Belépés
Svéd gombasaláta
... tűzön párolom. A gomba elegendő levet enged, ne rontsuk el vízzel! Pár perccel a főzés befejezése előtt adom hozzá a sót és a cukrot. Ha kész (kb. 10 perc, ne főzzük szét a gombát, maradjon ress, roppanós), hagyom kihűlni. (Akinek túl savanykás lenne, adhat hozzá ketchupot).

Tippek:

- Ha kész az étel, ne felejtsük el a babérleveleket kihorgászni!...
2009-09-17 22:42:13
Magyar Recepttár
... dkg zsírral hígabb rántást. Ha a rántás világosra pirult, tegyünk bele egy nagy fej, egészen apróra vágott vöröshagymát, és egy kissé kavargassuk el. Azután tegyünk bele pirospaprikát, és eresszük fel egy kevés hideg vízzel. Utána öntsük a rántást a lábasba, és sűrűn kavargatva főzzük át.
Most már visszarakhatjuk a lábasba a töltelékeket. A káposztát lehetőleg nagy tálban tá...
2009-07-10 17:49:01
Befőzési tanácsok
... előírása szerinti érett gyümölcs valóban érett, de ne túlérett, puha vagy hibás legyen; félérett az a gyümölcs, amely kemény ugyan, de teljesen kifejlődött, megkóstolva jellegzetes ízű és ress; az éret len gyümölcs nagyon kemény, élvezhetetlenül savanyú vagy fanyar, színe zöldes.

A tisztaság elengedhetetlen. Ez nemcsak a gyümölcsre, zöldségre, hanem az eszközökre és a h...
2009-06-20 16:42:42
Egy szép este
... vezetett, sportosan, rugalmasan, negyed hatra ott voltunk. A büfében ittunk egy sört, összefutottunk Kovács Pistáékkal (kiváló költő, kulturális attasé volt Krakkóban a kilencvenes években), Ress Imrével. Az esten kb huszan voltak, de nagyon jó társaság. Ács Margitra emlékszem a Kortárstól, Bakos Istvánra, s eljött Füzesi Magda, aki Beregszászról települt át. Nagyon megörültünk eg...
2009-05-20 06:18:55
Szeress !
... SZERESS!

"És ha vagyonomat mind felétetem is, és ha testemet tűzre adom is, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi hasznom abból." 1Korinthus 13,3

Az előző versek leírják, hogy szólhatsz csodálatosan, lehet mindenféle tudományod, adakozhatsz, lehet hatalmas hited, Isten azt mondja rá, hogy semmi. A legnagyobb emberi érték is semmi. Testedet tűzre adhatod...
2009-03-26 09:03:44
Hóvihar
... feladatot is adott, tehát mennem kellett. Tömény volt, sok ismerős a környező országokból, Duray, Göncz Laci, Kláriék Bádenből, innsbrucki ismerősök, bécsiek, Gereben Feriék, Kovács Pistáék, Ress Imréék, Szakály Sanyi.
Még a felvidéki beszámolóval is adós vagyok, de pótolom.
Közben volt egy "kis" gyomorrontásom, így koplaltam a fogadáson, durva állatkínzásnak éreztem, s ...
2008-09-08 16:05:22
UTE helyzete, ki lesz a kapus?
... Bencze 1991.06.17. saját nevelés
Lantai Márk 1990.05.30. saját nevelés
Mészáros Máté 1990.07.07. saját nevelés
Pusztai Márton 1990.02.09. saját nevelés
Ress Dániel H 1990.10.16. saját nevelés
Schönek Márk 1991.11.24. saját nevelés
Szabó Dávid 1990.09.19. saját nevelés
Szívós László Gábor 1992.11.13. saját nevelé...
2008-07-08 11:44:36
Hírességek


...
2008-02-28 09:42:46
Francia saláta
... tk. mustár
1 tk. kristálycukor
1/4 citrom leve
Frissen őrölt bors

Kevés sós forró vízben megpárolom a zöldséget, leszűröm, hagyom hűlni. (nem szétfőzni, maradjon ress, ropogós)

A sajtot és sonkát, uborkát, kis kockákra vágom.

A mártáshoz valókat összekeverem, megkóstolom, utóízesítem, ha szükséges. A kihűlt zöldséget, sajtot, sonkát...
2007-12-01 14:14:53
1 2 3 4 5 6 7 8 
Címkék: Magyar Recepttár, Kovács Pistáékkal, Ress Imrével, Bakos Istvánra, Füzesi Magda, Göncz Laci, Kláriék Bádenből, Gereben Feriék, Kovács Pistáék, Ress Imréék, Szakály Sanyi, Lantai Márk, Mészáros Máté, Pusztai Márton, Ress Dániel, Schönek Márk, Szabó Dávid, Szívós László Gábor, szép este, gomba elegendő, főzés befejezése, babérleveleket kihorgászni, rántás világosra, kissé kavargassuk, kevés hideg, káposztát lehetőleg, tisztaság elengedhetetlen, büfében ittunk, kilencvenes években, előző versek, legnagyobb emberi, környező országokból, felvidéki beszámolóval, mártáshoz valókat, kihűlt zöldséget, élvezhetetlenül, elengedhetetlen, visszarakhatjuk, babérleveleket, gyomorrontásom, állatkínzásnak, összefutottunk, pirospaprikát, kristálycukor, beregszászról, csodálatosan, töltelékeket, vöröshagymát, összekeverem, beszámolóval, gombasaláta, megörültünk, adakozhatsz, kavargassuk, kilencvenes, országokból, megkóstolva, kifejlődött, jellegzetes, utóízesítem, megkóstolom, kihorgászni, kavargatva, kortárstól, vagyonomat, pistáékkal,
© 2013 TVN.HU Kft.