|
|
|
Gazdag ember ajándéka.... |
2011-02-20 16:05:48 |
|
|
|
|
|
|
... lantszavam!
Erósz szárnyai
Koszorút kötözve leltem
Erószra rózsafák közt.
Hamar lefogtam szárnyát,
s boros kupámba dobtam.
De jól esett meginnom!
Most belülről csikland
ezernyi szárnycsapása.
... |
|
2011-02-20 14:36:54 |
|
|
|
|
|
|
... István : III/III együttműködő,
5. Martonyi János : MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,
6. Chikán Attila : MSZMP tag,
7. Pintér Sándor : MSZMP titkár,
8. Boross Péter : MSZMP tag,
9. Ligetvári Ferenc: MSZMP tag,
10. Boros Imre MSZMP-titkár, III/II együttműködő D-008
11. Pozsgay Imre MSZMP KB tag,
12. Szűrös Mátyás ... |
2011-02-20 08:19:46 |
|
|
|
|
|
|
Kacsa confit
2 db kacsacomb,
2 nagy marék só,
6 duci gerezd fokhagyma,
néhány friss kakukkfű-ág,
1 kis kupica törkölypálinka,
1 dl víz.
A kezdés egyszerű és csak pár percig tart. A só felét belehintjük egy nagy műanyagdobozba, aztán bőrös oldalukkal lefelé ráfektetjük a megmosott, szárazra törölt kacsacombokat. Rájuk hintjük a maradék ... |
|
2011-02-20 05:51:49 |
|
|
|
|
|
|
SZŐLŐS-SAJTOS SALÁTA ASZALT SZILVÁVAL
HOZZÁVALÓK
20 dkg szemelt szőlő, 20 dkg vörös boros aszalt szilva, 20 dkg mandarinbefőtt, 2 db körte, 2 db alma, 2 db citrom, 20 dkg márványsajt, 5 dkg dió, 2 dl tejszín, só, őrölt bors, reszelt szerecsendió.
ELKÉSZÍTÉS
A körtét és az almát megmossuk, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a leszűrt aszalt... |
|
2011-02-19 23:15:48 |
|
|
|
|
|
|
BOROS BARACKÖNTET
HOZZÁVALÓK
3 evőkanál baracklekvár, 8 dkg kristálycukor, 5 evőkanál fehérbor, egy darabka citromhéj
ELKÉSZÍTÉS
A baracklekvárt a kristálycukorral, a borral és a citromhéjjal felforraljuk. Addig főzzük, amíg híg és sima mártást kapunk. Elkészíthetjük más lekvárból is.
... |
2011-02-19 23:10:57 |
|
|
|
|
|
|
...
BOROS CSÜLÖKFALATOK
HOZZÁVALÓK
1 db csülök, 2 dl fehérbor, 8-10 szem bors, só, 2 kanál ecet, 1 nagy fej vöröshagyma, 5 szem borókabogyó, 5 szem szegfűszeg.
ELŐKÉSZÍTÉS
A csülköt megkapargatjuk és alaposan megmossuk.
ELKÉSZÍTÉS
A csülköt a következő lében puhára főzzük: 1 liter vízbe belekeverjük a bort, az ecetet, a vöröshagymá... |
2011-02-19 19:54:13 |
|
|
|
|
|
|
...
BOROS PISKÓTA
HOZZÁVALÓK
1 doboz babapiskóta, 2 dl fehérbor, 5 dkg dióbél, 3 tojás, 4 evőkanál porcukor, 2 citrom leve, 1 citrom héja
ELKÉSZÍTÉS
Darabokra tördelünk 1 doboz babapiskótát, és mély üvegtálba tesszük. Meglocsoljuk 1 dl fehérborral, meghintjük 5 dkg durvára vágott dióval. A 3 nyers tojást 4 evőkanál porcukorral simára keverj... |
2011-02-19 19:41:55 |
|
|
|
|
|
|
...
BOROS TÉSZTA
HOZZÁVALÓK
50 dkg liszt, 2 tojás, víz, 10 dkg mazsola, 2 kávéskanál kakaó, 2 evőkanál porcukor, 3 evőkanál vaj, 1 pohár bor, só, vaj a kikenéshez
ELKÉSZÍTÉS
A darás lisztből, tojásból, kevés vízből késhegynyi sóval kemény tésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk, nagyon vékonyra kinyújtjuk. Szikkadni hagyjuk, összegöngyöljük és vékony meté... |
2011-02-19 19:39:54 |
|
|
|
|
|
|
... mindegyikre egy-egy gombafejet helyezünk. Ráöntjük a bort és az alaplevet, alufóliával lefedjük, és forró sütőben készre sütjük. Amikor megsültek, a süllőszeleteket tálra szedjük. A visszamaradt boros párolólevet beforraljuk, a vajból és a lisztből világos rántást készítünk a besűrítéshez. Ízlés szerint sót, borsot adunk hozzá. A tejszínt és a tojássárgákat elkeverjük, és a boros ... |
2011-02-19 19:12:29 |
|
|
|
|