Belépés
Bessenyei Ferencről és Gábor Miklósról nyílt új virtuális kiállítás
...
Az intézmény Hősök tere címmel 2019-ben nagyszabású kiállítással tisztelgett a 100 éve született Bessenyei Ferenc és Gábor Miklós előtt állandó kiállítóhelyén, a Bajor Gizi Színészmúzeumban. A két művész páratlanul gazdag életművét Két út, egy pálya, 100 év című albumukban őrizték meg az utókor számára. A kötetben látható több mint kétszáz fotó és a mellettük olvasható gondol...
2020-05-08 14:11:55
Bodrogi Gyula kapja az idei Páger Antal Színészdíjat
... Múzeum - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) gyűjteményébe került.
Csiszár Mirella, a PIM - OSZMI munkatársa, a múzeum osztályvezetője a Bajor Gizi Színészmúzeumban a hagyaték átadásán április 5-én elmondta: Páger Antal (1899-1986) Kossuth-díjas színművész a modern magyar színjátszás egyik legnagyobb egyénisége nemcsak a színpadon, de a filmvásznon...
2020-01-31 17:41:13
Színházművészeti díjakat adtak át
... Vígszínház, Spolarics Andrea, a Budaörsi Latinovits Zoltán Színház, Megyeri Zoltán, a Tatabányai Jászai Mari Színház és Schneider Zoltán, a Radnóti Színház tagja vehette át a Bajor Gizi Színészmúzeumban tartott hétfői ünnepségen - olvasható a PIM - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.
Mint írják, a Bálint Lajos vándorgyűrűt Gás...
2019-12-17 18:32:39
A száz éve született Bessenyei Ferenc színművészre emlékeznek ma
... volt Budapesten.
A PIM - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet délután Bessenyei Ferenc és Komlós Juci 100 címmel vetítéssel egybekötött beszélgetést tart a Bajor Gizi Színészmúzeumban. A rendezvény vendége Földessy Margit színművész, Komlós Juci lánya, valamint Gervai András író, újságíró. A beszélgetést Gajdó Tamás színháztörténész vezeti.
Hódmezővásárhelyen szi...
2019-02-10 07:04:37
Színházművészeti díjakat adtak át a Bajor Gizi Színészmúzeumban
...
Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális ügyekért felelős helyettes államtitkáraelmondta: az Aase-díj, amelyet Gobbi Hilda alapított végrendeletében, Ibsen Peer Gynt című művének egyik alakjáról, Aase anyóról kapta nevét, a szerep rövid, de felejthetetlen alakításra ad lehetőséget.
"A színpadon az emlékezetes pillanatok megformálásához na...
2018-12-17 17:42:22
Bubik Istvánra emlékeznek csütörtökön a Bajor Gizi Színészmúzeumban
...
A Bajor Gizi Színészmúzeumban Béres Ilona, Borbély Sándor, Kubik Anna, Novák Ferenc, Téri Sándor, Újvári Zoltán és Szinetár Miklós részvételével Bubik István főiskolás éveit és a Nemzeti Színházban töltött időszakát elevenítik fel.
Bubik István számára fontos volt az ifjúság nevelése, a nemzeti sorskérdések, a hit. Persze nem tolakodóan, de voltak eszméi, amelyekhez raga...
2018-09-26 10:24:24
Ma van a magyar dráma napja
... ősbemutatójára emlékezve 1984 óta rendezik meg ezen a napon, hogy ráirányítsák a figyelmet a magyar drámairodalom értékeire és új művek születését ösztönözzék.
A budapesti Bajor Gizi Színészmúzeumban díjátadóval ünnepelnek: péntek délután adják át a drámaírók számára alapított Szép Ernő-díjakat. Az elismerést ebben az évben Tasnádi István, Hajdu Szabolcs és Závada Péter vehet...
2018-09-21 07:08:06
A magyar dráma napja - Pénteken adják át a Szép Ernő-díjakat
... Színháztörténeti Múzeum és Intézet segíti - olvasható az intézmény közleményében.
A díjátadó ünnepséget szeptember 21-én, a magyar dráma napján 16 órától tartják a Bajor Gizi Színészmúzeumban, ahol a díjazottakat Vidovszky György rendező, Radnóti Zsuzsa dramaturg, a Szép Ernő Kuratórium elnöke, valamint Darvasi László író méltatja.
A magyar dráma napját Madách Imre Az em...
2018-09-19 14:41:52
Mesés bábok - bábos mesék címmel nyílt kiállítás a PIM-ben
... ez az első olyan kiállítás, amelyet tagintézményként a Károlyi-palotában rendezhetnek meg. Reményeik szerint ezen a helyszínen többen láthatják a kiállítást, mint a Bajor Gizi Színészmúzeumban várhatták volna.
Kiemelte: a kiállítás megvalósítása mögött több mint 15 éves építkezés áll.
Az 1970-ben alapított egyedülálló bábgyűjteményt azzal a céllal hozták létre, hogy a ma...
2018-09-07 09:05:30
Kassákizmus címmel jubileumi kiállítás-sorozatot rendez a PIM
... tárlat a Kassák Múzeumban látható október 20-tól, míg az Új dráma, új színpad - A magyar avantgárd színházi kísérletei című kiállítás október 27-től tekinthető meg a Bajor Gizi Színészmúzeumban. Mindhárom kiállítás 2018. február 25-ig látogatható, a helyszínekre kombinált jegy vásárolható.
Sasvári Edit, a Kassák Múzeum igazgatója hangsúlyozta, hogy a három kiállítás az intézm...
2017-10-11 15:03:23
1 2 3 4 5 6 7 8 
Címkék: Bessenyei Ferencről, Gábor Miklósról, Bodrogi Gyula, Páger Antal Színészdíjat, Bessenyei Ferenc, Bajor Gizi Színészmúzeumban, Bubik Istvánra, Szép Ernő-díjakat, Gábor Miklós, Országos Színháztörténeti Múzeum, Csiszár Mirella, Páger Antal, Spolarics Andrea, Budaörsi Latinovits Zoltán Színház, Megyeri Zoltán, Tatabányai Jászai Mari Színház, Schneider Zoltán, Radnóti Színház, Intézet MTI-hez, Bálint Lajos, Komlós Juci, Földessy Margit, Gervai András, Gajdó Tamás, Krucsainé Herter Anikó, Emberi Erőforrások Minisztériumának, Gobbi Hilda, Ibsen Peer Gynt, Bajor Gizi Színészmúzeumban Béres Ilona, Borbély Sándor, Kubik Anna, Novák Ferenc, Téri Sándor, Újvári Zoltán, Szinetár Miklós, Bubik István, Nemzeti Színházban, Tasnádi István, Hajdu Szabolcs, Závada Péter, Színháztörténeti Múzeum, Vidovszky György, Radnóti Zsuzsa, Szép Ernő Kuratórium, Darvasi László, Madách Imre Az, Kassák Múzeumban, Sasvári Edit, Kassák Múzeum, idei Páger, magyar dráma, intézmény Hősök, utókor számára, kötetben látható, mellettük olvasható,
© 2013 TVN.HU Kft.