Belépés
Salvini: elég volt az Európai Uniótól kapott pofonokból
... pofonokat kap az EU-tól, "levonjuk a következtetéseket".
Matteo Salvini ismételten cáfolta, hogy ez az Italexitet, vagyis Olaszország esetleges kilépését jelentheti az EU-ból, a brit Brexit példájára. Hozzátette viszont, hogy inkább az olaszországi vállalatokat tartja életben, mint az európai bürokratákat.
A Liga az olasz főváros kongresszusi központjában tartott talál...
2020-02-16 20:04:32
Brexit - Tusk: az EU "lelkesen" várná vissza a független Skóciát, de nem venné fel automatikusan
... újbóli felvételét kéri az unióba.
A brit visszatérés lehetőségét jelenlegi és volt uniós vezetők többször is felvetették az elmúlt időszakban.
Guy Verhofstadt, az Európai Parlament Brexit-koordinátora a BBC-nek nyilatkozva a minap kijelentette: hisz abban, hogy Nagy-Britannia valamikor visszatér az Európai Unióba. A fiatal brit nemzedék felteszi majd a kérdést, "hogy mit...
2020-02-02 14:01:51
Brexit - A Big Ben harangjátékával búcsúzott az Egyesült Királyság az EU-tól
... várhatóan 2021 tavaszáig tartanak.
Boris Johnson miniszterelnök a BBC televíziónak nyilatkozva a minap elmondta, hogy 500 ezer fontba kerülne a Big Ben soron kívüli megszólaltatása a Brexit pillanatában.
Ezután állampolgári kezdeményezés indult a pénz összegyűjtésére közösségi finanszírozás formájában, de a Big Ben végül nem szólalt meg pénteken brit idő szerint 23 órako...
2020-02-01 07:05:50
Kilépett az Egyesült Királyság az Európai Unióból
... büntetőjogi együttműködése, a gyógyszer- és a repülésbiztonság, a halászati jogok vagy a védelmi és a biztonságpolitika.
A kilépés pillanatában megszűnt a folyamatot eddig irányító Brexit-ügyi minisztérium, és a további tárgyalásokon brit részről egy negyvenfős stáb vesz majd részt, közvetlenül a londoni miniszterelnöki hivatal fennhatósága alatt.
Az átmeneti időszak lej...
2020-02-01 07:04:23
Brexit - Johnson: az EU fejlődési iránya már nem felelt meg Nagy-Britanniának
... intézett beszédet a nemzethez.
A Downing Streeten előre rögzített, a kormányfői hivatal által péntek éjjel közzétett videoüzenetében a konzervatív párti miniszterelnök kijelentette: a Brexit sokak számára "a remény bámulatos pillanatát" jelenti, olyan pillanatot, amelyről azt hitték, hogy soha nem jön el.
Sok ember azonban szorongva, veszteségérzettel éli meg a Brexitet...
2020-01-31 23:41:00
Brexit - Skót miniszterelnök: csak törvényes módon lehet függetlenségi népszavazást tartani
...
Sturgeon a Skóciában kormányzó Skót Nemzeti Párt (SNP) aktivistái előtt mondott beszédében elismerte: nem biztos, hogy a referendumot az ő szándékának megfelelően az idén meg lehet tartani, bár nem zárta ki egy "konzultatív" jellegű előzetes népszavazás lehetőségét.
Nicola Sturgeon abból az alkalomból beszélt az edinburghi pártrendezvényen, hogy péntek éjjel Nagy-Britann...
2020-01-31 20:47:05
Brexit - Szakértő: Boris Johnson politikailag sokat nyert
...
A Brexitről szóló népszavazás kampánya előtt hat hónappal Boris Johnson két cikket is írt a témában, egyiket Európa-párti, a másikat Európa-ellenes álláspontból, és utólag döntött úgy, hogy politikai karrierje szempontjából jobb a kilépéspártiság - fűzte hozzá.
Boris Johnson lényegében a Brexitnek köszönheti miniszterelnöki mandátumát - mondta, megjegyezve, hogy nem ő a...
2020-01-31 20:33:23
Brexit - Gyorsított eljárással kaphatnak brit vízumot a magasan képzett külföldi szakemberek
...
A Global Talent nevű terv "csúcsképzettségű tudósokat, kutatókat, matematikusokat" említ azok között, akik a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után e kedvezményes elbírálásban részesülhetnek.
A londoni miniszterelnöki hivatal tájékoztatása szerint a programra február 20-tól lehet jelentkezni.
A brit kormány 300 millió fontos (csaknem 120 milliárd forintos), öt évre...
2020-01-27 09:21:15
Brexit - Lezárult a Brexit-megállapodás tárgyalása a brit parlamentben
...
Az alsóház két hete kényelmes többséggel, 330-231 arányban már elfogadta a Brexit-megállapodás ratifikálásához szükséges tervezetet, amely ezután a felső kamara, a Lordok Háza elé került.
A főrendi tagokból álló, nem választott felsőház több olyan módosítást csatolt a Brexit-törvénytervezethez, amely ellenkezik a Boris Johnson miniszterelnök vezette konzervatív párti kor...
2020-01-22 21:32:04
Brexit - Volt brit külkereskedelmi miniszter: nem lesz lehetséges az akadálytalan kereskedelem az EU-val
...
Fox, a kormányzó Konzervatív Párt keményvonalas Brexit-táborának befolyásos tagja és alsóházi képviselője, aki az előző brit miniszterelnök, Theresa May kormányában tavaly nyárig állt a külkereskedelmi tárca élén, a davosi világgazdasági fórumon tartott keddi felszólalásában kijelentette: ma is vannak olyanok, akik "kitartóan beszélnek a súrlódásmentes kereskedelemről" az EU ...
2020-01-21 16:31:47
1 2 3 .........33 34 ....49 50 .....65 66 67 
Címkék: Európai Uniótól, Egyesült Királyság, Európai Unióból, Boris Johnson, Matteo Salvini, Európai Parlament Brexit-koordinátora, Európai Unióba, Downing Streeten, Skót Nemzeti Párt, Nicola Sturgeon, Global Talent, Lordok Háza, Konzervatív Párt, Theresa May, független Skóciát, magasan képzett, brit parlamentben, akadálytalan kereskedelem, brit Brexit, olaszországi vállalatokat, európai bürokratákat, olasz főváros, brit visszatérés, elmúlt időszakban, minap kijelentette, fiatal brit, minap elmondta, pénz összegyűjtésére, halászati jogok, kilépés pillanatában, folyamatot eddig, további tárgyalásokon, negyvenfős stáb, londoni miniszterelnöki, átmeneti időszak, kormányfői hivatal, konzervatív párti, remény bámulatos, alkalomból beszélt, edinburghi pártrendezvényen, másikat Európa-ellenes, brit EU-tagság, programra február, brit kormány, felső kamara, főrendi tagokból, kormányzó Konzervatív, előző brit, külkereskedelmi tárca, davosi világgazdasági, súrlódásmentes kereskedelemről, csúcsképzettségű,
© 2013 TVN.HU Kft.