott a táplálkozással összefüggésbe hozható rákos megbetegedések és szívbetegségek előfordulási aránya.

Később aztán, amikor az indiaiak fokozatosan adoptálták a nyugati étkezési szokásokat, az említett betegségek száma növekedni kezdett. A legtöbb kutató a zsírosabb nyugati ételeknek tulajdonítja a negatív tendenciát, ám Dr. Aggraval szerint az indiai konyhában meg...
2020-10-14 14:36:15
1 2 3 ................811 812 .........1216 1217 ........1621 1622 1623 
Címkék: eperfa levelének, kékszőlő gyógyhatásairól, citromfű gyógyhatásairól, kamilla közös, világ gyógyító, megfelelő vércukorszintet, eperfalevélben számos, vércukor szintjét, vasbor lekvár, gyümölcsöket tartalmazza, ókorban csípésekre, nátha egyik, langyos csésze, telítetlen zsírsavaknak, vérerek rugalmasságát, gyümölcsben ráadásul, szokásos étrend, titkos recept, ismert aranyköles, aranykölesen kívül, ősi- vagy, középkor gyógyítóival, frissen készített, préselés után, frissen nyert, egészséges étkezésről, jobb egészségi, szívbetegségek vonatkozásában, legapróbb részletek, élelmiszerekben létező, hatásért felelősek, csésze vízbe, erdei mogyoró, táplálkozással összefüggésbe, indiaiak fokozatosan, nyugati étkezési, említett betegségek, legtöbb kutató, zsírosabb nyugati, negatív tendenciát, indiai konyhában, ásványanyagokban, gyógyhatásairól, élelmiszerekben, vércukorszintet, hasznosíthatjuk, normalizálhatja, megbetegedések, táplálkozással, szívbetegségek, epidemiológiai, eperfalevélben, zellertinktúra,
© 2013 TVN.HU Kft.