Belépés
A száz éve született Bessenyei Ferenc színművészre emlékeznek ma
... volt Budapesten.
A PIM - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet délután Bessenyei Ferenc és Komlós Juci 100 címmel vetítéssel egybekötött beszélgetést tart a Bajor Gizi Színészmúzeumban. A rendezvény vendége Földessy Margit színművész, Komlós Juci lánya, valamint Gervai András író, újságíró. A beszélgetést Gajdó Tamás színháztörténész vezeti.
Hódmezővásárhelyen szi...
2019-02-10 07:04:37
Színházművészeti díjakat adtak át a Bajor Gizi Színészmúzeumban
...
Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális ügyekért felelős helyettes államtitkáraelmondta: az Aase-díj, amelyet Gobbi Hilda alapított végrendeletében, Ibsen Peer Gynt című művének egyik alakjáról, Aase anyóról kapta nevét, a szerep rövid, de felejthetetlen alakításra ad lehetőséget.
"A színpadon az emlékezetes pillanatok megformálásához na...
2018-12-17 17:42:22
Bubik Istvánra emlékeznek csütörtökön a Bajor Gizi Színészmúzeumban
...
A Bajor Gizi Színészmúzeumban Béres Ilona, Borbély Sándor, Kubik Anna, Novák Ferenc, Téri Sándor, Újvári Zoltán és Szinetár Miklós részvételével Bubik István főiskolás éveit és a Nemzeti Színházban töltött időszakát elevenítik fel.
Bubik István számára fontos volt az ifjúság nevelése, a nemzeti sorskérdések, a hit. Persze nem tolakodóan, de voltak eszméi, amelyekhez raga...
2018-09-26 10:24:24
Ma van a magyar dráma napja
... ősbemutatójára emlékezve 1984 óta rendezik meg ezen a napon, hogy ráirányítsák a figyelmet a magyar drámairodalom értékeire és új művek születését ösztönözzék.
A budapesti Bajor Gizi Színészmúzeumban díjátadóval ünnepelnek: péntek délután adják át a drámaírók számára alapított Szép Ernő-díjakat. Az elismerést ebben az évben Tasnádi István, Hajdu Szabolcs és Závada Péter vehet...
2018-09-21 07:08:06
A magyar dráma napja - Pénteken adják át a Szép Ernő-díjakat
... Színháztörténeti Múzeum és Intézet segíti - olvasható az intézmény közleményében.
A díjátadó ünnepséget szeptember 21-én, a magyar dráma napján 16 órától tartják a Bajor Gizi Színészmúzeumban, ahol a díjazottakat Vidovszky György rendező, Radnóti Zsuzsa dramaturg, a Szép Ernő Kuratórium elnöke, valamint Darvasi László író méltatja.
A magyar dráma napját Madách Imre Az em...
2018-09-19 14:41:52
Mesés bábok - bábos mesék címmel nyílt kiállítás a PIM-ben
... ez az első olyan kiállítás, amelyet tagintézményként a Károlyi-palotában rendezhetnek meg. Reményeik szerint ezen a helyszínen többen láthatják a kiállítást, mint a Bajor Gizi Színészmúzeumban várhatták volna.
Kiemelte: a kiállítás megvalósítása mögött több mint 15 éves építkezés áll.
Az 1970-ben alapított egyedülálló bábgyűjteményt azzal a céllal hozták létre, hogy a ma...
2018-09-07 09:05:30
Kassákizmus címmel jubileumi kiállítás-sorozatot rendez a PIM
... tárlat a Kassák Múzeumban látható október 20-tól, míg az Új dráma, új színpad - A magyar avantgárd színházi kísérletei című kiállítás október 27-től tekinthető meg a Bajor Gizi Színészmúzeumban. Mindhárom kiállítás 2018. február 25-ig látogatható, a helyszínekre kombinált jegy vásárolható.
Sasvári Edit, a Kassák Múzeum igazgatója hangsúlyozta, hogy a három kiállítás az intézm...
2017-10-11 15:03:23
A magyar dráma napja - Átadták a Szép Ernő-díjakat
... forinton osztozik.
Prőhle Gergely, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója kiemelte, hogy a Szép Ernő-díj átadását hatodszor tartják az OSZMI kiállítóhelyén, a Bajor Gizi Színészmúzeumban. Jó lenne, ha minél több hasonló esemény jönne itt létre, és a Bajor Gizi Színészmúzeum sokkal inkább bekapcsolódna a kulturális körforgásba - tette hozzá Prőhle Gergely, aki az eseménye...
2017-09-21 20:44:00
Ma van a magyar dráma napja
... ősbemutatójára emlékezve 1984 óta rendezik meg ezen a napon, hogy ráirányítsák a figyelmet a magyar drámairodalom értékeire, és új művek születését ösztönözzék.
A budapesti Bajor Gizi Színészmúzeumban díjátadóval ünnepelnek: csütörtök délután adják át a drámaírók számára alapított Szép Ernő-díjakat. Az elismerést ebben az évben Zalán Tibor, Visky András és Lengyel Anna veheti...
2017-09-21 07:04:46
Szörényi Éva művészetét bemutató kiállítás nyílik a Bajor Gizi Színészmúzeumban
...
A kamarakiállítás megnyitóját Szörényi Éva (1917-2009) színésznő születésének századik évfordulóján, május 26-án 16 órakor tartják a Bajor Gizi Színészmúzeumban. A megnyitón köszöntőt mond Ács Piroska, a PIM - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet igazgatója.
A megnyitó alkalmával adják át ünnepélyes keretek között Szörényi Éva hagyatékát, amelyet Prőhle Gergely, a...
2017-05-24 15:50:53
1 2 3 4 5 6 7 8 
Címkék: Bessenyei Ferenc, Bajor Gizi Színészmúzeumban, Bubik Istvánra, Szép Ernő-díjakat, Szörényi Éva, Országos Színháztörténeti Múzeum, Komlós Juci, Földessy Margit, Gervai András, Gajdó Tamás, Krucsainé Herter Anikó, Emberi Erőforrások Minisztériumának, Gobbi Hilda, Ibsen Peer Gynt, Bajor Gizi Színészmúzeumban Béres Ilona, Borbély Sándor, Kubik Anna, Novák Ferenc, Téri Sándor, Újvári Zoltán, Szinetár Miklós, Bubik István, Nemzeti Színházban, Tasnádi István, Hajdu Szabolcs, Závada Péter, Színháztörténeti Múzeum, Vidovszky György, Radnóti Zsuzsa, Szép Ernő Kuratórium, Darvasi László, Madách Imre Az, Kassák Múzeumban, Sasvári Edit, Kassák Múzeum, Prőhle Gergely, Petőfi Irodalmi Múzeum, Szép Ernő-díj, Bajor Gizi Színészmúzeum, Zalán Tibor, Visky András, Lengyel Anna, magyar dráma, rendezvény vendége, beszélgetést Gajdó, szerep rövid, emlékezetes pillanatok, ifjúság nevelése, nemzeti sorskérdések, magyar drámairodalom, budapesti Bajor, drámaírók számára, elismerést ebben, évben Tasnádi, intézmény közleményében,
© 2013 TVN.HU Kft.