Belépés
Koronavírus-konferencia - Bódis József: ha nagy a baj, gyorsan tudunk szövetkezni és eredményeket produkálni
... szenzitív fajokon.
Puskás László, az Avidin Kft. ügyvezető igazgatója a liposzóma előnyös tulajdonságaira építő vakcinaprototípus kifejlesztésének a projektjéről számolt be.
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kancellárja, Kotán Attila az egyetem villamosmérnöki karán május 11-e óta működő maszkvizsgálólabor-projektet ismertette. A labor, amely később akkre...
2020-05-21 14:02:00
Koronavírus-konferencia - Merkely: több vizsgálat szerint is a korlátozó intézkedések hatásosak
...
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére kutatási és fejlesztési projektek képviselői egyeztettek online tudományos konferencián a legfrissebb kutatási eredményekről.
A megbeszélésen Merkely Béla elmondta, hogy a négy orvosképző egyetem a járvány kezdetétől fogva folyamatosan figyelemmel kíséri a pozitív eseteket. Eddig több mint 60 ezer es...
2020-05-21 13:35:23
Négy egyetemi startup együttesen 60 millió forintos befektetést nyert el
...
A vállalkozások a Startup Campus, a Budapesti Műszaki Egyetem, a BME Z10 és a Hiventures közös inkubációs programjának zárásán, az úgynevezett Demo Day-en nyerték el a befektetők támogatását.
A teljes egészében virtuális Demo Day-en az inkubációs programban legjobban szereplő négy csapat mutatkozhatott be: az újratölthető aeroszolos dezodorokat fejlesztő Respray, a gyüm...
2020-05-19 18:52:47
Április végéig 745 tonna illegálisan lerakott hulladékot szállított el a MÁV
... folyamatosan végzi a vasúttársaság. Májusban Szolnokon a Medve, Oroszlán, Tigris és Párduc utca, Mezőkövesden a vasúti átjáró környezetének, Baján és Csongrádon a vasútállomás, valamint több budapesti terület megtisztítását ütemezték be.
A MÁV számára országos szinten nagy problémát jelent, hogy a vasúti területek közelében, a nyílt pályán több helyen illegális szemétlerakók...
2020-05-12 17:02:08
Elhunyt Fülöp Attila operaénekes
...
Fülöp Attila 1942-ben született Szombathelyen, tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetemen végezte, ahol 1966-ban villamosmérnökként diplomázott. Első munkahelye a Magyar Hanglemezgyártó Vállalat volt, ahol hangmérnökként dolgozott, ezzel párhuzamosan 1965-től magánúton tanult énekelni.
Az Operához 1971-ben ösztöndíjasként került, egy évvel később magánénekes lett. A Bánk...
2020-05-09 18:02:46
Új edzőcsarnokkal bővült a Vasas Folyondár Sportcentrum
... színvonalas beruházást tudott végrehajtani.
"Szeretnénk, ha a következő időszakban a régi, patinás röplabdacsarnokunk is megújulna, de ez még egy hosszabb folyamatnak ígérkezik, hiszen a Budapesti Műszaki Egyetem szakértőinek javaslatára módosítanunk kell az eredeti terveinket" - tette hozzá.
Polgár-Veres Árpád sportszakmai elnökhelyettes kifejtette: az új edzőcsarnok az...
2020-05-09 11:41:56
Digitális edukációs múzeumi órák a múzeumok napján
... bejelentkezésében pedig állatokból készült hangszereket mutat be.
Online feladványokkal és különleges játékokkal vesz részt a kezdeményezésben a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum, a Budapesti Történeti Múzeum, a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum, a miskolci Herman Ottó Múzeum, a szombathelyi Savaria Múzeum, valamint a Ludwig Múzeum is.
A programban való részvétel ingyenes...
2020-05-09 08:51:00
Közzétették az MTA idei díjazottjainak névsorát
... Intézetének tudományos főmunkatársa Ernuszt Zsigmond királyi kincstartó 1494-1495. évi számadásainak kritikai kiadásban történő közzétételéért kapta az elismerést.
Pataricza András, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) egyetemi tanára többek közt a kritikus informatikai infrastruktúrák és a kiberfizikai rendszerek elméleti megalapozását, tervezését és fejles...
2020-05-04 13:01:22
Déri Jánosra emlékezve 28 éve
Déri János Budapest, 1951. április 14. - Budapest, 1992. április 29. publicista, riporter, televíziós műsorvezető és szerkesztő; gépészmérnök.

Tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán végezte. 1975-ben jelentkezett a ,,Riporter kerestetik" című tehetségkutató műsorba, ahol 3. helyezést ért el. Éveken keresztül disc jockey volt.
|...
2020-04-29 20:34:41
Koronavírus - Magyar Nemzet: a diákok is támogatják az érettségi forgatókönyvét
... felkészülésben hiányzik a tanulóknak a pedagógusok személyes segítségnyújtása, bár az utolsó hetek a többség számára egyébként is az egyéni felkészülésről szólnak.
Szilas Kincső, a budapesti Szinyey Merse Pál Gimnázium 10. osztályos diákja a vírus miatt nem tudott idén előrehozott érettségit tenni, de megérti az azokról kiadott rendeletet, és szerinte is felesleges veszélyfor...
2020-04-25 15:42:50
1 2 3 ....................126 127 ..........189 190 ..........251 252 253 
Címkék: Bódis József, Elhunyt Fülöp Attila, Vasas Folyondár Sportcentrum, Déri Jánosra, Magyar Nemzet, Puskás László, Avidin Kft, Budapesti Műszaki, Gazdaságtudományi Egyetem, Kotán Attila, Palkovics László, Merkely Béla, Startup Campus, Budapesti Műszaki Egyetem, Demo Day-en, Májusban Szolnokon, Fülöp Attila, Budapesti Műszaki Egyetemen, Magyar Hanglemezgyártó Vállalat, Polgár-Veres Árpád, Laczkó Dezső Múzeum, Budapesti Történeti Múzeum, Ferenczy Múzeumi Centrum, Herman Ottó Múzeum, Savaria Múzeum, Ludwig Múzeum, Ernuszt Zsigmond, Pataricza András, Déri János Budapest, Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán, Szilas Kincső, Szinyey Merse Pál Gimnázium, korlátozó intézkedések, múzeumok napján, érettségi forgatókönyvét, liposzóma előnyös, projektjéről számolt, egyetem villamosmérnöki, legfrissebb kutatási, megbeszélésen Merkely, négy orvosképző, járvány kezdetétől, pozitív eseteket, úgynevezett Demo, befektetők támogatását, teljes egészében, inkubációs programban, újratölthető aeroszolos,
© 2013 TVN.HU Kft.