Belépés
Mol-INA-ügy - Új befektetési tanácsadót választott a horvát kormány a Mol Nyrt. kivásárlásához az INA-ból
... vesztegetésre, valamint a 2003-as részvényesi megállapodás állítólagos megszegésének megállapítására vonatkozó valamennyi kérelmét elutasította.
A döntőbírósági határozat után Andrej Plenkovic horvát kormányfő 2016. december 24-én rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a horvát állam kivásárolja a Mol Nyrt. részesedését az INA-ból.
Az INA 49,08 százaléka a Mol...
2019-08-01 11:11:42
Ursula von der Leyen: Horvátország sikeres példa sok más ország számára
... lehet ezt a problémát megoldani és hasznára fordítani, mert megvan a módja annak, hogy a kihívásokat lehetőséggé változtassuk" - húzta alá.
Ursula von der Leyen megköszönte Andrej Plenkovic horvát kormányfőnek, hogy támogatta megválasztását az Európai Bizottság élére.
Plenkovic kiemelte: a zágrábi találkozót arra használja fel, hogy az EB megválasztott elnökének bemuta...
2019-07-30 14:35:24
Jóváhagyta a zágrábi parlament a kormányátalakítást
... nevezték ki, míg az állami vagyonért felelős tárca nélküli miniszter Mario Banozic, a regionális fejlesztéssel és az Európai Unióval megbízott miniszter pedig Marko Pavic lett.
Andrej Plenkovic jobboldali miniszterelnök csütörtök este, új miniszterei névsorának nyilvánosságra hozatalakor közölte, a kormányátalakítás célja az, hogy "a korábbi terheket levetve kezdjen bele a ko...
2019-07-19 19:12:10
Ismertette új minisztereinek névsorát a horvát kormányfő
...
Andrej Plenkovic csütörtök este a közösségi médiában hozta nyilvánosságra új minisztereinek listáját. Bejelentése szerint hét új tárcavezetője és két új miniszterelnök-helyettese lesz a zágrábi kormánynak.
A két új kormányfőhelyettes a jelenlegi belügyminiszter, Davor Bozinovic, valamint a pénzügyminiszter, Zdravko Maric lesz. A jövőben a külügyi tárcát Gordan Grlic-Rad...
2019-07-18 09:31:09
Újabb miniszter mondott le, kormányátalakítás várható Horvátországban
...
A lap információi szerint a politikus már a múlt szombaton találkozott Andrej Plenkovic miniszterelnökkel, akivel közölte, azonnali hatállyal lemond miniszteri tisztségéről, és parlamenti képviselőként folytatja munkáját.
A Jutarnji List beszámolójában közölte, hogy a volt miniszter szokatlan módon jelentette be lemondását. A sajtó előtt írt alá egy földadományozási szer...
2019-07-15 14:01:34
Lemondott a vagyonosodási botrányba keveredett horvát miniszter
...
Kuscevic a jobboldali kormányzó párt, a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) politikai titkári tisztségéről is lemondott. Andrej Plenkovic horvát kormányfő mindkét lemondást elfogadta.
A miniszterelnök a sajtónak úgy nyilatkozott: a média nyomása miatt úgy döntött, elfogadja a miniszter lemondását, mert a botrány ártott a kormány megítélésének és Kuscevicnek is. Hozzátett...
2019-07-08 20:32:00
Folyamatosan egyeztet Orbán Viktor uniós és tagállami vezetőkkel Brüsszelben
... helyet foglaló állam- és kormányfőkkel. Mások mellett Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökével, Emmanuel Macron francia államfővel, Giuseppe Conte olasz, Bojko Boriszov bolgár, Andrej Plenkovic horvát kormányfővel beszélt - mondta Havasi Bertalan.
Hozzátette: a visegrádi partnerországok, Csehország, Lengyelország és Szlovákia miniszterelnökeivel folyamatos kapcsolatban áll...
2019-07-02 15:31:47
EU-csúcs - Politico: az Európai Néppárt "fellázadt" Frans Timmermans jelölése ellen
... hogy a francia-német-spanyol-holland megállapodást egyedül Angela Merkel kancellár támogatta aktívan az EPP-s vezetők közül.
Felemelte szavát a tervezet ellen többek között Andrej Plenkovic horvát, Bojko Boriszov bolgár, Leo Varadkar ír, illetve Orbán Viktor magyar miniszterelnök is.
Boriszov például a cikk szerint kijelentette: "Merkel a német Kereszténydemokrata Unió (...
2019-06-30 21:42:55
EU-tisztújítás - Die Welt: Weber nem lesz az Európai Bizottság elnöke
... Brexit-ügyi főtárgyalója, korábbi belső piaci biztos, a bolgár Krisztalina Georgieva, aki jelenleg a Világbankot vezeti, korábban pedig a brüsszeli testület alelnöke volt, valamint Andrej Plenkovic horvát kormányfő lehet esélyes arra, hogy az Európai Bizottság élére kerüljön.
Vasárnap rendkívüli uniós csúcsot tartanak Brüsszelben a kérdés tisztázására.
Az Európai Bizott...
2019-06-29 10:12:04
EU-tisztújítás - A főbb pártcsaládokat képviselő kormányfők Juncker utódlásáról egyeztetnek
... (S&D), illetve a liberális (ALDE) pártcsalád koordinátorokat nevezett ki az uniós tisztújításról szóló egyeztetések lebonyolítására.
Az új megközelítés értelmében az EPP-t Andrej Plenkovic horvát és Krisjanis Karins lett miniszterelnök, az S&D-t Pedro Sánchez spanyol és António Costa portugál kormányfő, az ALDE-t pedig a holland Mark Rutte és a belga Charles Michel képviseli....
2019-06-07 19:32:21
1 2 3 7 8 .11 12 .14 15 16 
Címkék: Orbán Viktor, Európai Néppárt, Frans Timmermans, Európai Bizottság, Andrej Plenkovic, Mario Banozic, Európai Unióval, Marko Pavic, Davor Bozinovic, Zdravko Maric, Gordan Grlic-Rad, Jutarnji List, Horvát Demokratikus Közösség, Donald Tuskkal, Európai Tanács, Emmanuel Macron, Giuseppe Conte, Bojko Boriszov, Havasi Bertalan, Angela Merkel, Kereszténydemokrata Unió, Krisztalina Georgieva, Európai Bizott, EPP-t Andrej Plenkovic, Krisjanis Karins, S&D-t Pedro Sánchez, António Costa, Mark Rutte, Charles Michel, horvát kormány, zágrábi parlament, horvát kormányfő, vagyonosodási botrányba, főbb pártcsaládokat, 2003-as részvényesi, döntőbírósági határozat, horvát állam, problémát megoldani, módja annak, kihívásokat lehetőséggé, zágrábi találkozót, állami vagyonért, regionális fejlesztéssel, kormányátalakítás célja, korábbi terheket, közösségi médiában, zágrábi kormánynak, jelenlegi belügyminiszter, külügyi tárcát, múlt szombaton, volt miniszter, sajtó előtt, földadományozási szer, jobboldali kormányzó,
© 2013 TVN.HU Kft.