Belépés
Alapjogokért Központ: megosztja, nem összefogja Európát az Élysée-szerződés kiegészítése
...
Pócza István az M1 aktuális csatornán kedden azt mondta: míg a Németország és Franciaország közötti történelmi megbékélést megteremtő Élysée-szerződés a közös pontokon és az egységen alapszik, addig a kiegészítésben a felek a kelet-közép-európai országokkal szemben határozzák meg Európa-koncepciójukat.
A német parlament alsóházában is vitához vezetett a szerződés szövege...
2019-01-22 11:01:37
Brexit - Alapjogokért Központ: a kilépés időpontjának kitolása a probléma elodázása
...
Párkányi Eszter az M1 aktuális csatornán csütörtökön azt mondta, a britek azt gondolták, hogy a tárgyalásokon jó feltéteket tudnak kivívni, és jobb gazdasági helyzetbe kerülhetnek, ezt viszont az EU nem engedheti meg, mert akkor többen is kilépnének.
A Brexit az Egyesült Királyság jövőjéről is szól, mert Skócia - ahol hatvan százalék felett szavaztak a bentmaradásra - ki...
2019-01-17 09:01:11
Elemző: az EP-választás lesz Merkel utódjának első megmérettetése
... Merkelként" is emlegetett Annegret Kramp-Karrenbauer későbbi esetleges kancellári jelöléséről akár komoly vita is indulhat, amennyiben pártja nem szerepel jól az EP-választáson.
Az Alapjogokért Központ elemzője kitért arra is: muszlim egyházi adó, úgynevezett mecsetadó bevezetését sürgetik német kormánypárti politikusok, hogy az iszlám vallási közösségek ne külföldi források...
2018-12-29 11:01:30
Alapjogokért Központ: a római, a bécsi és a budapesti tüntetések célja a kormányzat ellen hangolás
...
A szakértő a Kossuth Rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában szerdán azt mondta, mindhárom demonstráció egy ügy miatt kezdődött, de egyre több területre nőtte ki magát, a végső célja pedig az, hogy a kormány hagyja el helyét.
Azonban amíg Olaszországban és Ausztriában nyugodt demonstráció megy, a budapesti túlmegy a békés tüntetés határain - emelte ki.
Szerin...
2018-12-19 10:54:47
Alapjogokért Központ: az ENSZ menekültügyi csomagja csak újabb kiskapu a gazdasági bevándorlóknak
...
Kovács István az M1 aktuális csatornán kedden azt mondta: a megállapodás többek között erősíti a bevándorlók hozzáférését a befogadó országok munkaerőpiacához és szociális juttatásaihoz.
Az igazgató arról beszélt, hogy a hétfőn elfogadott menekültügyi megállapodás és a világszervezet elő szerdán kerülő globális migrációs csomag szorosan összefügg, illetve mindkettő tudat...
2018-12-18 09:01:14
Alapjogokért Központ: ellenzéki képviselők visszaélhettek pozíciójukkal
...
Szánthó Miklós elemzése szerint az ellenzéki képviselők azt a rendzavaró stílust "csatornázták be" az épületbe, melynek erőszakos utcai formáját az elmúlt napokban maguk is gerjesztették. Szerinte a "kiscsoportos" tüntetők és "az őket tüzelő ellenzéki politikusok" a valóságtól elrugaszkodott "véleménybuborékban" élnek, mert valójában egy "szűk, marginális csoport agresszív, a...
2018-12-17 15:01:57
Dömötör: példátlan az ellenzék viselkedése az Országgyűlésben
... dolgoznak.
Az államtitkár közölte: a munka törvénykönyve módosításának célja a bürokratikus akadályok elhárítása azért, hogy aki szeretne többet dolgozni, megtehesse.
Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója úgy vélekedett, az ülésteremben büntetőjogi kategóriába sorolható események történtek.
Az igazgató szerint - a személyi szabadság elleni bű...
2018-12-12 20:52:46
Alapjogokért Központ: az ellenzéki képviselők viselkedése az alkotmányos rend aláásására irányult
...
Szánthó Miklós szerint az ellenzéki képviselők viselkedése arra irányult, hogy - mint fogalmazott - "gyermeteg, inkompetens módon és sikertelenül" ellehetetlenítsék a demokratikusan megválasztott Országgyűlés törvényhozói munkáját.
Emlékeztetett: a demokratikus jogállam működésének szerves része a parlament hatékony működése.
"Politikai értelemben tehát a legrossza...
2018-12-12 15:31:53
Illegális bevándorlás - Alapjogokért Központ: az ENSZ migrációs csomagja erőltetett politikai nyilatkozat
...
Hozzátette ugyanakkor, hogy az 1960-80-as években jónak vélt integrációjáról is kiderült, hogy nem volt sikeres - tette hozzá.
Pócza István szerint az ENSZ-csomag olyan "puha jogalkotás", ami hivatkozási alap lehet a nemzetközi bíróságok számára, így 5-10 év múlva kötelező joganyaggá válhat.
Felidézte: a dokumentum alapvető jogként, sőt a jólét forrásaként kezeli a ...
2018-12-11 08:50:54
Alapjogokért Központ: a humanitárius vízum csak ösztönözné a migrációt
...
Kovács István az M1 aktuális csatornán pénteken azt mondta: az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) által hétfőn elfogadott humanitárius vízum csak egyike a migrációt segíteni akaró, megkezdett jogalkotói folyamatoknak.
Nyolc olyan jogalkotás van folyamatban - a humanitárius vízumtól kezdve, az Európai Határ- és Partvédelmi Üg...
2018-12-07 10:11:17
1 2 3 ..10 11 .15 16 19 20 21 
Címkék: Alapjogokért Központ, Pócza István, Párkányi Eszter, Egyesült Királyság, Annegret Kramp-Karrenbauer, Kossuth Rádió Jó Reggelt, Kovács István, Szánthó Miklós, Európai Parlament, Európai Határ-, Partvédelmi Üg, kilépés időpontjának, probléma elodázása, budapesti tüntetések, kormányzat ellen, gazdasági bevándorlóknak, ellenzék viselkedése, ellenzéki képviselők, alkotmányos rend, humanitárius vízum, közös pontokon, egységen alapszik, német parlament, szerződés szövege, iszlám vallási, végső célja, kormány hagyja, budapesti túlmegy, békés tüntetés, megállapodás többek, bevándorlók hozzáférését, befogadó országok, igazgató arról, hétfőn elfogadott, rendzavaró stílust, elmúlt napokban, őket tüzelő, valóságtól elrugaszkodott, államtitkár közölte, munka törvénykönyve, bürokratikus akadályok, ülésteremben büntetőjogi, igazgató szerint, személyi szabadság, demokratikusan megválasztott, demokratikus jogállam, parlament hatékony, 1960-80-as években, nemzetközi bíróságok, dokumentum alapvető, jólét forrásaként,
© 2013 TVN.HU Kft.