Belépés
Tálalószekrény......
...
2021-11-01 14:23:47
Martint a szülei minden évben elvitték a n
... az ülés egyik sarkában összekuporodik, könnyek szöknek a szemébe. Eszébe jut, hogy az apja tett valamit a zsebébe. Remegő kézzel keresi ezt a papírdarabot, kinyitja: ,,Fiam, az utolsó kocsiban vagyok."
Így van ez az életben is. Hagyjuk a gyerekeinket futni és bízzu...
2021-08-31 08:05:15
Martint a szülei minden évben elvitték a n
... az ülés egyik sarkában összekuporodik, könnyek szöknek a szemébe. Eszébe jut, hogy az apja tett valamit a zsebébe. Remegő kézzel keresi ezt a papírdarabot, kinyitja: ,,Fiam, az utolsó kocsiban vagyok."
Így van ez az életben is. Hagyjuk a gyerekeinket futni és bízzu...
2021-04-20 17:11:13
Mennyi a végeredmény?
... ,,számszerű" műveletezés így ,,rajzolódik":
6 a másodi...
2018-02-04 21:53:47
Variációk sütőtökre
... sütőpapírral bélelés is tökéletesen megfelel, a cél tényleg csak annyi, hogy a tökről lecsurgó méz ne égjen bele a tepsibe). Elhelyezzük a sütőlapon a tök darabkákat, és egyesével lecsurgatjuk őket mézzel. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tökdarabkák megpuhulnak, illetve a méz szépen karamellizálódik.

2. Fahéjas-mézes sütőtök
A sütőtököt megmossuk, félbevá...
2017-11-10 19:33:56
Henryk Sienkiewicz Tűzzel-vassal


Henryk Sienkiewicz Tűzzel-vassal

A Tűzzel-vassal (Ogniem i mieczem) Henryk Sienkiewicz egyik leghíresebb történelmi regénye, a Trilógia első része.

A regény két könyvre van osztva, amelyet a kiadók egy-egy kötetben szoktak megjelentetni. Az első k...
2016-05-06 14:41:43
Az ősz legfinomabb desszertje: variációk sütőtökre
... nyárra visszatekintve, a másik már huncutul vigyorog a rengeteg őszi-téli finomság gondolatától. A mi örök kedvencünk a sütőtök - s mivel ez az egyszerű, de nagyszerű étel a legfinomabb mézzel elkészítve, úgy gondoltuk, kedvcsinálóként megosztjuk veletek is néhány receptünket.A mézes sütőtök nemcsak isteni, de egészséges őszi-téli finomság is.
Tálal...
2015-10-10 07:01:45
Az õz, mint szimbólum
... fűződő szimbólum ábrázolva van. Itt látható az őz is, mint a 20 nap egyikének, a hetedik napnak a szimbóluma. Azték NaptárAz aztékok úgy tartották, hogy az őzzel szimbolizált nap (az ábrán piros kör mutatja) az eső és a mennydörgés napja, ekkor csírázik ki a mag, ekkor ejthetünk zsákmányt, mi magunk viszont nem eshetünk zsákmányul. Ezen a n...
2015-09-30 20:39:53
Gyertya-jóslás
... akkor a szerencsekerék hirtelen elindulhat felfelé. A változások megteremtik testünk, lelkünk harmoniáját.

Ha mindegyik láng nem várt módon emelkedik és süllyed, akkor a tűzzel játszunk, vagy elvétjük a mértéket és a vesztünkbe rohanunk! Hiú, gögös viselkedéssel ellenségünkké tehetjük azt, akire szükségünk lehet.

Ha a három láng egyformán ég, akkor a kí...
2015-09-30 20:36:20
Július 12. - SZENTHÁROMSÁG ÜNNEPE UTÁN 6. VASÁRNAP
... megkérdezi tőle, mit tegyenek, hogy bűneik miatt ne vesszenek el. Ő körbenéz, hogy kik a hallgatói, és nem általánosságban, hanem a kérdezők "hivatása" szerint válaszol. A katonákhoz szól ezzel a mondattal. Ebben a korban a zsoldosok - mintegy fizetésük kiegészítéseként - elvehették az legyőzöttektől az értékeiket, ha sikeresek voltak a háborúkban, fegyveres konfliktusokban.
...
2015-07-12 19:13:49
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 
Címkék: Henryk Sienkiewicz Tűzzel-vassal, SZENTHÁROMSÁG ÜNNEPE UTÁN, Henryk Sienkiewicz, Azték NaptárAz, apja tett, gyerekeinket futni, tökről lecsurgó, tökdarabkák megpuhulnak, sütőtököt megmossuk, kiadók egy-egy, rengeteg őszi-téli, legfinomabb mézzel, mézes sütőtök, hetedik napnak, ábrán piros, mennydörgés napja, szerencsekerék hirtelen, változások megteremtik, vesztünkbe rohanunk, három láng, katonákhoz szól, karamellizálódik, kiegészítéseként, kedvcsinálóként, konfliktusokban, általánosságban, tálalószekrény, szerencsekerék, legyőzöttektől, visszatekintve, szentháromság, sszekuporodik, yagkwvgxktqax, előmelegített, megjelentetni, ellenségünkké, viselkedéssel, sütőpapírral, gondolatától, lecsurgatjuk, szimbolizált, gyerekeinket, harmoniáját, tökéletesen, műveletezés, végeredmény, megteremtik, leghíresebb, receptünket, legfinomabb, sienkiewicz, tökdarabkák, megpuhulnak, mennydörgés, elhelyezzük, kedvencünk, szimbóluma, vesztünkbe, rajzolódik, értékeiket, elvehették, desszertje, darabkákat, történelmi, katonákhoz, háborúkban,
© 2013 TVN.HU Kft.