Belépés
Varga Mihály: újabb gazdaságvédelmi akcióterv készül
... 2019-re Európa leggyorsabban növekvő gazdasága lett, az év első kilenc hónapjában 5,1 százalékos, a harmadik negyedévben 5 százalékos volt a gazdasági növekedés, ami három és félszerese az európai átlagnak.
A pénzügyminiszter szerint jövőre reálisan 4 százalékos gazdasági növekedés várható, amit segít a kormány új gazdaságvédelmi akcióterve.
Varga Mihály kiemelte, hogy ...
2019-12-13 19:04:00
Hölvényi: a közös cselekvés lehetőségét keresi a békés együttélésről szóló nyilatkozat
... szemlélettel érdemes olvasni - hangsúlyozta az EP-képviselő.
Megjegyezte: Európában egyre inkább azzal szembesülnek, hogy azt még elfogadják, ha valaki a vallással szeretne foglalkozni, de az Európai Parlament politikai kultúrájában jelentőséget nem igazán tulajdonítanak neki. Szerinte ez ugyanakkor átmeneti helyzet, és nem tartható, mert az egész világ másként gondolkodik Eu...
2019-12-13 18:47:23
Meghirdették az idei Magyar innovációs nagydíj pályázatot
... gazdasági szférának is.
A Magyar Innovációs Nagydíj pályázat beadási határideje 2020. február 12-e 15 óra, az elismeréseket 2020. márciusában adják át.
Az államtitkár elmondta: az európai uniós innovációs listán a 23. helyen áll Magyarország, tehát van még tennivaló az előrelépés érdekében.
Kiemelte ugyanakkor azt is, hogy a közelmúltban jelent meg a Harvard Egyetem...
2019-12-04 15:41:00
Ellenszavazat nélkül döntött a monetáris tanács az alapkamat tartásáról novemberben
...
A monetáris tanács megítélése szerint a korábban még szimmetrikus inflációs kockázatok az elmúlt negyedévben aszimmetrikussá váltak. A lassuló európai konjunktúra hatásai miatt tovább erősödtek a lefelé mutató inflációs kockázatok. A globálisan meghatározó jegybankok lépései következtében lazábbá vált a külső monetáris politikai környezet. A tanács e tényezők árstabilitás fen...
2019-12-04 15:31:42
Nincs Cím
... kuratóriumának elnöke elmondta, hogy CÖF-CÖKA tízéves múltra tekint vissza. Közösségük az összetartozást, a kölcsönös bizalmat testesíti meg.

A keresztényi szabadság megőrzése az európai civilizáció szent kötelessége. A határokat meg kell védeni a migránsoktól, ugyanakkor szolidaritást kell vállalni a rászorulókkal - jelentette ki Csizmadia László.

Fricz Tamá...
2019-11-30 20:00:13
ITM: a rezsicsökkentéssel 1700 milliárd forintot takarítottak meg a magyar családok 2012 óta
...
Kiemelte, hogy a hazai áram- és gázárak 2019-ben is a legalacsonyabbak közé tartoznak az Európai Unióban.
Magyarországon Románia mellett a legalacsonyabb a lakossági földgáz ára az Európai Unióban, az áram ára pedig a második legolcsóbb - ismertette az államtitkár. Hozzátette, hogy a vásárlóerő alapján az európai fővárosok közül Budapesten a gáz ára a negyedik, a villany...
2019-11-30 11:51:15
NATO-főtitkár: a szövetségesek jelentősen növelik a védelmi kiadásaikat
... amely szerint a NATO-tagországok bruttó hazai termékük (GDP) két százalékát a védelmi kiadásokra fordítják, azon belül pedig 20 százalékot fejlesztésre, Stoltenberg elmondta: 2019-ben az európai szövetségesek és Kanada védelmi kiadásai öt egymást követő évben reálértéken 4,6 százalékkal növekedtek.
Kiemelte, hogy 2016-tól számítva 2020 végéig a tagországok mintegy 130 milliár...
2019-11-29 17:58:59
Elemzők: az ipar és a nettó export tartotta fenn a növekedés lendületét a harmadik negyedévben
... akár jelentősebben is módosulhat, és a növekedés meghaladhatja a 4 százalékot.
Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató makrogazdasági üzletágának vezetője azt emelte ki, hogya nagyobb európai gazdaságok gyengélkedése ellenére is folytatódott a magyar gazdaság dinamikus növekedése. Termelési oldalról az ipar jobban, a szolgáltatások és az építőipar pedig kevésbé tudott hozzájá...
2019-11-29 13:53:44
Nagy István: a külkereskedelmi többlet több mint felét az agrárium adja az idén
... hasonlóan nagy jelentőségű, várhatóan hamarosan elfogadandó öntözési törvény is segíti.
Az állattenyésztési törvényről elmondta: a szektort versenyképes helyzetbe hozza és szabályozását európai szintre emeli. Az öntözési törvényt várhatóan a jövő héten fogadja el a parlament - tette hozzá.
A tárcavezető arról is beszélt, hogy az öntözéses gazdálkodásról szóló jogszabály ...
2019-11-28 22:56:37
Illegális bevándorlás - Gulyás: jelentősen nőtt a tiltott határátlépési kísérletek száma a szerb-magyar határon
... tud elfogadni olyan javaslatot, amely kötelező betelepítési kvótát tartalmaz. "Ha ez önkéntes, akkor nekünk nincs mit hozzátenni" - tette hozzá.
Gulyás Gergely beszámolt arról: az európai helyzetet is értékelték a kabinet ülésén, megállapítva, hogy lényegesen szélesebb körű bizalmat élvez az Európai Bizottság az előző napi szavazás után, mint amit a bizottság elnöke kapott n...
2019-11-28 21:42:40
1 2 3 ..............49 50 ........74 75 ........98 99 100 
Címkék: Varga Mihály, Nincs Cím, Nagy István, Európai Parlament, Magyar Innovációs Nagydíj, Harvard Egyetem, Csizmadia László, Fricz Tamá, Európai Unióban, Magyarországon Románia, Regős Gábor, Századvég Gazdaságkutató, Gulyás Gergely, Európai Bizottság, közös cselekvés, békés együttélésről, idei Magyar, monetáris tanács, alapkamat tartásáról, magyar családok, szövetségesek jelentősen, védelmi kiadásaikat, nettó export, növekedés lendületét, harmadik negyedévben, külkereskedelmi többlet, agrárium adja, tiltott határátlépési, szerb-magyar határon, gazdasági növekedés, európai átlagnak, pénzügyminiszter szerint, vallással szeretne, egész világ, elismeréseket 2020, államtitkár elmondta, európai uniós, előrelépés érdekében, közelmúltban jelent, elmúlt negyedévben, lassuló európai, lefelé mutató, globálisan meghatározó, külső monetáris, kölcsönös bizalmat, keresztényi szabadság, európai civilizáció, hazai áram-, legalacsonyabbak közé, lakossági földgáz, második legolcsóbb, vásárlóerő alapján, európai fővárosok,
© 2013 TVN.HU Kft.