Belépés
Mága Zoltán játszott Arthur Schneier főrabbi születésnapi rendezvényén a New York-i ENSZ-palotában
... York-i muszlim vezető, Ashok Kumar Chhabra és Irinej Dobrijevic, Szerb Ortodox Egyház Kelet-amerikai Egyházmegye püspöke.
A közlemény szerint António Guterres felidézte, hogy Arthur Schneier 1930. március 20-án Bécsben egy rabbicsaládban született. Az 1938 novemberében lezajlott "kristályéjszaka" után Budapestre menekültek, az ottani gettóban élte át a vészkorszakot. Nagyszül...
2020-03-13 21:43:09
Trócsányi László: a Szent Korona a nemzeti függetlenség jelképe
... hogy a magyar-amerikai kapcsolatok erejét az értékek és az intézmények adják, és a két nép közötti barátságot most még inkább fel kell használni ezeknek a megerősítésére.
Arthur Schneier New York-i rabbi a konferenciát köszöntő videóüzenetében elmondta: boldog hogy közreműködhetett a Szent Korona negyven évvel ezelőtti hazahozatalában.
Szerencsés Károly történész a Szen...
2018-01-08 15:12:16
Trócsányi László: az ENSZ-ben elismerik, hogy a migrációs politika nemzeti hatáskör
...
Háromnapos látogatása során Trócsányi László tárgyalt Miguel de Serpa Soaressel, az ENSZ jogi ügyekért felelős főtitkárhelyettesével, Louise Arbour asszonnyal, az ENSZ-főtitkár nemzetközi migrációért felelős különleges képviselőjével és Ivan Simonoviccsal, aki a "védelmi felelősség" elvével kapcsolatos ügyekben tanácsadója António Guterres ENSZ-főtitkárnak.
A miniszter e...
2017-11-17 08:11:03
Orbán-Schneier-találkozó: nő a vallásközi párbeszéd jelentősége
... tiszteletre és elfogadásra is.
A főrabbi megelégedését fejezte ki amiatt, hogy a magyar kormány felelősséget vállal minden egyes magyar állampolgárért.
Orbán Viktor és Arthur Schneier egyaránt nagy jelentőségűnek nevezte, hogy a jövő héten - a kommunizmus összeomlása óta először - Izrael állam miniszterelnöke Magyarországon hivatalos látogatást tesz - közölte Havasi Bert...
2017-07-10 14:52:45
Magyar Levente külügyi államtitkár amerikai zsidó szervezetekkel tárgyalt New Yorkban
... képviselőjével, az Amerikai Zsidó Bizottság (AJC) két igazgatójával, valamint a szintén magyar gyökerű - és vallásközi párbeszédet szorgalmazó munkájával is nagy tekintélyt szerzett - Arthur Schneier rabbival is.
Kérdésre válaszolva Magyar Levente elmondta az MTI-nek, hogy találkozásai alkalmával nem volt olyan zsidó partnere, aki ne minősítette volna túlzónak Samantha Power...
2016-09-14 22:01:18
Orbán Viktor találkozott Arthur Schneier rabbival
...
A kormányfő köszönetet mondott Arthur Schneiernek, a vallások közötti párbeszéd nemzetközileg elismert szószólójának a Magyarország érdekében is végzett évtizedes munkájáért.
A New York-i rabbi Magyarországon élte át a vészkorszakot.
(FOTÓ)...
2015-09-30 20:33:54
Hivatalos látogatásra az Egyesült Államokba utazik Kövér László
... Donald Wuerl washingtoni bíboros és Erdő Péter bíboros-prímás celebrálja.
Észak-amerikai látogatása során a házelnök New York-ban találkozik a magyar közösségek vezetőivel és Arthur Schneier rabbival, a Park East zsinagóga vallási vezetőjével, a Lelkiismeret Hangja alapítvány elnökével, valamint Brooklynban felkeresi a pápai származású haszid zsidó közösséget.
Kövér Lász...
2015-08-28 12:51:24
Vallásközi tanácskozáson vett részt New Yorkban Erdő Péter bíboros
... szabadságot és biztonságot kereső migránsok áradata elsöprő. Egy egységes európai válasz, a vallási vezetők kollektív humanitárius hozzájárulásával, elsőrendű fontosságú" - hangsúlyozta Arthur Schneier rabbi.
"A Lelkiismeret Hívószava Alapítvány ugyancsak nagyra értékeli Erdő bíborosnak és az Európai Püspöki Konferenciának az ahhoz a kezdeményezésünkhöz nyújtott támogatását, ...
2015-08-27 18:32:21
A zsidó kulturális örökségvédelmi programról adott tájékoztatást Latorcai Csaba az Egyesült Államokban
... és a Rágalmazás Elleni Liga (ADL) szervezetek vezetőivel, valamint Malcolm Hoenleinnel, az amerikai Jelentősebb Zsidó Szervezetek Elnökei Konferenciájának vezérigazgatójával és Arthur Schneier rabbival tárgyalt.
"Az a benyomásom, hogy összességében mindenütt, mind a külügyminisztériumban, mind a zsidó szervezetekkel folytatott tárgyalásokon nagyon pozitív fogadtatásban része...
2014-12-15 07:04:18
Ki a felelős a zsidók testéből készült szappan meséjének e
... szappant állítottak ki múzeumokban, magam is láttam közülük néhányat." De még 1983-ban is, az Amerikában élő állítólagos ,,holokauszt-túlélők" legnagyobb találkozóján, Arthur Schneier New York-i rabbi kijelentette: "Mindnyájan emlékszünk a szappanokra, az RJF felirattal, amelyeket szeretteink testéből készítettek."
Természetesen a ,,tudatlan" és ,,ú...
2013-06-10 21:15:14
1 2 3 
Címkék: Mága Zoltán, Arthur Schneier, York-i ENSZ-palotában, Trócsányi László, Szent Korona, Magyar Levente, Orbán Viktor, Egyesült Államokba, Kövér László, Yorkban Erdő Péter, Latorcai Csaba, Egyesült Államokban, Ashok Kumar Chhabra, Irinej Dobrijevic, Szerb Ortodox Egyház Kelet-amerikai Egyházmegye, António Guterres, Arthur Schneier New York-i, Szerencsés Károly, Serpa Soaressel, Louise Arbour, Ivan Simonoviccsal, António Guterres ENSZ-főtitkárnak, Havasi Bert, Amerikai Zsidó Bizottság, Samantha Power, Arthur Schneiernek, Donald Wuerl, Erdő Péter, Park East, Lelkiismeret Hangja, Kövér Lász, Lelkiismeret Hívószava Alapítvány, Európai Püspöki Konferenciának, Rágalmazás Elleni Liga, Malcolm Hoenleinnel, Jelentősebb Zsidó Szervezetek Elnökei Konferenciájának, nemzeti függetlenség, migrációs politika, vallásközi párbeszéd, zsidó kulturális, zsidók testéből, közlemény szerint, rabbicsaládban született, 1938 novemberében, ottani gettóban, magyar-amerikai kapcsolatok, intézmények adják, konferenciát köszöntő,
© 2013 TVN.HU Kft.