Belépés
Die Welt - Varga Judit: a homályos fogalmakra épülő szankciórendszerek az uniós jogba ütköznek
... Országgyűlést felfüggesztették.
"Kevés okunk van azt hinni, hogy a parlament felnő felelősségéhez és elfogadja a kormányfők történelmi megállapodását" - jegyezte meg.
Varga Judit elmondta, Angela Merkel német kancellár a brüsszeli csúcstalálkozón megígérte, mindent megtesz annak érdekében, hogy elősegítse a Magyarország ellen indított 7. cikk szerinti eljárás lezárását.|...
2020-08-14 19:03:39
Pentagon: Washington aggódik Párizs katonai szerepvállalása miatt a Földközi-tengeren
... elnök egyúttal tárgyalást s...
2020-08-13 19:53:04
Nemzeti konzultáció - Már 725 ezren töltötték ki a kérdőívet
... Nyugat-Balkán integrációjára és a keleti bővítésre is több forrás áll majd rendelkezésre.
Az államtitkár kérdésre válaszolva helytállónak nevezte azokat a sajtóinformációkat, miszerint Angela Merkel, német kancellár ígéretet tett a magyar miniszterelnöknek arra, hogy év végéig lezárja a német elnökség a 7-es cikkely szerint eljárást Magyarországgal szemben.
https://n...
2020-07-22 07:31:01
EU-csúcs - Origo: Brüsszelben megszületett a megállapodás, Orbán Viktor elérte, amit akart
...
A portál szerint Magyarország 3 milliárd euróval több pénzt kapott a tervezettnél. Angela Merkel német kancellár ígéretet tett, hogy a német elnökség alatt, 2020. végéig lezárja a Magyarországgal szemben indított 7-es cikkely szerinti eljárást.
Hozzátették: "Magyarországot nem tudják zsarolni, mert a tárgyalások során sikerült elérni, hogy a Magyarországnak járó pénzt po...
2020-07-20 21:52:53
EU-csúcs - Macron: kompromisszum körvonalazódik a költségvetési tárgyalások során
... dolgokhoz nagy ambícióval és a kompromisszum szellemében, akkor vállalnunk kell a kockázatot, hogy ismét nehéz pillanatokat fogunk átélni és még többet fizetünk érte" - fogalmazott.
Angela Merkel német kancellár érkezésekor azt nyilatkozta, vasárnap este, hosszú tárgyalások után a vezetők kidolgozták a gazdasági mentőcsomag lehetséges keretét.
"Ez az előrelépés reményt a...
2020-07-20 15:52:07
EU-csúcs - Párizs szerint lehetséges és szükséges a megállapodás a helyreállítási alapról
... helyreállítási alap nagysága, a pénzek jóváhagyásának mechanizmusa, illetve a nettó befizető országoknak járó visszatérítés legmegosztóbb kérdéseiben.
Bruno Le Maire szerint a francia elnök és Angela Merkel német kancellár együtt próbálja meg folyamatosan győzködni a többieket a tárgyalások tétjéről.
A francia kormánytag azt szeretné, ha a "takarékos négyeknek" nevezett...
2020-07-20 14:01:49
EU-csúcs - Ismét kétoldalú megbeszélésekkel folytatódott a csúcstalálkozó
... koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyreállítását célzó pénzügyi csomagról.
Korábban azt közölte, hogy a tanácskozást megelőzően kora reggel Charles Michel tanácsi elnök Angela Merkel német kancellárral, Emmanuel Macron francia elnökkel, Pedro Sánchez spanyol, valamint Giuseppe Conte olasz miniszterelnökkel folytatott közös megbeszélést.
Kiszivárgo...
2020-07-18 15:01:51
EU-csúcs - Huszonhetes körben folytatódott az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben
...
Barend Leyts, az Európai Tanács elnökének szóvivője Twitter-üzenetében azt közölte, hogy a plenáris tanácskozást megelőzően szombat kora reggel Charles Michel tanácsi elnök Angela Merkel német kancellárral, Emmanuel Macron francia elnökkel, Pedro Sánchez spanyol, valamint Giuseppe Conte olasz miniszterelnökkel folytatott közös megbeszélést.
A tanácskozás pénteki napján a...
2020-07-18 12:51:39
BÉT - Vegyesen zártak a vezető részvények
... célzó pénzügyi csomagról tárgyalnak. Magyarországnak elvileg 8,5 milliárd euró támogatás és 7 milliárd euró hitel juthat. Megjegyezte, az ülésen valószínűleg még nem születik megállapodás, Angela Merkel német kancellár szerint messze vannak még az álláspontok. Európában unalmas kereskedés volt, de inkább az látszott, hogy felfelé mentek a piacok, a DAX index zárás előtt fél százal...
2020-07-17 18:53:25
EU-csúcs - Macron: a gazdasági és társadalmi károkkal járó időszak több szolidaritást és odaadást igényel
... nagyban járult hozzá az Európai Bizottság gazdaságélénkítő tervéhez. Macron reményét fejezte ki, hogy a tagországok támogatásával még a hétvégén megállapodás születhet a célkitűzésekről.
Angela Merkel német kancellár érkezéskor hangsúlyozta: nehéz tárgyalásokra számít, mivel - szavai szerint - "az egyes álláspontok rendkívül távol állnak egymástól". Véleménye szerint kétséges...
2020-07-17 11:01:45
1 2 3 ...................239 240 ..........359 360 ..........478 479 480 
Címkék: Varga Judit, Orbán Viktor, Angela Merkel, Bruno Le Maire, Charles Michel, Emmanuel Macron, Pedro Sánchez, Giuseppe Conte, Barend Leyts, Európai Tanács, Európai Bizottság, homályos fogalmakra, uniós jogba, költségvetési tárgyalások, helyreállítási alapról, uniós csúcstalálkozó, vezető részvények, parlament felnő, kormányfők történelmi, brüsszeli csúcstalálkozón, keleti bővítésre, államtitkár kérdésre, magyar miniszterelnöknek, német elnökség, 7-es cikkely, portál szerint, tárgyalások során, kompromisszum szellemében, vezetők kidolgozták, gazdasági mentőcsomag, előrelépés reményt, pénzek jóváhagyásának, nettó befizető, francia elnök, tárgyalások tétjéről, francia kormánytag, tanácskozást megelőzően, plenáris tanácskozást, tanácskozás pénteki, ülésen valószínűleg, tagországok támogatásával, hétvégén megállapodás, egyes álláspontok, gazdaságélénkítő, megbeszélésekkel, felfüggesztették, csúcstalálkozón, szerepvállalása, magyarországnak, célkitűzésekről, magyarországgal, helyreállítását, helyreállítási,
© 2013 TVN.HU Kft.