Belépés
Eperszörp
Eperszörp 1.
Elkészítés: 60 perc + 2-szer 12 óra Nehézség: 1
Hozzávalók: 1kg eper, 1 kk. borkősav, 1 kk. szalicil, kb. 1 kg cukor.
Elkészítése: Az alapanyagot 6 dl vízzel és a tartósítókkal pépesítjük. Tüllzacskóba öntjük, és egy éjszakán át, csöpögtetjük. A lével azonos súlyú cukorral összekeverjük. Időnként megkevergetve másnapig hűvös helyre tesszük. ...
2010-09-24 14:38:55
Őszibaracklepény
... Őszibaracklepény
Hozzávalók (6-8 személy részére): 16 dkg vaj, 30 dkg liszt, 15 dkg cukor, 2 db tojássárga, 1 dl tejföl, 5 dkg mandula, 5 dkg zsemlemorzsa, 3 g fahéj, 1,20 kg őszibarack, fél citrom reszelt héja, 5 dkg vaníliás cukor, só.
A piskótatésztához: 4 db tojás, 10 dkg cukor, 10 dkg liszt.
A vajat, a lisztet, a fele mennyiségű cukrot, a tojássárgát a gyúród...
2010-09-24 14:31:08
Csipkebogyószörp 3.
Csipkebogyószörp 3.
Elkészítése: 1 kg friss, érett, dércsípett csipkebogyót megmosunk, összezúzzuk, húsdarálón áteresztjük. Egy kg zúzatra 3 l meleg (50-60 C fokú) vizet öntünk, és másnapig állni hagyjuk, közben többször fölkeverjük. Vászonkendőbe tesszük, és a levet kipréseljük, a kendőben visszamaradt törkölyre 1 l vizet teszünk, fölmelegítjük 70 C-ra, másnapig állni hagy...
2010-09-24 14:24:47
Citromszörp friss citromból
Citromszörp friss citromból
Elkészítése: 1 l vízben forralással föloldunk 1 kg kristálycukrot, hozzáadunk 10-15 g citromsavat és 2 g szalicilsavat. Forrásig melegítjük, majd az edényt a tűzről levesszük. A meleg cukorszörpbe beleteszünk 2 megmosott citrom finoman lereszelt héját, és jól elkeverjük. Kihűlés után dupla gézen átszűrjük, majd beleöntünk 3 citrom kifacsart levét...
2010-09-24 14:04:56
Bodzaszörp 2.
Bodzaszörp 2.
Elkészítése: 5 l vizet felforralunk - 3, 5 kg cukrot beleteszünk, és ha forr, beledobunk kb. 38-40 db bodzavirágot, és levesszük a tűzről. Másnap 3 db citromot belekarikázunk 5, 5 dkg borkősavat és 7 g nátrium-benzoátot teszünk bele, így hagyjuk állni 1 napig. Leszűrjük, és üvegekbe tesszük....
2010-09-24 14:02:07
Gombák
Gombák
/Házipatika/

Ízletes rizike - a jolly joker

Kinézetre bizarrul színes, enni ízletes. Aki finom gombára vágyik, előbb-utóbb tegyen szert egy kis rizikére!

Ismerjük meg!

Neve - Lactarius deliciosus - sokat ígér az ínyenceknek, és valószínűleg nem is okoz csal...
2010-09-24 13:56:26
CSODA jó KÉPEK.............*
...
2010-09-24 13:53:42
Almás karamell krém
...
Hozzávalók:

1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vanília
40 g porcukor
500 ml tej
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma mandula
1 alma
Kevés vaj
30 g napraforgómag
50 g cukor
5 evőkanál habtejszín

Előkészítés:

Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk,
és felkockázzuk.

Elkészítés:...
2010-09-24 13:23:50
Tiramisu 7. - friss piskótával


* 2 tojás
* 1/2 rúd vanília (vagy 2 cs vaníliás cukor)
* 3 dkg kristálycukor
* 250 g mascarpone
* 2 cl rum / kevés rumaroma
* 2 dl friss, hideg feketekávé
* 8 dkg porcukor
* 4 cl amaretto (vagy kevés mandulaaroma)
* 8 dkg holland ...
2010-09-24 12:50:12
Kovács Daniela versei
.............

..................................It t a költő verseit szeretném összegyűjteni!

.....................


.................................... ..........
2010-09-24 12:02:41
1 2 3 .......7821 7822 ...10136 10137 10138 .11732 11733 ....15641 15642 15643 
Címkék: Kovács Daniela, Oetker Eredeti Puding, Oetker Aroma, tartósítókkal pépesítjük, lével azonos, fele mennyiségű, levet kipréseljük, kendőben visszamaradt, tűzről levesszük, meleg cukorszörpbe, jolly joker, almát megmossuk, költő verseit, piskótatésztához, csipkebogyószörp, őszibaracklepény, belekarikázunk, kristálycukrot, összegyűjteni, kristálycukor, vászonkendőbe, konyvgerincek, tartósítókkal, összekeverjük, megkevergetve, szalicilsavat, fölmelegítjük, napraforgómag, mandulaaroma, visszamaradt, bodzavirágot, eltávolítjuk, csipkebogyót, felkockázzuk, zsemlemorzsa, valószínűleg, felforralunk, cukorszörpbe, csöpögtetjük, tüllzacskóba, előkészítés, elkészítése, aaaaaaaaels, tojássárgát, ínyenceknek, fölkeverjük, forralással, citromsavat, beleteszünk, citromszörp, áteresztjük, kipréseljük, meghámozzuk, összezúzzuk, alapanyagot, bodzaszörp, húsdarálón, beleöntünk, beledobunk, piskótával, tojássárga, elkészítés, elkeverjük, mennyiségű, feketekávé, dércsípett, mascarpone, borkősavat, hozzáadunk, hozzávalók, melegítjük,
© 2013 TVN.HU Kft.