Belépés
Fekete György temetése - Elbúcsúztatták az MMA tiszteletbeli elnökét
...
A búcsúztatást vezető Balog Zoltán református lelkész úgy fogalmazott, hogy Fekete György az élettel betelve érkezett meg őseihez.
Nem hagyott maga mögött adósságot, elintézetlen ügyeket, utolsó munkája, egy famozaik is elkészült, amelyet egyetlen fiának készített - fűzte hozzá.
A pályatársak nevében búcsúzó Mezei Gábor Munkácsy Mihály-díjas belsőépítész azt hangsú...
2020-06-23 21:47:59
Trianon 100 - Oficial ungar: vor fi suplimentate veniturile pastorilor de peste hotare
Zoltán Balog a mai adăugat că subvenţia pentru completarea veniturilor se alocă tuturor pastorilor, indiferent de religie, celor care slujesc credincioşi de limbă maghiară. Subvenţia totală pentru acest an este de 252 de milioane de forinţi (peste 731 000 euro), iar pentru anul viitor, de 420 de milioane de forinţi (1,21 milioane euro), astfel, valoarea totală a subvenţiei acordată...
2020-06-04 20:13:03
Trianon 100 - Balog Zoltán: emelkedik a külhoni lelkészek jövedelemkiegészítése
... lelkipásztorok jövedelemkiegészítő támogatását. A döntés szerint még az idén 60 százalékkal növelik a kiegészítést, a fennmaradó hányadot pedig a jövő évtől kapják meg a külhoni lelkészek.
Balog Zoltán hozzátette: a jövedelemkiegészítést felekezettől függetlenül minden olyan területen megkapják, ahol magyar ajkú hívek között szolgálnak lelkészek. Az idei kiegészítésre 252 mil...
2020-06-04 18:03:26
Trianon 100 - Oficial ungar: joi, să bată clopotele pentru solidaritatea naţională!
... existenţa lor, şcoli, instituţii maghiare de cultură şi ştiinţă sub presiune străină, funcţionarii statului ungar rămaşi fără muncă, responsabilitate şi asigurarea existenţei lor, a enumerat Zoltán Balog încercările epocii, subliniind "câtă durere, suferinţă şi ce forţă" există în aceste evenimente.
Cu toate acestea, comunitatea maghiară a început următoarea zi, următorul an,...
2020-06-02 15:55:30
Trianon 100 - Balog Zoltán: a nemzeti összetartozásért szóljanak a harangok csütörtökön!
... tudomány magyar intézményei idegen nyomás és elvárás alatt; a magyar állam tisztséget viselői munkájuktól, megélhetésüktől, felelősségüktől megfosztva - sorolta a kor megpróbáltatásait Balog Zoltán, hangsúlyozva, "mennyi fájdalom, szenvedés és micsoda erő" van ezekben a történésekben.
Mégis a magyar közösség elkezdte a következő napot, évet, évszázadot, tud dolgozni, tanulni,...
2020-06-02 15:41:43
Balog Zoltán: két lépésben megduplázódik a kistelepülésen szolgáló lelkészek támogatása
...
Balog Zoltán elmondta: az eddig 2,6 milliárd forintos támogatás június 1-jétől 60 százalékkal, 2021. január 1-jétől újabb 40 százalékkal emelkedik.
A támogatásra idén plusz 1,6 milliárd forintot, a jövő évtől összesen 5,2 milliárd forintot fordít a kormány. Körülbelül négyezer pap, lelkész jövedelme emelkedik.
A miniszterelnöki biztos kiemelte: a közösségek alapve...
2020-05-29 15:42:24
Március 15. - Kitüntetések - Magyar Érdemrend (2. rész)
...

a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal polgári tagozata kitüntetést adományozza:

BALOG ZOLTÁN református lelkész, az Emberi Erőforrások Minisztériumának volt minisztere részére a keresztény értékek, illetve a polgári, keresztény közösségek hazai és nemzetközi védelme iránt elhivatott, az emberi és kisebbségi jogok érvényesítésére is nagy hangsúlyt fek...
2020-03-15 10:41:22
Orbán Viktor az evangélikus egyház vezetőivel egyeztetett
...
A találkozón részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Balog Zoltán református lelkész, miniszterelnöki biztos is.
A kormányfő elismeréssel szólt az evangélikus egyház oktatási és szociális tevékenységéről, és kiemelte: ezeken a területeken a felek hagyományosan jó partnerei egymásnak.
A keddi megbeszélésen áttekintették a magyar kormány és a Magyarország...
2020-03-10 16:43:28
Végső búcsút vettek Szentandrássy István festőművésztől a Fiumei úti sírkertben
... színek nagy mesterévé vált. "Nem elvettél ahhoz, hogy több legyél, hanem adtál, hogy mi is és te is és az egész nemzetünk több legyen" - hangsúlyozta.
A gyászszertartást vezető Balog Zoltán református lelkész, korábbi miniszter hangsúlyozta: Szentandrássy István nemcsak szeretni, de haragudni és gyűlölni is tudott, de haragja mindig az életszeretetéből fakadt.
"Nagy ajá...
2020-03-10 16:23:19
Kedden kísérik utolsó útjára Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművészt
... művészparcellájában, kívánsága szerint Péli Tamás festőművész, egykori mestere közelében helyezik örök nyugalomra, roma szokás szerint - áll a közleményben.
Mint írják, a gyászszertartáson Balog Zoltán volt miniszter, református lelkész tart búcsúztatót, aki barátjaként tisztelte az ismert roma festőművészt.
A temetést megelőző este, hétfőn, 19 órától az ORÖ Dohány utcai...
2020-03-09 10:51:36
1 2 3 ...............................195 196 ................293 294 ................390 391 392 
Címkék: Fekete György, Balog Zoltán, Magyar Érdemrend, Orbán Viktor, Szentandrássy István, Szentandrássy István Kossuth-díjas, Mezei Gábor Munkácsy Mihály-díjas, Zoltán Balog, BALOG ZOLTÁN, Emberi Erőforrások Minisztériumának, Semjén Zsolt, Péli Tamás, külhoni lelkészek, nemzeti összetartozásért, harangok csütörtökön, kistelepülésen szolgáló, evangélikus egyház, búcsúztatást vezető, élettel betelve, pályatársak nevében, subvenţiei acordată, döntés szerint, fennmaradó hányadot, jövő évtől, idei kiegészítésre, enumerat Zoltán, început următoarea, magyar állam, magyar közösség, következő napot, támogatásra idén, miniszterelnöki biztos, közösségek alapve, csillaggal polgári, keresztény értékek, találkozón részt, kormányfő elismeréssel, felek hagyományosan, keddi megbeszélésen, magyar kormány, egész nemzetünk, gyászszertartást vezető, életszeretetéből fakadt, gyászszertartáson Balog, ismert roma, temetést megelőző, gyászszertartást, összetartozásért, életszeretetéből, responsabilitate, minisztériumának,
© 2013 TVN.HU Kft.