Belépés
Országos online gyermeknapot rendeznek a bábszínházak
... várják, az ovisokat és iskolásokat pedig népmesékkel, örök kedvenc klasszikusokkal és vásári játékokkal lepik majd meg.
Az egész napos eseményen részt vesz a Békéscsabai Napsugár Bábszínház, a pécsi Bóbita Bábszínház, a Budapest Bábszínház, a kecskeméti Ciróka Bábszínház, a zalaegerszegi Griff Bábszínház, az egri Harlekin Bábszínház, a veszprémi Kabóca Bábszínház, a budapest...
2020-05-13 19:31:57
Veszélyezteti Pécs kulturális életét a helyi városvezetés a Magyar Teátrumi Társaság szerint
... késlekedésével a városvezetés veszélybe sodorja azokat .
A szervezet elnöksége jelezte a közleményben, hogy nem pusztán a Pécsi Nemzeti Színház, hanem a Pannon Filharmonikusok, a Bóbita Bábszínház és a Zsolnay Kulturális Negyed működését és az ezekben az intézményekben dolgozók személyes egzisztenciáit is veszélybe sodorja a város vezetése, amennyiben nem képes, vagy nem aka...
2020-04-24 09:55:53
Folytatja húsvéti hagyományát a Budapest Bábszínház
...
Évek óta hagyomány a Budapest Bábszínházban, hogy húsvétkor az egyik legkedveltebb előadásukat, a Nyúl Pétert játsszák - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint írják, idén sem lett volna másképp, ám mivel a kialakult helyzet miatt nincs erre lehetőség, a színház YouTube-csatornáján teszik közzé az ünnepi hétvégén az előadást. Szombaton 11 órakor Beat...
2020-04-09 14:02:30
Megállapodott a kormány és a főváros a színházak működési feltételeiről
... József, a Radnóti, az Örkény és Trafó színházakat, amelyek vezetőinek kinevezéséről a Fővárosi Közgyűlés önállóan dönt. A József Attila, a Madách, az Új Színház, a Vígszínház, a Budapest Bábszínház és a Kolibri megmaradnak fővárosi fenntartású színházaknak, de működésüket egyedül a kormány biztosítja - olvasható a közleményben.
"A kormány vállalja, hogy 2024 év végéig kizáró...
2020-04-06 16:43:38
Koronavírus - Bábelőadások láthatók szombatonként a Budapest Bábszínház Youtube-csatornáján
...
A sorozatot március 21-én, szombaton kezdik el a bábszínházi világnap alkalmából - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint Ellinger Edina igazgatót idézik, kényszer szülte ezt a helyzetet, de jó alkalom arra, hogy visszaidézzék az elmúlt 70 év emblematikus előadásait. Nem csak a gyerekeket várják a képernyő elé, hanem a felnőtteket is, hiszen a színhá...
2020-03-19 15:22:43
A Mini Textúra programsorozat és bábkiállítás várja a közönséget a Nemzeti Galériában
...
A március 29-ig tartó programsorozat a Magyar Nemzeti Galéria, a Budapest Bábszínház és a Pozsonyi Pagony könyvkiadó együttműködésében valósul meg - olvasható a Budapest Bábszínház MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint írják, a Pozsonyi Pagony felkérésére öt kortárs író (Bán Zsófia, Gévai Csilla, Kiss Judit Ágnes, Molnár T. Eszter és Nényei Pál) írt szöveget a galéria ...
2020-03-05 17:02:08
Társulati ülésen búcsúztak a Budapest Bábszínház leköszönő igazgatójától
... a nemzetközi bábufesztivál létrehozása, valamint a bábszínész- és bábrendezőképzés elindítása is a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.
Meczner János a társulati ülésen átadta a bábszínház kulcsát utódjának, tanítványának, Ellinger Edinának, aki elmondta, hogy Meczner János igazgatói tanácsadóként folytatja munkáját a színházban.
Az új igazgató többek között az előtte ál...
2020-03-03 16:42:11
Fővárosi Közgyűlés - Megvan Budapest idei költségvetése
... biztosított nettó 43,7 milliárd forinton felül mintegy 20 milliárd forintra van szükség a projekt befejezéséhez.
A közgyűlés a főpolgármester javaslatára határozott arról, hogy a Budapest Bábszínház, a József Attila Színház, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, a Madách Színház, a Thália Színház, az Újszínház és a Vígszínház állammal közös működtetését kezdeményezik.
...
2020-02-26 19:23:18
Fővárosi Közgyűlés - Kettős vezetése lesz a Szabad Tér Színháznak
... szavazattal és egy tartózkodás mellett fogadták el a főpolgármesternek azt a javaslatát, amely hét fővárosi színház állammal közös működtetésére vonatkozik. Ennek értelmében A Budapest Bábszínház, a József Attila Színház, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, a Madách Színház, a Thália Színház, az Újszínház és a Vígszínház állammal közös működtetését kezdeményezik.
A határo...
2020-02-26 18:22:52
Újra Teátrum Neked! Fesztivált szerveznek Zentán
... cirkuszi kellékeket. Ezen felül a Zentai Magyar Kamaraszínház A három aranygyűrű és a budapesti Turay Ida Színház A szeméthegyen túl című zenés mesejátékát, valamint a békéscsabai Napsugár Bábszínház Világszép Nádszálkisasszony című bábelőadását élvezhetik a legkisebbek.
A felnőtteknek szóló műsor február 12-én este kezdődik egy színészportréval, amikor is Eperjes Károly szín...
2020-02-03 13:41:40
1 2 3 ......22 23 ...33 34 ..43 44 45 
Címkék: Veszélyezteti Pécs, Magyar Teátrumi Társaság, Budapest Bábszínház, Budapest Bábszínház Youtube-csatornáján, Mini Textúra, Nemzeti Galériában, Fővárosi Közgyűlés, Megvan Budapest, Szabad Tér Színháznak, Újra Teátrum Neked, Békéscsabai Napsugár Bábszínház, Bóbita Bábszínház, Ciróka Bábszínház, Griff Bábszínház, Harlekin Bábszínház, Kabóca Bábszínház, Pécsi Nemzeti Színház, Pannon Filharmonikusok, Zsolnay Kulturális Negyed, Budapest Bábszínházban, Nyúl Pétert, József Attila, Mint Ellinger Edina, Magyar Nemzeti Galéria, Pozsonyi Pagony, Budapest Bábszínház MTI-hez, Gévai Csilla, Kiss Judit Ágnes, Molnár, Nényei Pál, Filmművészeti Egyetemen, Meczner János, Ellinger Edinának, József Attila Színház, Kolibri Gyermek-, Ifjúsági Színház, Madách Színház, Thália Színház, Zentai Magyar Kamaraszínház, Turay Ida Színház, Napsugár Bábszínház Világszép Nádszálkisasszony, Eperjes Károly, helyi városvezetés, színházak működési, egész napos, pécsi Bóbita, kecskeméti Ciróka, zalaegerszegi Griff, egri Harlekin,
© 2013 TVN.HU Kft.