Belépés
Brexit - Johnson: van esély a megállapodásra, de csak a backstop-megoldás nélkül
...
Johnson hétfőn Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével és Michel Barnier bizottsági Brexit-főtárgyalóval találkozott Luxemburgban.
A brit kormányfő a megbeszélés után a BBC televíziónak nyilatkozva kijelentette: az elmúlt hetekben is komoly munka folyt, "dokumentumok cseréltek gazdát", de most már "tényleg fel kell gyorsítani" a tárgyalásokat.
Kijelen...
2019-09-16 19:02:43
Brexit - Európai Bizottság: továbbra sem érkezett alternatív brit megoldási javaslat
...
Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, valamint Michel Barnier, az EU Brexit-ügyi főtárgyalója munkaebéden egyeztetett Boris Johnson brit kormányfővel hétfőn Luxembourgban.
A tájékoztatás szerint Juncker rámutatott, hogy a brüsszeli testület nyitott a politikai bénultság fő okának számító ír-északír pótmegoldás (backstop) kiváltását célzó, működőképes javaslat...
2019-09-16 15:32:47
Brexit - Cameron: Johnson nem hitt a Brexitben, csak saját karrierje érdekében támogatta
...
Cameron a brit EU-tagságról 2016 júniusában tartott népszavazáson a bennmaradás mellett kampányolt, Johnson viszont annak idején a kilépést pártoló kampánytábor frontembere volt, és azóta is a kormányzó Konzervatív Párt keményvonalas Brexit-frakciójának zászlóvivője.
A 2016-os referendumon a résztvevők szűk, 51,89 százalékos többsége a kilépésre voksolt. David Cameron a ...
2019-09-15 12:49:03
Brexit - Cameron: "vannak, akik soha nem bocsájtják meg nekem a népszavazást"
... a Brexit-folyamat "elakadt", és valahogy ki kell keveredni a jelenlegi "bedugult" helyzetből.

A volt tory kormányfő alig burkoltan bírálja a jelenlegi miniszterelnököt, Boris Johnsont, kijelentve: nem hiszi, hogy a rendezetlen, megállapodás nélküli Brexit "jó ötlet" lenne.
Johnson az elmúlt napokban többször is határozottan leszögezte, hogy a megállapodás nélküli B...
2019-09-13 23:32:16
Brexit - Az Európai Bizottság elnökével tárgyal hétfőn Boris Johnson
...
Ez lesz kettejük első négyszemközti hivatalos találkozója azóta, hogy Johnsont júliusban a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetőjévé és miniszterelnökké választották. A Downing Street szóvivőjének részletek nélküli pénteki tájékoztatása szerint Johnson és Juncker munkavacsorán vesz részt. Az illetékes hangsúlyozta ugyanakkor: a találkozó ténye nem jelenti azt, hogy áttörésre...
2019-09-13 14:51:44
Brexit - Ministrul ungar de externe: Boris Johnson ştie ce face şi execută voinţa poporului
... înoată astăzi împotriva curentului, se supune în mod clar unei presiuni serioase din partea mass mediei internaţionale, a declarat Szijjártó, care a calificat atacurile asupra lui Boris Johnson ca fiind uluitoare, mare parte dintre ele nedemne, exprimându-şi opinia că niciun politician nu poate fi criticat pentru faptul că pune în practică voinţa poporului.
Potrivit ministrul...
2019-09-13 11:51:41
Brexit - Szijjártó: Boris Johnson tudja mit csinál és a népakaratot hajtja végre
... döntéseit - fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.
Aki ma szembemegy a fősodorral, az jól láthatóan komoly nemzetközi médianyomás alá kerül - jelentette ki Szijjártó Péter, a Boris Johnsont érő támadásokat elképesztőnek, nagy részüket méltatlannak nevezte, és úgy vélekedett, hogy semmifajta bírálat nem érhet egy politikust azért, mert teljesíti a népakaratot.
A t...
2019-09-13 10:51:10
Brexit - Alsóházi elnök: csak olyan Brexit képzelhető el, amilyent a parlament jóváhagy
...
John Bercow csütörtök este Londonban tartott előadásában - név említése nélkül, de egyértelműen Boris Johnson miniszterelnök legutóbbi kijelentéseire utalva - képtelenségnek és elképesztőnek nevezte, hogy bárkiben egyáltalán felmerüljön a parlament által hozott törvények be nem tartásának gondolata.
A londoni parlament a múlt héten elfogadta azt az ellenzéki kezdeményezé...
2019-09-13 07:04:25
Brexit - A legfőbb skót bíróság szerint törvénysértő volt a brit parlamenti ülésszak lezárása
...
Az Edinburghban ülésező Court of Session háromtagú fellebbviteli fórumának határozata szerint Boris Johnson konzervatív párti brit miniszterelnök azzal a céllal kezdeményezte az uralkodónál a londoni alsóház ülésszakának berekesztését, hogy akadályozza a brit parlament tevékenységét, így a kezdeményezés jogsértő volt.
A bírói testület szerint ennek alapján a kormányfő ál...
2019-09-11 13:11:33
Brexit - Másodszorra sem szavazta meg az előrehozott választásokat a brit parlament
... alapján 434 voksra - lett volna szükség az alsóházban.
A múlt héten azonban 298-an, a kedd hajnalban megtartott újabb szavazáson 293-an voksoltak a kormányfő indítványára.
Boris Johnson miniszterelnök először múlt szerdán jelentette be, hogy előrehozott választások kiírását kezdeményezi október 15-ére, miután az alsóház elfogadta azt a törvénytervezetet, amely elvben meg...
2019-09-10 07:04:56
1 2 3 .....21 22 ...32 33 ...42 43 44 
Címkék: Európai Bizottság, Boris Johnson, Jean-Claude Junckerrel, Michel Barnier, Jean-Claude Juncker, Konzervatív Párt, David Cameron, Boris Johnsont, Downing Street, Szijjártó Péter, John Bercow, backstop-megoldás nélkül, népakaratot hajtja, parlament jóváhagy, legfőbb skót, brit parlamenti, előrehozott választásokat, brit parlament, brit kormányfő, megbeszélés után, elmúlt hetekben, tájékoztatás szerint, brüsszeli testület, politikai bénultság, brit EU-tagságról, bennmaradás mellett, kilépést pártoló, kormányzó Konzervatív, 2016-os referendumon, résztvevők szűk, kilépésre voksolt, volt tory, jelenlegi miniszterelnököt, elmúlt napokban, megállapodás nélküli, kormányzó brit, illetékes hangsúlyozta, találkozó ténye, declarat Szijjártó, calificat atacurile, politikust azért, parlament által, londoni parlament, múlt héten, ellenzéki kezdeményezé, céllal kezdeményezte, londoni alsóház, kezdeményezés jogsértő, bírói testület, kedd hajnalban, kormányfő indítványára, alsóház elfogadta, miniszterelnökké,
© 2013 TVN.HU Kft.