Belépés
Alapjogokért Központ: Magyarország támogatja a balkáni országok EU-tagságát
...
Pócza István hozzátette: Ursula von der Leyen jól felmérte, ha nem tesz annak érdekében, hogy az unió közel hozza magához a keleti és a balkáni országokat, akkor azok más, nem uniós országokhoz fognak húzni. Ha pedig ez megtörténik, az biztonsági, politikai és gazdasági kihívásokat is jelenthet az EU-nak - hangsúlyozta.
Emlékeztetett: Ursula von der Leyennek a V4-ek vol...
2019-09-13 10:11:09
Alapjogokért Központ: Trócsányi László kiváló jelölt az Európai Bizottságba
...
Trócsányi Lászlónak tudományos, szakmai és politikai életútja, egykori alkotmánybírói, nagyköveti és miniszteri pozíciói alapján megkérdőjelezhetetlen helye van a bizottságban. Az ellene indított politikai támadások oka Magyarország elmúlt években folytatott szuverenitást védő politikája, ezért akarnak bosszút állni a bevándorláspárti erők - mondta az igazgató.
Hozzátett...
2019-09-10 08:11:10
Önkormányzat 2019 - Alapjogokért Központ: több jogsértés gyanúját is felveti a józsefvárosi ellenzék adatgyűjté
... szabályai, és a választási eljárásnak a tisztességes és jóhiszemű joggyakorlásra vonatkozó alapelve is. Emiatt a választási bizottsághoz kifogást lehet benyújtani - jegyezte meg.
Az Alapjogokért Központ igazgatója elmondta, hogy felmerül az információs törvény és a GDPR, az EU adatvédelmi rendeletének sérelme is, ezért akár hivatalból, akár bejelentésre is vizsgálódhat az ügy...
2019-09-09 20:22:27
Alapjogokért Központ: erős biztosjelöltnek számít Trócsányi
...
Az elemző szerint Trócsányi Lászlót erősíti, hogy jelentős tapasztalata van nemzetközi ügyekben, diplomáciában és akadémiai háttérrel is rendelkezik.
Egyelőre nem lehet tudni, hogy Trócsányi László pontosan milyen portfólióra számíthat az Európai Parlamentben (EP) - jelezte.
Hozzátette: az EP megsértődött azon, hogy a csúcsjelölti rendszer megbukott, ezért az is elő...
2019-09-04 09:31:06
Olasz kormányválság - Alapjogokért Központ: instabil lehet a baloldali pártok alkotta kormány
...
Pócza István hozzátette: a probléma az, hogy Olaszországban annyira jelentőssé és elsődlegessé vált a hatalom megszerzése, hogy a választók akarata háttérbe szorul.
A szakértő szerint a folyamatok abba az irányba mutatnak, hogy összeáll az M5S és PD, de az kérdéses, hogy mennyire lesz tartós az együttműködés, hiszen alapvető nézetbeli különbségek vannak a pártok között....
2019-08-28 10:31:53
Brexit - Alapjogokért Központ: egymásra hárítja a felelősséget Boris Johnson és az EU
...
Pócza István azt mondta, a jelenlegi lehetőségek közül - például brit előrehozott választások kiírása, szakértői kormány létrehozása, a kilépés újabb halasztása - egyik sem oldaná meg a helyzetet, mert a briteknek és az uniónak sem változik az álláspontja.
Az is felmerült, hogy a brit parlament többségi határozattal visszavonja a Theresa May korábbi brit miniszterelnök á...
2019-08-26 10:41:26
Illegális bevándorlás - Alapjogokért Központ: az olasz hatóságok reálisan kezelik a migrációt
...
Pócza István csütörtökön az M1 aktuális csatornán azt mondta, ha valaki szükséghelyzetben van egy kikötni próbáló hajón - például várandós, gyermek vagy beteg -, azon segítenek, másokon viszont csak akkor, ha a befogadásuk előre el van rendezve.
Matteo Salvini ezzel migrációs politikai kultúrát próbál teremteni, a politikai aktivisták az NGO-hajókkal pedig próbálják ezt ...
2019-08-01 09:21:01
Alapjogokért Központ: valószínűleg visszatér eredeti szerepéhez az Európai Bizottság
...
Párkányi Eszter hozzátette: a Jean-Claude Juncker vezette testület szakmai, független testület helyett politikai bizottságként definiálta magát.
Hangsúlyozta: az elmúlt években a migrációs válság miatt szinte feloldhatatlan feszültségek voltak a tagállamok között, többek között az eddigi bizottság munkája miatt, azonban Ursula von der Leyen most lehetőséget kapott arra, ...
2019-07-19 10:01:13
Alapjogokért Központ: a nemzetállamok állnak az új legfontosabb politikai törésvonal középpontjában
...
Az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója kifejtette, a második világháború után az európai országokban egyértelműen a bal- és jobboldali politikai erők között bontakozott ki komoly konfliktus a mögöttük álló csoportok társadalmi és gazdasági ellentéteire épülve.
Az ebben beálló fordulatot az okozza, hogy az utóbbi évtizedekben a globalizációs folyamat eredményeként ...
2019-07-03 15:21:58
EP-választás - Gulyás: azok szerepeltek a legjobban, akiket a leghevesebben támadtak
... megszűnt a plurális média: aki nem ragaszkodik a politikai korrektség szabályaihoz, az egyből "megsemmisül", soha többé nem vehet részt a közéleti vitákban."
Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója a konferencián egyebek között azt emelte ki: a magyaroknak van tapasztalata abban, hogy kell a birodalmakkal harcolni, és ahogy nem lettek törökké, németté vag...
2019-06-19 22:17:19
1 2 3 ..12 13 .18 19 .24 25 
Címkék: Alapjogokért Központ, Trócsányi László, Európai Bizottságba, Boris Johnson, Európai Bizottság, Pócza István, Trócsányi Lászlónak, Trócsányi Lászlót, Európai Parlamentben, Theresa May, Matteo Salvini, Párkányi Eszter, Jean-Claude Juncker, Kovács István, balkáni országok, józsefvárosi ellenzék, baloldali pártok, felelősséget Boris, olasz hatóságok, nemzetállamok állnak, leghevesebben támadtak, unió közel, balkáni országokat, ellene indított, bevándorláspárti erők, választási eljárásnak, választási bizottsághoz, információs törvény, elemző szerint, csúcsjelölti rendszer, hatalom megszerzése, választók akarata, szakértő szerint, folyamatok abba, irányba mutatnak, pártok között, jelenlegi lehetőségek, kilépés újabb, brit parlament, kikötni próbáló, befogadásuk előre, politikai aktivisták, elmúlt években, migrációs válság, tagállamok között, eddigi bizottság, második világháború, európai országokban, mögöttük álló, ebben beálló, utóbbi évtizedekben, globalizációs folyamat, plurális média, politikai korrektség,
© 2013 TVN.HU Kft.