Belépés
Pompeo: az Egyesült Államok aggódik a fehéroroszországi fejlemények miatt
... alkalmazzanak erőszakot a civil tüntetők ellen, s ez az álláspontja változatlan. "Azt akarjuk, hogy a fehérorosz emberek is olyan szabadságban éljenek, mint mi" - tette hozzá a miniszter.
Andrej Babis "sokkolónak, botrányosnak" minősítette a fehéroroszországi fejleményeket, szerinte a tüntetők elleni erőszak alkalmazása "elfogadhatatlan".
"Bízom abban, hogy az Európai Un...
2020-08-12 15:12:05
Pompeo: az Egyesült Államok célja a demokrácia megerősítése a világban
... mondta Petrícek újságíróknak. Kérdésre válaszolva megjegyezte, hogy a fehéroroszországi helyzetről csak érintőlegesen esett szó.
Mike Pompeo szerdán Milos Zeman államfővel, valamint Andrej Babis kormányfővel találkozik, és beszédet mondta a cseh parlamenti felsőházban, a szenátusban. Babis újságíróknak azt mondta, hogy gazdasági és kereskedelmi témákat kíván elsősorban megvit...
2020-08-12 07:24:39
Nagyon visszaesett a második negyedévben a cseh gazdaság
... visszaesés volt. Éves összehasonlításban nagyon visszaesett a cseh termékek iránti külföldi kereslet, alacsonyabb volt a háztartások fogyasztása és a beruházásokat is visszafogták a cégek.
Andrej Babis miniszterelnök újságírók kérdésére válaszolva közölte, hogy a kormány számolt a gazdaság nagymértékű visszaesésével. Úgy vélte, hogy a harmadiknegyedévi adatok már jobbak leszn...
2020-07-31 11:31:40
Jövőre 500 milliárd korona lesz a cseh költségvetés hiánya
... fognak. Ebből lett később 300, majd most 500 milliárd korona.
Alena Schillerová pénzügyminiszter még a szavazás előtt reményét fejezte ki, hogy a mostani a költségvetés utolsó módosítása. Andrej Babis kormányfő szerint a rekordösszegű költségvetési hiányra elsősorban a nagymértékű tervezett beruházások miatt van szükség.
Az 500 milliárd koronás költségvetést a 200 tagú ...
2020-07-08 19:42:49
Babis: Csehország jó kapcsolatokat szeretne Oroszországgal
... megkezdésére.
"Az, hogy a cseh-orosz kapcsolatok nem ideálisak, nem meglepetés sem számunkra, sem az oroszok számára. Éppen ezért állapodtunk meg a cseh-orosz konzultációk megkezdésében" - mutatott rá Andrej Babis a CTK hírügynökségnek elküldött nyilatkozatában. Úgy véli, a konzultációk során ki kellene értékelni a mai helyzetet, és rendezni kell a vitás kérdéseket ott, ahol ...
2020-07-08 18:12:22
Koronavírus - Csehországban minden egészségügyi dolgozó jutalmat kap
...
Korábban a cseh kormány azt tervezte, hogy csak azok kapnak külön jutalmat, akik közvetlenül foglalkoztak a koronavírusos betegekkel. A keddi egyeztető találkozón Prágában Andrej Babis kormányfő és az egészségügyi miniszter elfogadták a szakszervezetek álláspontját, miszerint minden egészségügyi dolgozónak jutalmat kellene kapnia a rendkívüli teljesítményért.
Dagmar Zitn...
2020-07-07 11:42:10
V4-Babis: nehéz és elhúzódó tárgyalásokra kell számítani a helyreállítási alapról
... felzárkózhassanak a fejlettebb uniós tagállamokhoz. Morawiecki a mezőgazdasági beruházások fontosságát, míg Babis a korszerű közlekedési infrastruktúra kiépítésének szükségességét említette.
Andrej Babis, a visegrádi négyek soros elnöki tisztségét jelenleg betöltő Csehország miniszterelnöke mellett a lednicei kormányfői csúcstalálkozón Mateusz Morawiecki lengyel, Orbán Vikto...
2020-06-11 17:22:48
Alena Schillerová pénzügyminiszter a legbefolyásosabb cseh nő a Forbes szerint
... legbefolyásosabb cseh nők listáját. Az első évben, 2012-ben, Madeleine Albright cseh származású amerikai külügyminiszter végzett az első helyen.
Alena Schillerová (1964), aki tagja az Andrej Babis miniszterelnök vezette kormányzó ANO tömörülésnek, tavaly és tavalyelőtt is a harmadik volt.
"Amennyiben az érintett döntéseinek társadalmi hatásait mérjük, akkor pillanatnyi...
2020-06-10 11:51:47
Cseh kormány: 500 milliárd koronára nőhet a költségvetés hiánya
... állásfoglalása szerint a pénzügyi tárcának először a lehetséges tartalékokat, megtakarításokat kellene megvizsgálnia, és csak azután lenne szabad a költségvetési hiány emeléséhez nyúlnia.
Az Andrej Babis vezette kormány ugyanakkor arról is döntött, hogy Csehország 300 millió eurós kölcsönt vehet fel az Európa Tanács Fejlesztési Bankjától (CEB) - közölte továbbá a pénzügyminis...
2020-06-08 18:52:57
Orosz külügyi szóvivő: a cseh elit egy része céltudatosan rombolja Moszkva és Prága viszonyát
... Egyesült Államokat.
"Ez a nyugati partner folyton olyan dolgokat visz be Csehországba, annak politikájába, amelyek destruktív természetűek" - tette hozzá.
Zaharova arra reagált, hogy Andrej Babis cseh miniszterelnök pénteken bejelentette két orosz diplomata kiutasítását. A döntést azzal indokolta, hogy a két érintett - aki a várakozások szerint vasárnap este érkezik Mosz...
2020-06-07 20:42:47
1 2 3 ......25 26 ...37 38 ...49 50 51 
Címkék: Egyesült Államok, Alena Schillerová, Andrej Babis, Európai Un, Mike Pompeo, Milos Zeman, Prágában Andrej Babis, Dagmar Zitn, Mateusz Morawiecki, Orbán Vikto, Madeleine Albright, Európa Tanács Fejlesztési Bankjától, Egyesült Államokat, fehéroroszországi fejlemények, demokrácia megerősítése, második negyedévben, cseh gazdaság, cseh költségvetés, helyreállítási alapról, legbefolyásosabb cseh, költségvetés hiánya, cseh elit, része céltudatosan, civil tüntetők, álláspontja változatlan, fehérorosz emberek, fehéroroszországi fejleményeket, tüntetők elleni, fehéroroszországi helyzetről, cseh parlamenti, cseh termékek, háztartások fogyasztása, kormány számolt, gazdaság nagymértékű, harmadiknegyedévi adatok, szavazás előtt, költségvetés utolsó, rekordösszegű költségvetési, nagymértékű tervezett, cseh-orosz kapcsolatok, oroszok számára, cseh-orosz konzultációk, konzultációk során, vitás kérdéseket, cseh kormány, koronavírusos betegekkel, keddi egyeztető, egészségügyi miniszter, szakszervezetek álláspontját,
© 2013 TVN.HU Kft.