Belépés
Különleges programokkal népszerűsítik a barlangokat márciusban
...
Az Agrárminisztérium államtitkára a Duna-Dráva Nemzeti Park kezelésében álló abaligeti cseppkőbarlang bejáratánál tartott megnyitón elmondta: hetedik alkalommal rendezik meg a Barlangoljunk! kampányt, amelynek keretében nem csupán a kiépített, kényelmesen bejárható, hanem a kalandturisztikai barlangokat is megismerhetővé teszi Magyarország tíz nemzeti parkja az érdeklődők szá...
2020-02-26 14:01:33
Rekordforgalom a Bükki Nemzeti Parkban
... látogattak Szilvásváradra is, a Millenniumi Kilátót felkeresők száma több mint negyedével haladta meg a tavalyit, míg a Szalajka-völgyi Információs Ház forgalma a duplájára nőtt.
A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Nógrád megyei bemutatóhelyét, az Ipolytarnóci Ősmaradványokat is lényegesen többen keresték fel az idén.
A nemzeti park ökoturisztikai szakemberei arra kérik a ...
2019-09-19 12:41:27
Vulkán nap és Európai Uniós Fejlesztések Nyílt Napja Ipolytarnócon
... látogatnak, megtudhatják, hogy a Széchenyi 2020 program keretében milyen lehetőségekkel támogatja a kormány hazánk természeti kincseinek és évszázados hagyományainak megőrzését - írják a Bükki Nemzeti Parkhoz tartozó terület honlapján.
A minisztérium interaktív kiállítása és játékprogramjai az Ősfenyő Belépő Látogatóközpont melletti területen kapnak helyet. Bemutatják Ipolyta...
2019-05-31 11:01:34
Nemzetközi vadállatmentő konferenciát rendeznek az Állatkertben
... denevérek vagy éppen a hüllők mentéséről, de lehetőség lesz a szakemberek közötti kötetlen beszélgetésekre is.
Szerdán a konferencia résztvevői kiránduláson vesznek részt a Bükki Nemzeti Parkban. A rangos szakmai rendezvényhez kapcsolódóan szerdán délelőtt a Fővárosi Állat- és Növénykertben meggyógyított mentett állatokat is szabadon engednek a nemzeti park területén.
A...
2019-05-25 08:10:58
Országos kampány indul a nemzeti parkok fejlesztéseinek bemutatására
...
Schanda Tamás ismertette, hogy az államtitkárság kilencedik alkalommal indítja el tematikus kampányát, amellyel hat nemzeti park igazgatóság eseményeihez csatlakoznak. Az első esemény Dévaványán, a Túzok Fesztiválon lesz szombaton, az utolsó pedig július 6-án Kápolnapusztán.
Az államtitkár elmondta, hogy a Széchenyi 2020 programban a 2014-2020-as időszakban mintegy 40 m...
2019-05-02 13:43:07
A barlangok hónapja - Kampány népszerűsíti a hazai barlangokat
... országszerte meghosszabbított nyitva tartással, kedvezményekkel, máskor be nem járható túrákkal várja az érdeklődőket Magyarország öt, a nagyközönség előtt is nyitva álló barlanggal rendelkező nemzeti parkja - közölte Rácz András környezetügyért felelős államtitkár.
Így például az Aggteleki Nemzeti Park Baradla-barlangja 30 százalékos kedvezménnyel látogatható. A Balaton-fel...
2019-03-01 14:22:19
Barlangoljunk! - Március a barlangok hónapja lesz a nemzeti parkokban
...
A Magyar Nemzeti Parkok Barlangoljunk! elnevezésű márciusi kampányának célja, hogy ismertebbé tegyék a magyar barlangokat, ezért a hónap során különleges programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat - közölte a Magyar Nemzeti Parkok igazgatósága az MTI-vel.
Március folyamán mind a kiépített, kényelmesen bejárható, világítással és korlátokkal ellátott mag...
2018-02-26 15:12:45
Csillagászati látogatóközpont épül a Bükki Nemzeti Parkban
...
Nagy Júlia, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) kommunikációs és ökoturisztikai osztályvezetője szerdán az MTI érdeklődésére elmondta, hogy az összességében nettó 990 millió forintos támogatásból megvalósuló, európai viszonylatban is egyedülálló csillagászati látogatóközpontot Répáshután hozzák létre.
Részleteket egyelőre nem árult el, mint mondta, a terveket várható...
2017-12-20 15:42:33
Tájak és ízek - Csodálatos Szilvásvárad
A leginkább pisztrángjairól és vízeséséről ismert Szilvásvárad
a Bükki Nemzeti Parkban található . A Szalajka - völgy az ország
legvonzóbb túracélpontjai közé tartozik . A völgyben a mai napig
utazhatunk az 1908 - ban megépült kisvasúthálózat egyik szakaszán .
Aki nem akar vonatra szállni , az gyalog is bejárhatja a Szalajka - patak
men...
2017-08-10 13:40:00
Csillagoségbolt-parkká nyilvánították a Bükki Nemzeti Parkot
... járó fejlesz...
2017-06-14 17:25:05
1 2 3 4 5 
Címkék: Bükki Nemzeti Parkban, Európai Uniós Fejlesztések Nyílt Napja Ipolytarnócon, Bükki Nemzeti Parkot, Duna-Dráva Nemzeti Park, Millenniumi Kilátót, Szalajka-völgyi Információs Ház, Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Nógrád, Ipolytarnóci Ősmaradványokat, Bükki Nemzeti Parkhoz, Ősfenyő Belépő Látogatóközpont, Bemutatják Ipolyta, Fővárosi Állat-, Schanda Tamás, Túzok Fesztiválon, Rácz András, Aggteleki Nemzeti Park Baradla-barlangja, Magyar Nemzeti Parkok Barlangoljunk, Magyar Nemzeti Parkok, Nagy Júlia, Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, barlangokat márciusban, nemzeti parkok, barlangok hónapja, hazai barlangokat, nemzeti parkokban, kalandturisztikai barlangokat, duplájára nőtt, nemzeti park, kormány hazánk, minisztérium interaktív, hüllők mentéséről, szakemberek közötti, konferencia résztvevői, rangos szakmai, államtitkárság kilencedik, első esemény, utolsó pedig, államtitkár elmondta, 2014-2020-as időszakban, érdeklődőket Magyarország, nagyközönség előtt, magyar barlangokat,
© 2013 TVN.HU Kft.