Belépés
Kezdődik a Desiré fesztivál Szabadkán
... Horvátországból, Törökországból, Romániából, Észak-Macedóniából és Montenegróból érkeznek színészek, rendezők és társulatok.
A repertoáron három magyar nyelvű előadás szerepel. A budapesti Hodworks Délibáb című, humortól sem mentes előadásában hat táncos keresi a helyét a világban.
A Tünet Együttes A tünetegyüttes - reality a pincében című produkciójában Szabó Réka rend...
2019-11-21 07:40:56
Advent - A megújult Vörösmarty téren várja az érdeklődőket a Budapesti Téli Fesztivál és Vásár
...
A készülődés időszaka legalább annyira fontos, mint maga karácsony ünnepe - hangsúlyozta Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a szerdai budapesti sajtótájékoztatón. A Vörösmarty téri adventi vásár minden fővárosi számára egy igazodási pont, ahol bárki értékes és minőségi terméket találhat.
Kiemelte: a téren lévő Vörösmarty-szobor eddig az ünnephez és a fővároshoz...
2019-11-20 20:33:05
Kötet született a Petőfi Csarnok első nyolc évéről
... bizonyos szempontból az 1984-ben bezárt Budai Ifjúsági Park szerepét vette át és a késői Kádár-korszak egyik kultikus helyszínévé vált" - mondta Murzsa Tímea segédszerkesztő a könyv szerdai budapesti bemutatóján a Magyar Rockhírességek Csarnokában.
Az intézmény egykori közművelődési osztályvezetője, Nádor Katalin felidézte, hogy a nyolcvanas évek elején a Fővárosi Tanács olya...
2019-11-20 13:52:28
Egy hét múlva kezdődik az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál
...
A december 1-ig tartó fesztivál filmjeit az Uránia Filmszínház mellett a Budapesti Francia Intézetben, az Art+ Cinema moziban és Lengyel Intézetben láthatja a közönség, a szakmai programoknak és a közönségtalálkozóknak pedig a Magvető Café ad otthont - mondta el Liszka Tamás fesztiváligazgató az Urániában tartott szerdai sajtótájékoztatón.
A fesztivál a Fritzi - egy forr...
2019-11-20 13:26:33
Mintegy húsz film látható a 8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztiválon
... Zsifi-n lesz a díszbemutatója Illés László A Pásztor című második világháborús drámájának, amely októberben a Los Angeles Film Awards-on a legjobb független filmnek járó díjat kapta.
A budapesti helyszínek mellett az érdeklődők Győrben is megtekinthetik fesztivál több filmjét.
A 8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál szervezője a JCC Budapest - Bálint Ház. A filmfes...
2019-11-17 09:51:10
Ma van A zene éjszakája Budapesten
...
A zene éjszakája - csak klasszikusan című koncertsorozatot a Budapesti Fesztiválzenekar, az Óbudai Danubia Zenekar, a Budafoki Dohnányi Zenekar, a Budapesti Vonósok, az Anima Musicae Kamarazenekar művészei és Fischer Annie-ösztöndíjasok közreműködésével rendezik meg.
A 146 éves főváros november 17-én ünnepli születésnapját, 1873-ban ezen a napon egyesült Pest, Buda és Ób...
2019-11-16 07:04:44
Enyedi Ildikó felújított filmje, Az én XX. századom New Yorkban
... Magyar Nemzeti Filmalap pénteken az MTI-vel.
A rendező első filmje 1989-ben megnyerte a legjobb elsőfilm Arany Kamera-díját a cannes-i filmfesztiválon. Enyedi Ildikó alkotása két budapesti születésű lány, Dóra és Lili történetét mutatja be, akik akkor születettek, amikor az Edison által feltalált villanyvilágítást megismerte a világ. A monokróm árnyalatokkal, Máthé Tibor oper...
2019-11-15 10:11:14
Ismét megrendezik A zene éjszakáját Budapesten
...
A belépés minden helyszínen ingyenes - olvasható a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint kiemelik, Budapesten a nagy múltra visszatekintő komolyzenei tradíciók egyre harmonikusabban élnek együtt a könnyebb, kortárs műfajokkal. Ennek a kettősségnek a jegyében rendezik meg az idén harmadik alkalommal A zene éjszakája ren...
2019-11-09 16:11:42
GetCloser Jazz Fest 2020 - Erik Truffaz és Snétberger Ferenc is fellép
... névadó muzsikus figyelemre méltó technikai készsége kreativitással párosul, új távlatokat nyitott a cimbalom megszólaltatásában, miközben műfajilag is kiterjesztette annak lehetőségeit. A budapesti koncerten két kiváló amerikai zenész lesz a partnere: Harish Raghavan nagybőgős és Gerald Cleaver dobos.
A GetCloser Jazz Fest harmadik napján, 2020. március 6-án előbb a Barabás L...
2019-11-09 14:41:56
Magyar Bauhaus-kiállítás nyílik Rómában
... Magdolna és Zagyvai Sári - révén a kortárs magyar fotóművészeti szcéna valamennyi alkotói generációja képviselteti magát - áll a közleményben.
A Bauhaus Contemporary-válogatást az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Müpában megnyitott tárlaton láthatta először a közönség, azóta az utazó tárlat számos magyar és külföldi városban, köztük a világ vezető művészeti vására...
2019-11-08 16:52:26
1 2 3 .........................158 159 .............238 239 .............316 317 318 
Címkék: Budapesti Téli Fesztivál, Petőfi Csarnok, Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál, Budapesti Zsidó, Izraeli Filmfesztiválon, Enyedi Ildikó, GetCloser Jazz Fest, Erik Truffaz, Snétberger Ferenc, Magyar Bauhaus-kiállítás, Hodworks Délibáb, Tünet Együttes, Szabó Réka, Karácsony Gergely, Budai Ifjúsági Park, Murzsa Tímea, Magyar Rockhírességek Csarnokában, Nádor Katalin, Fővárosi Tanács, Uránia Filmszínház, Budapesti Francia Intézetben, Art+ Cinema, Lengyel Intézetben, Magvető Café, Liszka Tamás, Illés László Pásztor, Angeles Film Awards-on, Izraeli Filmfesztivál, Bálint Ház, Budapesti Fesztiválzenekar, Óbudai Danubia Zenekar, Budafoki Dohnányi Zenekar, Budapesti Vonósok, Anima Musicae Kamarazenekar, Fischer Annie-ösztöndíjasok, Magyar Nemzeti Filmalap, Arany Kamera-díját, Máthé Tibor, Budapesti Fesztivál-, Turisztikai Központ, Harish Raghavan, Gerald Cleaver, Barabás, Zagyvai Sári, Bauhaus Contemporary-válogatást, Budapesti Tavaszi Fesztivál, megújult Vörösmarty, zene éjszakája,
© 2013 TVN.HU Kft.