Belépés
Meggyszörp variációk
Meggyszörp 1.
Elkészítés: 80 perc + 12 óra Nehézség: 1
Elkészítése: Apró szemű érett cigánymeggyből kiválogatjuk a romlott szemeket, és a többit jól megmossuk. Ép zománcú edényben a magjával együtt összenyomjuk, másnapig állni hagyjuk, akkor szűrőre tesszük, hogy a leve lecsurogjon. Minden liter léhez 80 dkg cukrot mérünk, ráöntjük a meggylevet, és 20 percig ...
2010-09-22 19:55:12
Málnaszörp nyersen
Málnaszörp nyersen
Elkészítése: Egy kg átválogatott málnához egy késhegynyi borkősavat, és egy mokkáskanálnyi szalicilt keverünk, a gyümölcsöt összezúzzuk, és 6 dl vizet öntünk hozzá. Az egészet egy tüllzacskóba öntjük, a zacskót felakasztjuk, alá egy tálat teszünk a lecsepegő lének, és így hagyjuk egy napig. A gyümölcs leve magától kell, hogy lecsepegjen, a zacskót nyomkod...
2010-09-22 19:53:50
Málnaszörp friss gyümölcsből m
Málnaszörp friss gyümölcsből meleg úton
Elkészítése: 1 kg friss, érett, romlatlan málnát megtisztítunk, összetörjük, 1. 5 l vizet, 30 g kristályos citromsavat és 5 g szalicilsavat adunk hozzá. Jól elkeverjük, lefedve, lehetőleg hűvös helyen (nehogy megerjedjen) állni hagyjuk másnapig. Közben párszor alaposan fölkeverjük, majd sűrű vászonkendőn enyhe nyomogatással leszűrjük....
2010-09-22 19:53:30
Málnaszörp hideg úton, előerje
Málnaszörp hideg úton, előerjesztéssel
Elkészítése: 5 kg málnát megtisztítunk, összezúzzuk, hozzáadunk 2 l vizet és 5 dl vízben külön feloldott 50 g kristályos citromsavat, majd az egészet 2-3 napig állni hagyjuk (előerjesztés). Szűrővásznon szűrjük, hagyjuk lecsepegni, de a málnát nem nyomkodjuk ki, mert zavaros levet kapunk. A szűrt lé minden literéhez 1 kg kristálycukrot...
2010-09-22 19:53:05
Málnaszörp variációk
Málnaszörp 1.
Elkészítés: 60 perc + 24 óra Nehézség: 1
Hozzávalók: 1kg málna, 1kg cukor, 1 kk. szalicil, 1 evőkanál rum.
Elkészítése: A málnát fél liter vízzel összetörjük, és egy napig hideg helyen pihentetjük. Másnap hozzáadjuk a cukrot, a szalicilt és a rumot, addig kevergetjük, míg a cukor el nem olvad, majd finom szűrőn átszűrjük, lecsepegtetjük. A ...
2010-09-22 19:51:55
Evezz a mélyre !
...
"Mikor pedig megszűnt beszélni, mondta Simonnak: Evezz a mélyre, és vessétek ki hálóitokat fogásra." Lukács 5,4

Jézus, amikor belépett Simon hajójába, azt kérte, hogy vigye kissé beljebb. Már belülről beszél Jézus Simonhoz. Olyan jó, ha belülről hallod Jézust, és lefordítja neked az Igét személyre szólóan. Akkor tudhatod, rólad van szó. Amint...
2010-09-22 19:28:38
Jacques Prévert : Halott level


Jacques Prévert
Halott levelek

Jusson eszedbe, mi oly messze tűnt,
az az idő, mi csak tiéd s enyém,
ó, sokkalta szebb volt az életünk,...
2010-09-22 19:07:40
Charles Baudelaire : Visszaára

Charles Baudelaire
VISSZAHÁRAMLÁS

Vidámság angyala, tudod, mi a szorongás,
az önvád, szégyen, az unalom, rémület
s a lidérces vad éj, amikor szivedet
mint papírt gyűri és markolássza a romlás?
Vidámság ...
2010-09-22 19:06:08
Vöröslencse fasírt
...
hozzávalók 6 főre

* 1 csésze vöröslencse
* 2 csésze bulgur
* 2 kisebb fej vöröshagyma
* fél dl olívaolaj
* 1,5 tk chiliszósz / csípőspaprika krém
* 1 tk bors
* 1,5 ek paradicsomsűrítmény
* 1 csokor petrezselyem
* 1 csokor zöldhagyma (6-7 fej)
* 1,5 tk só

1 csésze: 2 ...
2010-09-22 19:04:29
Gyümölcsszörpök szűrve
Gyümölcsszörpök szűrve
Elkészítése: Az áttört sárga- és őszibarack- vagy meggypépet elkeverjük a sziruppal, az egészet egy tüllzacskóba öntjük, azt felakasztjuk, és egy tálat teszünk a lecsepegő lé alá. Egy napig hagyjuk így csepegni, majd minden l léhez még 25 dkg cukrot keverünk, üvegekbe töltjük, a tetejére borsónyi benzoesavas nátriumot szórunk, lekötjük, és 25-30 perci...
2010-09-22 18:58:31
1 2 3 ......6983 ....10391 10392 10393 10474 10475 ...13965 13966 
Címkék: Jacques Prévert, Charles Baudelaire, Jézus Simonhoz, romlott szemeket, magjával együtt, leve lecsurogjon, késhegynyi borkősavat, mokkáskanálnyi szalicilt, gyümölcsöt összezúzzuk, tüllzacskóba öntjük, zacskót felakasztjuk, tálat teszünk, lecsepegő lének, gyümölcs leve, zacskót nyomkod, napig hideg, áttört sárga-, napig hagyjuk, tetejére borsónyi, gyümölcsszörpök, előerjesztéssel, mokkáskanálnyi, dookjduronwkom, kristálycukrot, visszaháramlás, lecsepegtetjük, cigánymeggyből, megtisztítunk, szalicilsavat, csípőspaprika, nyomogatással, szűrővásznon, előerjesztés, összenyomjuk, vászonkendőn, kiválogatjuk, felakasztjuk, tüllzacskóba, petrezselyem, átválogatott, lecsurogjon, elkészítése, összezúzzuk, gyümölcsből, lecsepegjen, összetörjük, citromsavat, vöröslencse, markolássza, vöröshagyma, benzoesavas, aaaaaaaabri, pihentetjük, fölkeverjük, megerjedjen, kevergetjük, gyümölcsöt, málnaszörp, hozzávalók, kristályos, késhegynyi, imageshack, borkősavat, elkészítés, hozzáadunk, meggyszörp, nyomkodjuk, hálóitokat, chiliszósz, lecsepegni,
© 2013 TVN.HU Kft.