Belépés
Katalán válság - Uniós törvényszék: Junqueras nem élhet képviselői mandátumával bírósági ügyének lezárásáig
... hogy az uniós jogrend szerint a bíróság nem kényszerítette az Európai Parlamentet arra, hogy megszüntesse képviselői mandátumát.
Decemberben Junqueras két politikustársának, Carles Puigdemont volt katalán elnöknek és Anton Comín egykori egészségügyi miniszternek is mentelmi jogot ítéltek meg. A Belgiumban tartózkodó politikusok kiadatásával kapcsolatos bírósági eljárást így f...
2020-03-03 23:12:30
Katalán válság - A belga bíróság február 17-én hoz döntést a katalán vezetők kiadatási perében
...
A tájékoztatás szerint a határozatot valószínűleg csak másnap hozzák majd nyilvánosságra Carles Puigdemont leváltott katalán elnök és Antoni Comín volt egészségügyi miniszter ügyében.
A védelem az eljárás megszüntetését szeretné elérni a katalán politikusok európai parlamenti (EP-) képviselői mandátumával járó mentelmi jogra hivatkozva.
A belga törvényszék január el...
2020-02-03 19:53:15
Katalán válság - Előrehozott autonóm parlamenti választásokat jelentett be a katalán elnök
... decemberében tartottak legutóbb helyi parlamenti választásokat, miután a spanyol parlament az alkotmány 155-ös cikke alapján feloszlatta a korábbi parlamentet és leváltotta a Carles Puigdemont vezette szeparatista kormányt az alkotmányellenes népszavazás megrendezését, valamint a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadását követően.
A jelenlegi katalán koalíciós kormány 201...
2020-01-29 15:21:59
Katalán válság - Junqueras: nem mondhatunk le a köztársaság létrehozásáról
... amellyel 2017-ben az alkotmányellenesenmegrendezett függetlenségi népszavazást követően a spanyol parlament átmenetileg felfüggesztette Katalónia autonómiáját és leváltotta a Carles Puigdemont vezette függetlenségi kormányt.
"Elítéltek bennünket, börtönben vagyunk, de tovább dolgozunk egy igazságosabb és jobb országért. (...) Nem mondhatunk le a köztársaság építéséről" - foga...
2020-01-28 17:41:56
Katalán válság - Bírósági meghallgatásán a volt katalán rendőrfőnök tagadta beosztottjainak passzivitását az al
... mutatja, hogy igyekeztek érvényt szerezni a voksolás megakadályozására utasító bírósági végzésnek.
Megismételte korábbi kijelentését, miszerint napokkal a voksolás előtt közölte Carles Puigdemont akkori katalán elnökkel aggodalmát a közrend fenntartásának várható problémái miatt.
Emellett szóvá tette az elnöknek azt is, hogy aggódik a katalán rendőrség arculatáért, mert...
2020-01-20 20:02:34
Katalán válság - Az EP megvizsgálja a katalán vezetők mentelmi jogának visszavonására irányuló kérelmet
...
"A spanyol hatóságok kérelmet nyújtottak be az Európai Parlamenthez Carles Puigdemont és Antonio Comín mentelmi jogának visszavonására, hogy folytatni tudják a Spanyolországban megkezdett eljárást. A kérelmet a házszabály szerint az illetékes testülethez, a jogi ügyek parlamenti szakbizottságához továbbítottuk" - közölte az alelnök.
A spanyol legfelsőbb bíróság múlt pént...
2020-01-16 10:41:20
Katalán válság - A katalán szeparatista vezetők elfoglalták európai parlamenti széküket
...
"Ez történelmi nap számunkra. Azért vagyunk itt, hogy emlékeztessük az embereket, a katalán válság nem belpolitikai, hanem európai ügy" - mondta támogatói körében Puigdemont újságíróknak.
A katalán vezető hozzátette: Spanyolország uniós tagállam, de nem tartja tiszteletben az európai jogállamiságot.
David Sassoli, az Európai Parlament elnöke a plenáris ülést megnyi...
2020-01-13 19:32:11
Katalán válság - Az EP megszüntette Orial Junqueras volt katalán alelnök képviselői mandátumát
... tavaly májusban EP-képviselőnek választott Junqueras mentelmi joga érvényben volt, amikor októberben szabadságvesztésre ítélte a spanyol legfelsőbb bíróság. Két politikustársának, Carles Puigdemont volt katalán elnöknek és Anton Comín egykori egészségügyi miniszternek is mentelmi jogot ítéltek meg, így a Belgiumban tartózkodó politikusok kiadatásával kapcsolatos bírósági eljárást ...
2020-01-10 19:52:09
Katalán válság - Kezdeményezi Carles Puigdemont mentelmi jogának felfüggesztését az Európai Parlamentnél a span
... érvényben ellenük.
A Spanyolország által kezdeményezett kiadatási eljárásukat a belga hatóságok felfüggesztették addig, amíg az EP szerint mentelmi joguk érvényben van.
Carles Puigdemont és szeparatista kormányának tagjai ellen a 2017. október elsejei alkotmányellenes népszavazás, valamint a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadása miatt emeltek vádat Spanyolországba...
2020-01-10 16:21:53
Két szakadár katalán vezető felvette európai parlamenti mandátumát
... hivatalos bejelentésében is megerősítette az Európai Bíróság határozatát a csütörtöki plenáris ülésen.
Ez a döntés nagy valószínűséggel hatással lesz majd a Belgiumban tartózkodó Carles Puigdemont volt katalán elnök kiadatásáról hozandó, 2020. február 3-ára időzített belga bírósági ítéletre.
Carles Puigdemont volt katalán elnök és egészségügyi minisztere, Toni Comin újs...
2019-12-20 14:01:31
1 2 3 .9 10 .14 15 .18 19 20 
Címkék: Orial Junqueras, Kezdeményezi Carles Puigdemont, Európai Parlamentnél, Európai Parlamentet, Decemberben Junqueras, Carles Puigdemont, Anton Comín, Antoni Comín, Európai Parlamenthez Carles Puigdemont, Antonio Comín, David Sassoli, Európai Parlament, Európai Bíróság, Toni Comin, belga bíróság, katalán vezetők, katalán elnök, köztársaság létrehozásáról, volt katalán, katalán szeparatista, uniós jogrend, tájékoztatás szerint, határozatot valószínűleg, eljárás megszüntetését, katalán politikusok, belga törvényszék, spanyol parlament, alkotmány 155-ös, korábbi parlamentet, alkotmányellenes népszavazás, katalán függetlenségi, jelenlegi katalán, köztársaság építéséről, voksolás megakadályozására, voksolás előtt, közrend fenntartásának, katalán rendőrség, spanyol hatóságok, házszabály szerint, illetékes testülethez, jogi ügyek, spanyol legfelsőbb, katalán válság, katalán vezető, európai jogállamiságot, plenáris ülést, belga hatóságok, csütörtöki plenáris, döntés nagy, felfüggesztették, alkotmányellenes,
© 2013 TVN.HU Kft.